Servis LJ - menjava stekla

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Servis LJ - menjava stekla

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Kateri pooblaščen Renault servis v LJ je najboljši? Sestra more nest menjat steklo na meganu karavan in rabim to informacijo :)

Fajn bi bilo tudi, da imajo zastonj nadomestno vozilo za ta en dan in da porihtajo vinjeto. Vem da so taki servisi, le v LJ jih ne poznam.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Zakaj ravno pooblaščen servis? Sicer pa je steklo (naprimer vetrobransko) zamenjano v 2 urah. Za to res ne rabiš nadomestnega vozila...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
MasTTer

GHost14 napisal/-a:Zakaj ravno pooblaščen servis? Sicer pa je steklo (naprimer vetrobransko) zamenjano v 2 urah. Za to res ne rabiš nadomestnega vozila...
Steklo se more sušit najmanj 4 ure. Sepravi, če ga zjutraj odpelješ, ga prideš iskat pred koncem šihta...ponavadi je tako in za ta čas lahko dobiš če ne drugo eno testno vozilo. Ravno zato vprašam kako je v LJ z tem, ker pri nas se lahko tako zmeniš.

Pooblaščen pa zato, ker je vozilo staro nekaj mesecev in ti garancija velja le, če daš zamenjati pri pooblaščenem servisu in naj bi se najbolj spoznali na renoje če delajo samo z temi vozili. Sicer so redki taki servisi, so pa! :)
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

AH Snoj v Črnučah
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
GHost14

Če je vozilo še novo je pa druga zgodba :) V tem primeru je res najbolš pooblaščen servis.

Sem pa pri svojmu meganu lansko leto menjal šipo (počena zaradi kamenčka) in sem bil frej prej k v dveh urah. Sama šipa je bla menjana malo manj kot v eni uri in še eno uro za sušenje lepila...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

MasTTer napisal/-a:
GHost14 napisal/-a:Zakaj ravno pooblaščen servis? Sicer pa je steklo (naprimer vetrobransko) zamenjano v 2 urah. Za to res ne rabiš nadomestnega vozila...
Steklo se more sušit najmanj 4 ure. Sepravi, če ga zjutraj odpelješ, ga prideš iskat pred koncem šihta...ponavadi je tako in za ta čas lahko dobiš če ne drugo eno testno vozilo. Ravno zato vprašam kako je v LJ z tem, ker pri nas se lahko tako zmeniš.

Pooblaščen pa zato, ker je vozilo staro nekaj mesecev in ti garancija velja le, če daš zamenjati pri pooblaščenem servisu in naj bi se najbolj spoznali na renoje če delajo samo z temi vozili. Sicer so redki taki servisi, so pa! :)
Preveri kaj pravi zavarovalna polica. Če pravi da način in izvajalca določi zavarovalnica te lahko pošlje na Carglass in podobno.
Me je poslal na Carglass in to z 6 mesecev starim avtom. Pa nič nisem mogel, razen če bi sam plačal stroške.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
MasTTer

UrbanD: Na ta servis pravi da ne bo šla, ker 1x ni bila zadovoljna nekaj...tako da iščem dalje.

Ne vem, kaj bi rekel glede Malgaja, glede na to, da šinfa renoje oz. ima te avte za manj vredne, glede na nemške avte itd...

robertp: Zavarovanje ni probem, saj sem sam sklepal, lahko gre kam želim :) Mi pa zaupaš katera zavarovalnica ti je to napisala? Ker sem slišal že, da določene zavrovalnice ne dajo original stekel oz. se da zavarovat stekla in ti krije samo neoriginal, zato je ceneje... kak Generali slučajno?

Drugače Carglas popravlja stekla, vendar samo določene poškodbe se lahko popravijo. Recimo čisto majhni mehurčki, pa še to je steklo zamegljeno in zato v vidnem polju to ne pride v poštev. Da ne govorim o ceni okoli 100€ za popravilo ene take poškodbe....katastrofa... ;)
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Prvič slišim, da bi Malgaj šinfal renoje. Jaz bi šel kr tja, če ne pa Real.
Uporabniški avatar
GHost14

Zavarovalnica ti v nobenem primeru ne more predpisat servisa, seveda pa se to (predusem zaradi podkupovanja) dogaja. Pelješ lahko na prav vsak servis, ki ima s tvojo zavarovalnico pogodbo. Da pa hoče it zaradi garancije na pooblaščen servis, pa povsem razumem. Ziher je ziher :wink: Čeprav uradnim servisom, sploh večjim, načeloma ne zaupam, pa sem sam imel do sedaj z Realom večinoma dobre izkušnje.
Uporabniški avatar
Mario13

Odgovor Napisal/-a Mario13 »

AH Real in še brezšplačno nadomestno vozilo sem dobil ...
Uporabniški avatar
MasTTer

Zavarovalnica lahko določi le, če ti prizna original steklo, ali neoriginal. Ampak to je odvisno od zavarovalnice ter njihovih pogojev in od starosti avta pri drugih zaraovalnicah.

