a bi mi gdo znou pomagat oz. če bi gdo znou povedat s čim se da najbolš tele feltne spucat. Sm probu z čistilnim bencinom ampak drgneš k blesav pa se čist mal opaz..šlo je pa še pou litra bencina..
A "obstaja" še kej da bi lažje odstranilo to umazanijo ki je zažrta u feltno not? Če ma gdo izkušnje če mi pove lepo prosim..
Edoedo jaz sem danes ravno delal to, čistil feltne, s čim? V merkurju sem spet kupil preverjeno čistilo od ECO LABA z imenom Conti, dobiš pakirano v liter al pa pet, je pa to sanitarno čistilo, roza barve. Če maš bolj nežne rokice rokavice gor, drugače pa jaz sem di dal na šprico da pošpricasš par minut pustiš glici gobica + zobna krtačka in so nove, jaz drugega ne uporabljam več. Ble so pa vsrane, da se več ni vidlo da so alu
sinko napisal/-a:Edoedo jaz sem danes ravno delal to, čistil feltne, s čim? V merkurju sem spet kupil preverjeno čistilo od ECO LABA z imenom Conti, dobiš pakirano v liter al pa pet, je pa to sanitarno čistilo, roza barve. Če maš bolj nežne rokice rokavice gor, drugače pa jaz sem di dal na šprico da pošpricasš par minut pustiš glici gobica + zobna krtačka in so nove, jaz drugega ne uporabljam več. Ble so pa vsrane, da se več ni vidlo da so alu
iceman89 za liter CONTI-ja in eno sirkovo krtačo sem dal 6Eur, od tega sem porabil slabrga pol litra, oziroma kolko daš gor tolko porabiš, slike pa povedo vse. Drugače pa bo moja lagunca po malo več ko 3/4 leta spet dobila litke, ki si jih zasluži, sicer so 16ke ker 17tk takega modela ni, nervasport pa tudi ne obstaja na 5vijakov
Moj ata je iz službe privlekel neko sredstvo za razmaščevanje - zmeša se pol z vodo, da v šprico, nato pa našprica mokre felne, pusti pet minut in spere, pa so ko nove.
sinko napisal/-a:Ewo se dve sliki sicer čistih vsranih nimam
iceman89 za liter CONTI-ja in eno sirkovo krtačo sem dal 6Eur, od tega sem porabil slabrga pol litra, oziroma kolko daš gor tolko porabiš, slike pa povedo vse. Drugače pa bo moja lagunca po malo več ko 3/4 leta spet dobila litke, ki si jih zasluži, sicer so 16ke ker 17tk takega modela ni, nervasport pa tudi ne obstaja na 5vijakov
JAz sem na zunanji strani to umazanijo ščistil z acetonom za nohte! jih spoliral na hitro pa so kot nove! Aceton ni povzročil nobenega razjedanja ali česar podobnega! sem najprej na eni probal !
Drugače ko pa mnjevam za zimo jih pa vedno z enim sprejem našpricam (kao neka pena) pustim malo z gobo podrgnem in je!
Sprej je kupljen v gmt-ju, neki wheels cleaner ali nekaj takega!
WURTH proizvaja čistilo za bremze (razmaščevalec) doza je v spreju. Feltne samo našpricaš in pustiš da "poje" umazanijo. Potem se feltne samo opere. Sicer sam tega še nisem sprobaval, dela pa to kolega avtomehanik in učinkuje.
najbolša varianta je čistilo Meglio rumene barve za pečice (razmaščevalec)
izdatno pošpricaš pustiš 15 min potem pa spereš z visokotlačnim čistilcem;
če pa je fejst zapečeno pa lahka vmes s kakšno krtačo podrgneš.
s kakšnim Conti-jem pa se ne zabavej posebej nezaščiten Aluminij hitro oksidira...
pile da bi ti vedo kaj je moj foter delo vse z feltnami in tem kontijem, sem mislo da jih bo razjelo, pa če verjameš al ne ni ne duha ne sluha da bi kaj oksidiralo, foter je šo še dlje avto je dvignil ga sezul in spodnji del motorja okoli kolotekov, roke itd vse našprical z kontijem splahnil z vodo, to dela 1x do 2x na leto zdaj že 4to leto pa ni videt da bi nastajala kaka škoda
Verjamem pa da zdravo glih ni, ta čistila so itaq vsa taka, da kaj razžirajo, pa al je konti al pa kako sranje za pečice