poteklo zavarovanje in tehnični

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

poteklo zavarovanje in tehnični

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

v petek mi je poteklo zavarovanje in tehnični, zdej me pa zanima če se še lahk vozim?? :?
nism mogu prav cajt kr klepar čaka na nove luči in jih dobi šele ju3/oz.torek...
Slika
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Voziš se lahko. Samo če pa te bo policija ustavila ali bog ne daj da bi imel kakšno prometno potem pa je lahko takšno početje kar drago.

Drugače pa sem se jaz vozil skoraj 14 dni po preteku registracije. :lol: :lol: :lol:
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
iceman89

:lol: vem da se lahk vozim ja...to se lahk vedn ko je avto v voznem stanju^^
sam za policaje me skrbi...baje zavarovanje vela še 1 tedn? :roll:
Slika
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Zavarovalnica ti krije tud dva mesca po poteku zavarovanja.Samo pol je najboljš,če se avto pri registraciji odjavi/prijavi, ker drugač ti zavarovalnica prišteje še tista dva mesca in pol plačaš za 14 mesecev.

Tako se je men naredil, ko sem mel kombi na popravilu, pa sem ga dva mesca kasnej registriral in sem plačal za 14 mescov.Ko sem pol spraševal kaj pomeni na zavarovalni doplačilo, pa je rekla bi ga pa odjavli in prijavli.
Uporabniški avatar
iceman89

kaj če pa menjaš zavarovalnico(ker to nameravam)??:/

če recimo čez 2 tedna sklenem zavarovanje pa naridm tehničnega...mi bo ta 2 tedna že zraven štelo v "novo leto"??
Slika
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Jaz sem po 2 tednih na novo sklenil zavarovanje pri drugi zavarovalnici in ni bilo problema. edino zavarovanje mi spet poteče na isti datum kot mi je letos. torej če boš jutri na novo zavaroval ti bo poteklo zavarovanje recimo poteklo 23.5.2012 ali takrat ko ti je letos poteklo, le da 2012. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
iceman89

Sebastijan napisal/-a:Jaz sem po 2 tednih na novo sklenil zavarovanje pri drugi zavarovalnici in ni bilo problema. edino zavarovanje mi spet poteče na isti datum kot mi je letos. torej če boš jutri na novo zavaroval ti bo poteklo zavarovanje recimo poteklo 23.5.2012 ali takrat ko ti je letos poteklo, le da 2012. :) :)
no to me je zanimal...dobr, pol čimprej zavarovat treba zavarovat :)
Slika
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Tako kot je clio open napisal tako drži!
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Bo kar pravilen odgovor od clio open. Zavarovanje ti še vedno velja 30dni od poteka. Če narediš karambol in si sa kriv, moreš polico obvezno obnovit oz. ti zavarovalnic avtomatsko obnovi. To o 2 mesecih po moje ne more držati..ni variante...edino če je pri tovornih vozilih drugače urejeno to, za kar še nisem slišal.

Drugače kazen lahko dobiš od policajev le zaradi neizpravnega vozila, ker nimaš tehničnega narejenaga in po njihovem vozilo ni varno za vožjo. Seveda to velja le takrat, kadar moreš it na tehničnega..4,6 in 8 leto.

Če podaljšaš zavarovanje pri isti zavarovalnici recimo 29. dan plačaš premijo za nazaj.. sepravi teh 29dni. Če narediš zavarovanje pri drugi zavarovalnici plačaš tudi za nazaj.
Edina varianta je, če ti poteče zavarovanje za več kot 30dni, sepravi 31.dan, boš mogel avto odjavit in na novo prijavit in takrat lahko skleneš zavarovanje za tekoči dan.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

@mastter, kar verjem,so me opalili za še dva mesca.Ko najdem polico( kombi sem vmes že prodal), jo skeniram in prilepim gor.
Sem jim pa na triglavu je..l vse po spisku in obljubil da se ne vrnem več na to zavarovalnico.In to sem tudi že storil.

Je pa bil odgovor, da so mi "ta čas zagotavljali zavarovanje po preteku le tega".
Uporabniški avatar
iceman89

a če grem na drugo zavarovalnico(poteklo bo 2 tedna od poteka registracije) sem kaj dolžen prejšnji zavarovalnici ker mi je kao krila še po poteku ?
Slika
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

bfranc: No, saj dogaja se lahko marsikaj.. vem, le da tega pri nas nikoli ni bilo in tudi ne bo :)

iceman89:
Ne, nič jim ne dolguješ, dokler ne narediš nobene nesreče v teh 30dneh (oz. dokler ne skleneš novo zavarovanje), kjer bi sam bil kriv, ker v tem primeru ti oni avtomatsko obnovijo zavarovanje in leto dni spet ne moreš stran it :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
iceman89

aja...ok, hvala za inf. :wink:
Slika
Odgovori