Ne more pa določit kam lahko pelješ. Lahko ti le svetuje oz. pove kje komplicirajo in tja odsvetuje da greš, ker se dogaja marsikaj in obstajajo raznorazni servisi, ki si zmišljujejo, da so boljši od drugih in zato naredijo isto stvar za višjo ceno (ali nimajo pogodbe in moreš sam plačat, nato ti pa zavarovalnica vrne ceno popravila)...recimo Malgaj je tako dražje delal (so kao boljši in zato imajo višje tarife, kar določene zavarovalnice ne priznajo, ampak samo po eurotaxu), zato mi niso najbolj simpatični...

Bo šla na en pooblaščen servis in pika.. mogoče res k Realu...
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

pozdravljen,

na Realu so mi zamenjali vetrobransko steklo novembra lani in sicer tako kot si opisal. Pustil zjutraj (lahko od 6:30 naprej) in prišel iskat ob 15:00. (Plačnik Generali in to brez kakršnegakoli problema cca 600 EUR). Po menjavi mi je nekje v armaturni plošči pod vetrobranskim steklo nekaj treslo ob hitrosti 130 do 150 in to samo občasno določen dan ja drugič ne. Seveda so trdili, da to ne more biti posledica njihovega posega so sicer vseeno pogledali ampak nič rešili.

Pred dvema tednoma so mi ponovno zamenjali vetrobransko steklo, ker sem spet pobral kamenček. Od takrat naprej tresenja ni več.

se mi je pa teden po posegu pojavil problem, da so brisalci zelo težko brisali in se nato celo ustavili nekje vmes in to seveda v najhujšem nalivu ravno na poti v službo. Avto sem jim zapeljal direkno nazaj na servis. Seveda je njihovo mnenje da je njihov poseg povsem neodvisen od tega problema in da je verjetno motor opešan!!! Seveda so pogledali in me čez uro poklicali, da je mehanizem povsem zaribal in da je potrebna menjava motorja z mehanizmom (cena nadosmetnega dela 370EUR). Ker se nisem strinjal sem jim rekel naj mi zaračunajo delo, ki so ga imeli do sedaj in vse zložijo nazaj skupaj kot je bilo. Odgovro je bil da lahko pridem čez pol ure po avto. Povel sem jim da pridem po avto ob 15-i. Vse OK! Ob 14:00 me spet pokičejo, da so imeli težave z ponovnim sestavljanjem, in da mehanizma niso mogli nikakor več dobiti noter ampak da je sedaj ok cena 70 EUR in da lahko prevzamem vozilo in imam mir vsaj za še enkrat toliko kilometrov kot jih imam do sedaj (160.000km). Meni nčič jasno ampak sem rekel da bom vprašal ko prevzamem avto. Dejansko so mehanizem podmazali in sestavili nazaj skupaj, kar sem jim že sam zjutraj predlagal.

Seveda takoj opazim da je levi brisalec previsoko ampak me njih serviser potolaži da je to noramlno stanje. Odpeljem ker se mi je mudilo in od dežjui čez 20 minut levi brisalec tolče v stebriček. Naslednji dan, ko se vozim po hudem nalivu kakšni 20min. mi začne glasno pokati v mehanizmu brisalcev, ko se premaknejo iz nulte točke.

Reklamacija čez par dni. Seveda je moj mehanizem dotrajan in so oni naredili kar so lahko ampak bodo vseeno pogledali. Pokličejo čez eno uro. Res je padls stran neka varovalka ampak to zato ker je mehanizem dotrajan. Grem po avto in brisalec še vedno previsoko. Opozorim serviserja in ta pošlje mehanika ki dokončno prestavi brisalec v pravi položaj. Od takrat naprej dela vse BP.

Vedno so bili ob samem sprejemu in popravili glede vetrobranskega stekla zelo korektni (avto so tudi oprali sicer površno ampka...). Pri prijavi reklamacije pa so bili precej bolj vzvišeni ampak še vedno na sprejemljivem nivoju.

Glede nadomestnega vozila jih nisem vprašal, ker imam službo 50m stran. Sem pa pri njihovih prodajalcih že dobil Megana na testno vožnjo za 24ur, tako da tudi nadomestno vozilo verjetno ne more biti nek problem.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

@Andry26

Potrjuješ moje izkušnje z AH Real (servis in karoserija). Zame osebno vzvišeni šalabajzerji, ki se ne poglobijo, ne spoznajo na zadeve, ki so malenkost bolj kompleksne kot pa menjava olja in oljnega filtra.

Prvi na moji lestvici nesposobnih PS Renault (pri Malgaju še nisem bil :twisted:).
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Ja druge težko sodim, ker so opisani obiski moji edini obiski Renault avtohiš, pa čeprav že 15 let vozim Renaulte.

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
GHost14

Podobno je skoraj na vseh tako velikih servisih, ker tam je vse skupaj že industrija. Meni je še najbolj všeč servis AH Real na Vrhniki, kjer je vse skupaj precej manjše in bolj umirjeno. Res pa, da sem tam do sedaj naročal le rezervne dele, s samim servisom pa nimam še itkušenj :wink:
Odgovori