Menjava ključavnice Clio 2
Menjava ključavnice Clio 2
Kočljiva situacija je sledeča; pred dvema letoma sem kupil rabljenega Clio-ta 2. Kar je bilo za zrihtati, se je zrihtalo. Pred par dnevi pa odklenem avto z daljincem, hočem vžgati avto in mašina se samo malo zavrti, kot da je akumulator zaključil kariero. Čez 30 minut ga spet poizkusim zagnati, pa mašina skoraj normalno vžge. Po slučaju vtaknem ključ v ključavnico in opazim, da nikakor ne morem obrniti ključa. Grem na sovoznikovo stran in tudi tam poizkusim, pa tudi ne morem ne odkleniti ne zakleniti vrat s ključem.
Torej, ugotovil sem, da ključ paše v ključavnico za vžig in pokrovček za gorivo, na vratih pa so ključavnice za drugi ključ. Sedaj me je strah, kako bom odklenil avto, če mi akumulator odpove, avto pa bi bil zakljenjen z daljincem?
Glavno vprašanje pa je; ali se da dobiti klučavnico na vsaj za ena vrata na ključ, ki odklepa vrata z daljincem ali bo potrebno menjati vse? Koliko bi to stalo? Zmeraj bolj imam občutek, da je avto sestavljen iz večih rabljenih, čeprav lepo pelje.
Torej, ugotovil sem, da ključ paše v ključavnico za vžig in pokrovček za gorivo, na vratih pa so ključavnice za drugi ključ. Sedaj me je strah, kako bom odklenil avto, če mi akumulator odpove, avto pa bi bil zakljenjen z daljincem?
Glavno vprašanje pa je; ali se da dobiti klučavnico na vsaj za ena vrata na ključ, ki odklepa vrata z daljincem ali bo potrebno menjati vse? Koliko bi to stalo? Zmeraj bolj imam občutek, da je avto sestavljen iz večih rabljenih, čeprav lepo pelje.
Si ziher da so druge ključavnice? Meni se bolj zdi da so se zataknile... Pri meni je bilo pozimi isto oz. po tem ko sem jih ponovno montiral na avto... Pa sem jih nasprejal z enim čudnim sprejom za anti-zmrzovanje in po parih minutah so čudežno začele delat.
V primeru pa da imaš res dve različmne vrste ključavnic, je pa najbolje da potem vse zamenjaš in kupiš drugo skirco za ključe in imaš mir.
V primeru pa da imaš res dve različmne vrste ključavnic, je pa najbolje da potem vse zamenjaš in kupiš drugo skirco za ključe in imaš mir.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Menjava komplet vseh ključavnic (sprednja vrata, prtljažna in vžig) ter ključev je draga ko sam satan, mislih da se je govorilo o okoli 500€ na uradnem servisu, ko sem spraševal za svojega (Clio 2), ko sta mi odpovedali ključavnici na vratih (poleg tega pa še originalno centralno zaklepanje) in sem moral v avto lest skozi prtljažna vrata.
Ker sem imel tega dovolj, sem dal vgradit aftermarket centralno: obstoječa napeljava in motorčki so ostali, na novo so mi vgradili le modul ki sprejema signal daljinca za odklep/zaklep. Redno spremljam akumulator, stvar laufa, če pa slučajno karkoli zataji, grem pa enostavno lahko čez prtljažnik v avto
Ker sem imel tega dovolj, sem dal vgradit aftermarket centralno: obstoječa napeljava in motorčki so ostali, na novo so mi vgradili le modul ki sprejema signal daljinca za odklep/zaklep. Redno spremljam akumulator, stvar laufa, če pa slučajno karkoli zataji, grem pa enostavno lahko čez prtljažnik v avto
Sem že toliko denarja zmetal za ta avto za dele in popravilo, da mi nakraj pameti ne pade, da bi sedaj dal še €500 za menjavo ključavnic. Ga raje pustim odklenjenega, pa naj mi barabe še kaj notri prinesejo, saj vzeti nimajo kaj, razen star Blaupunkt, ki je že toliko star, da je verjetno par avtomobilov čez dal in ne samo tega.
Eno
vprašanje. Kje ima Clio, če jo sploh ima, kjučavnico na zadnjih vratih? Jaz je ne vidim oz. ne najdem.
Eno
Sem se sedaj malo igral z daljincem in ključavnico. Odpru sem prtljažna vrata in daljinsko zaklenil. Tipka za odklep na prtljažnih vratih je postala trda-zaklenjena. A je možno, če bi zmanjkalo elektrike, da se ta vrata-magnet v ključavnici sam sprosti in odpre vrata? Ali je narejen tako, da ko zmanjka elektrike, ostane v zaklenjeni poziciji?
Razmišljam, da bi nekako onemogočil-izklopil napajanje na prtljažna vrata in da se ta vrata nebi več zaklepala, tudi ko bi daljinsko zaklenil. Zaradi preventive, če bi bilo karkoli narobe, da nebi mogel odkleniti avta z daljincem, da bi še vedno lahko prišel notri skozi zadnja vrata.
Razmišljam, da bi nekako onemogočil-izklopil napajanje na prtljažna vrata in da se ta vrata nebi več zaklepala, tudi ko bi daljinsko zaklenil. Zaradi preventive, če bi bilo karkoli narobe, da nebi mogel odkleniti avta z daljincem, da bi še vedno lahko prišel notri skozi zadnja vrata.
Ne, če odklopiš elektriko avtu bodo vrata ostala v taki poziciji kot so: zaklenjena ali odklenjena.
Tudi če boš odklopil konektor za el. magnet zadnjih vrat, ostaja fizična zapora-kljuka ki drži zaprta vrata, tako da ti to nič ne pomaga.
Če te je tako strah, zamenjaj akumulator z novim in vgradi drugo daljinsko zaklepanje. Pri meni laufa že skoraj 2 leti bp.
Lp
Tudi če boš odklopil konektor za el. magnet zadnjih vrat, ostaja fizična zapora-kljuka ki drži zaprta vrata, tako da ti to nič ne pomaga.
Če te je tako strah, zamenjaj akumulator z novim in vgradi drugo daljinsko zaklepanje. Pri meni laufa že skoraj 2 leti bp.
Lp
Imaš prav, nimaš pa prav, da se ne da pomagati na način izklopa kabla-potrebna je samo pravilna kombinacija. Sem šel snet kabel in zadeva deluje. Če so vrata odprta in potem izklopimo kabel pri zaklenjeni ključavnici, bo ključavnica ostala zaklenjena. Če kabel snamemo pri odklenjeni ključavnici, ostane ključavnica odklenjena tudi če z daljincem zaklenemo vsa druga vrata. Se pravi, delamo vse pri odprtih zadnjih vratih;Ziga00 napisal/-a:Ne, če odklopiš elektriko avtu bodo vrata ostala v taki poziciji kot so: zaklenjena ali odklenjena.
Lp
Tako, da od sedaj so za preventivo vedno odklenjena zadnja vrata in me ni treba biti več strah prenehanja delovanja akumulatorja.
Še slika: