Megane 1.9 dci kadi pri obratih nad 2000
no da povem neki novga. nisem še enkrat razdrl egr ventila ker nisem imel časa, sem pa opazil da mi sedaj ko se vozim lepo 50km/h v četrti prestavi obrati nekje okoli 1500, ko pritisnem gas, in avto pač ne poskoči takoj, ampak pač rabi da potegne, ko se zgleda motor obremeni mi zakadi isto črno. zgleda pa kot da bi med te izpuste ku grejo skozi izpuh nekdo neke saje vrgel in se samu malu zakadi pa nekaj časa nič pa potem spet.

- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Vsak dizel zakadi ko mu pohodiš plin. To pa zato ker pri dizlu ne odpiraš lopute za zrak ampak spreminjaš pretok goriva. Ko stisneš polni plin, v tem primeru računalnik vbrizgne polno količino goriva, v, za to količino goriva premalo zraka. Posledica je nepopolno zgorevanje in črni dim iz izpuha. Ko pa pridejo obrati do točke ko začne turrbina polniti več zraka kot ga motor sam lahko posesa, se uskladita količina goriva in zraka, pride do skoraj popolnega izgorevanja, zato se iz izpuha nebi smelo več črno kaditi.
Torej če se ti nad 2000 obrati iz izpuha ne kadi več črno in avto normalno gre, si rešil problem.

Torej če se ti nad 2000 obrati iz izpuha ne kadi več črno in avto normalno gre, si rešil problem.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Ne bi glih rekel da je tako, Moj tale Megan 1.9 DCI ne kadi črno nikoli k daš gas, pa če verjameš al pa neSebastijan napisal/-a:Vsak dizel zakadi ko mu pohodiš plin. To pa zato ker pri dizlu ne odpiraš lopute za zrak ampak spreminjaš pretok goriva. Ko stisneš polni plin, v tem primeru računalnik vbrizgne polno količino goriva, v, za to količino goriva premalo zraka. Posledica je nepopolno zgorevanje in črni dim iz izpuha. Ko pa pridejo obrati do točke ko začne turrbina polniti več zraka kot ga motor sam lahko posesa, se uskladita količina goriva in zraka, pride do skoraj popolnega izgorevanja, zato se iz izpuha nebi smelo več črno kaditi.
![]()
tu zastopim ampak men do zdej ni nikul kadilu ku sm pohodu plin. zdej je začelu. ampak mi še zmerej usake tuk časa tud nad 2000 obrati zakadi.Sebastijan napisal/-a:Vsak dizel zakadi ko mu pohodiš plin. To pa zato ker pri dizlu ne odpiraš lopute za zrak ampak spreminjaš pretok goriva. Ko stisneš polni plin, v tem primeru računalnik vbrizgne polno količino goriva, v, za to količino goriva premalo zraka. Posledica je nepopolno zgorevanje in črni dim iz izpuha. Ko pa pridejo obrati do točke ko začne turrbina polniti več zraka kot ga motor sam lahko posesa, se uskladita količina goriva in zraka, pride do skoraj popolnega izgorevanja, zato se iz izpuha nebi smelo več črno kaditi.
![]()
me pa še neki zanima. turbina se kdaj uklopi, al skus dela. a dela tud če je avto v prostem teku al pa če držim sklopko? ker ku sm med vožno stisnu sklopko pa prtisnu gas mi ni tud mal zakadilu pa je pršlu že blizu 4000 obratov.

- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Turbina se vrti od trenutka dalje ko začne štarter obračati motor. najprej jo vrti vsesani zrak, ki ima večjo hitrost kot izpušni plini, ko pa izpušni plini dosežejo večjo hitrost od zraka, takrat pa začne turbina filat motor oziroma se "vklopi".
Tisto kar se pa ti včasi začne kaditi iz izpuha pa zna bit da kakšen senzor dela in ne dela in posledica so napačni podatki v računalniku, ali pa se samo čistijo nabrane saje v sistemu.
Za prvo priporočam priklop na računalnik z orginal testerjem. Za drugo pa ena vožnja po avtocesti z povišanimi obrati.

Tisto kar se pa ti včasi začne kaditi iz izpuha pa zna bit da kakšen senzor dela in ne dela in posledica so napačni podatki v računalniku, ali pa se samo čistijo nabrane saje v sistemu.
Za prvo priporočam priklop na računalnik z orginal testerjem. Za drugo pa ena vožnja po avtocesti z povišanimi obrati.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Hja, moj starec - 1.9dci, l.2001 ga nima (filtra trdih delcev namreč), pa do danes po čiščenju ventila (1500km nazaj) nič ne kadi, niti pri prehodu prek 3.000rpm, kjer je bila prej dobesedno dimna zavesa..., tak da nekaj je na tem.LGT napisal/-a:@Morphy
za filter trdih delcev si že slišal?
Nekateri dizli ga imajo (mlajši), nekateri pač ne (starejši), in slednji ob takem režimu vožnje ob predpostavki, da je avtomobil tehnično bp, pač malo pokadijo.
LP
x2Kaki1 napisal/-a:Hja, moj starec - 1.9dci, l.2001 ga nima (filtra trdih delcev namreč), pa do danes po čiščenju ventila (1500km nazaj) nič ne kadi, niti pri prehodu prek 3.000rpm, kjer je bila prej dobesedno dimna zavesa..., tak da nekaj je na tem.LGT napisal/-a:@Morphy
za filter trdih delcev si že slišal?
Nekateri dizli ga imajo (mlajši), nekateri pač ne (starejši), in slednji ob takem režimu vožnje ob predpostavki, da je avtomobil tehnično bp, pač malo pokadijo.
LP
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
tu mate u mislih EGR ventil al kerga druzga. bom ga jst še enkrat pogledu kaku je stanje zdej ku je skor en tedn ukul od kar ga spucu pa bom pol vidu.
mi je pa spet začel kadit nad 2000 obrati ampak majn kukr na začetku.
me pa zanima kateri modeli so meli enak intercooler kukr ga ma moj, pa če bi naprimer IC puščal kje oz. bil predrt, je možnu da bi kadilu zaradi tega.
mi je pa spet začel kadit nad 2000 obrati ampak majn kukr na začetku.
me pa zanima kateri modeli so meli enak intercooler kukr ga ma moj, pa če bi naprimer IC puščal kje oz. bil predrt, je možnu da bi kadilu zaradi tega.

pol pa kak odpad al pa www.avto.net
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
rokec992 napisal/-a:zgleda da smo najdli kje je problem. cev ki gre iz turbine proti interkulerju je mela 2 cm dolgo lukno.
tu je ta cev:
zdej me pa zanima kje bi lahko dobil to cev.
A se ti je ob kaj drsala, pa diesel, pa je rezultat luknja...?
Probej prek kakega Aneta naročt al pa Euroton..kak dan 2 pa boš mel. Rableno je pa rableno...