Clio 1.5 dCI včasih ne vžge v prvo.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
sloraider

Clio 1.5 dCI včasih ne vžge v prvo.

Odgovor Napisal/-a sloraider »

Pozdravljeni!

Imam težavo z mojim Cliom 1.5 dCi 65KM i nsicer mi na vsake tolko noče v prvo vžgat (avto ne vergla, samo zatrese motor in ugasne, ga ne moreš verglat, ker izgleda kot da bo vžgal in malo zaropota in ugasne), tam nekje v tretjem poskusu ponavadi normalno vžge, kot da ne bi bilo nič narobe.
Avto sicer, kadar nimam teh težav, deluje brez problema...
To se mi dogaja čisto 'random', pred enim tednom mi ni hotel vžigat, zdaj sem imel en teden mir, zdaj pa zopet ta problem...
Imam mogoče kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil vzrok tega?
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

Starost akumulatorja?
Tdc senzor?
...
sloraider

Odgovor Napisal/-a sloraider »

Ne verjamem, da je akumulator, mi verjetno ne bi en teden normalno vžigu, potem malo ne, pa spet ja...
Za tdc senzor pa ne vem, mislim pa, da bi mi pri okvari senzorja verglalo, avto pa ne bi vžgal, v mojem primeru se pa obnaša drugače...verjetno bi mi svetila tudi kakšna lučka pri okvari le tega.

Sam nisem nek strokovnjak, ampak po mojem amaterskem mnenju se mi zdi, da je za nevžiganje kriv zrak v cevkah za gorivo.
Bi bil vesel, če bi mi kak strokovnjak lahko to potrdil, če je to možno in kako se da to odpravit?
Zanima me tudi, kje sploh vleče zrak v gorivo in če se da zamenjati tiste plastične cevke, ki so med filtrom in črpalko goriva, s kakimi bolj gumijastimi?

Hvala
Odgovori