optika-amortizerji
optika-amortizerji
zdravo.
Nekaj časa nazaj sem delala optiko, sedaj pa sem ugotovila da mi avto vleče v levo stran. Danes sem šla nazaj k optiku in je avto še enkrat pogledal. Še vedno se ne da čist točno naravnati in je rekel da naj se sedaj nekaj časa vozim in če ne bo v redu naj pridem nazaj, ker bo potrebna menjava amortizerja.
Kaj menite?
Grem še h kakemu drugemu optiku?
Aja, gre za avto megan cabrio 2007.
Nekaj časa nazaj sem delala optiko, sedaj pa sem ugotovila da mi avto vleče v levo stran. Danes sem šla nazaj k optiku in je avto še enkrat pogledal. Še vedno se ne da čist točno naravnati in je rekel da naj se sedaj nekaj časa vozim in če ne bo v redu naj pridem nazaj, ker bo potrebna menjava amortizerja.
Kaj menite?
Grem še h kakemu drugemu optiku?
Aja, gre za avto megan cabrio 2007.
Sam si tudi lastim megana, sicer ne cabrio. Bil že dvakrat na optiki, avto še zmeram vleče rahlo v levo. Sicer mene to ne moti, ker pač se vozim dosti po ovinkastih cestah in tega sploh ne opazim
Drugače pa sem se o tem pogovarjal z mehankarjem, ki popravlja renoje in je rekel, da vsi megani naj bi rahlo vlekli v levo. Poznam pa ene par meganov in vsi vlečejo v levo 
Pozdravljeni
V vsakem primeru je priporočljivo pridobiti še drugo mnenje.
Lahko so krivi ležaji amortizerja in vzmet na njih zateguje. Dobro bi bilo pred kakršnem koli posegu ( stroški ) vozilo pregledati in točno postaviti diagnozo.
V nobenem primeru pa v tovarni niso naredili vozila ki ne bi šel naravnost. Ja, v vašem primeru imajo gume neenakomerno obrabo in pri tem delujejo določene sile na krmilni mehanizem, posledično ima le ta krajšo življensko dobo.
Lep pozdrav
V vsakem primeru je priporočljivo pridobiti še drugo mnenje.
Lahko so krivi ležaji amortizerja in vzmet na njih zateguje. Dobro bi bilo pred kakršnem koli posegu ( stroški ) vozilo pregledati in točno postaviti diagnozo.
V nobenem primeru pa v tovarni niso naredili vozila ki ne bi šel naravnost. Ja, v vašem primeru imajo gume neenakomerno obrabo in pri tem delujejo določene sile na krmilni mehanizem, posledično ima le ta krajšo življensko dobo.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
najprej pojdi na servis kjer naj ti stestirajo amortizerje, bodo točno vidl kaj se z njimi dogaja. tudi moji na laguni so že rahlo bolj slabi pa se avto lepo pelje naravnost, sem pa naredil preventivno nastavitev podvozja. možnost pa je tudi da se to dogaja zaradi gum, ker nobena guma ni povsem enakega obsega in posledično je lahko potem krivo to da ti avto vleče v eno stran.
Kaj pa ko zaviraš na polno in spustiš volan, ali avto še zmeram potegne v levo? Pri meni recimo ko spustim volan in do konca pohodim zavoro, gre avto čisto lepo naravnost. Drugače pa je avto pri meni bil celoten pregledan in niso našli vzroka, da bi avto lezel v levo. In tako kot sem že rekel, poznam nekaj meganov od kolegov in vsi vlečejo v levo. Bil tudi pri optiku, ko je imel novega megana na optiki prav zaradi tega problema pa se težava ni odpravila. Saj verjetno je kar nekaj lastnikov megana na forumu, pa naj še oni povedo svoje mnenje 
Kaj pa sama volanska letev? Kolikor vem so imeli megani 2 težavo s tem in potem je vleklo avto v eno smer. Samo če se ti je to pojavilo po optiki, nekaj definitivno ni vredu s tem.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG