Mam cliota 1.5 dci 80km, vsakic k gas pohodim do fulla se mi cez par sekund
prizge stop lucka, zraven pa se una rumena lucka (grelna nitka), pa se rdeca lucka za olje!
Pa ne vem kaj je narobe?
Lucke mi svetijo samo takrat kadar tiscim gas do full. Ce lepo vozm ne gorijo lucke.
Nekej sm gledov v navodilih kaj tiste lucke pomenijo. Pa ena lucka je kao da se avto prevec segreje, ampak na stevcu je kazalec za temparaturo na normalni meji. Tekocine je pa dovolj.
Zdej ne vem ce je kej s ksnim senzorjem za temparaturo narobe?
Na mojem se to pojavlja ze skoraj 3 leta, pa ni panike. Tudi moj mehanik (dela na Renaultu) pravi, da ni kaj hudega. Najbrz racunalnik dobi od kaksnega senzorja informacijo, ki mu ni vsec, pa se nato pritozuje. Da bos se bolj pomirjen: moj clio ima ze vec kot 186.000 km pa je star sele 4 leta. In se dela navkljub lightshow-u.
Enak problem se je meni pojavil tam nekje na 2800-3000 obratov ko imam full gas se mi prižgejo kontrolne lučke tista spirala, stop in tista lučka ki je v taki posodici in piše stop, te lučke utripajo kakih 4 sekunde potem pa ugasnejo in to samo pri takih obratih, avto je bil tudi na testerju in je pokazalo napako na regulatorju common rail sistema, pa me zanima kaj bi lahko bilo narobe? Gre pa za Renault Clio 1.5 dci 65km.