Problem končna hitrost - Kangoo
-
Pokatepekl
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
E Dolenc, se vid da si DOLENC k take butaste stresaš, če nimaš nič konkretnega za povedat bodi raje tiho. Kar se pa zavetrja tiče, ti pa lahko povem da pri katri, k gre sam 140 in jo spraviš enmu za rit in te lepo počas vleče greš brez problema (oz. sem šel) do 160 in to po ravnem. Klanc dol je druga pesem (175 z dvema bicikloma na strehi - Vrhniški klanc) Zakaj pol en kangu k je škatla kokr katra nebi šol tistih 25km/h več, če bi oz. je totalno izkoriščal zavetrje, kar sicer dvomim, da je vozil sam 5m za M5 ali pač. Ja tud taki norci smo, a ne? Če pa ni nič od tega, je mel pa avto en preblisk???!!! 
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
-
Pokatepekl
A na Renault forumu ne smeš nič napisati v smislu heca? Je treba potem takoj zmerjat in se predvsem smešit? Ne razumem. (pa ni to mišljeno tebi, Borut)
Nisem vozil v zaveterju.
Se pa bojim, da vprašanje oz. tema ne bo peljala v željeno smer.
Ni vedno odgovora na zastavljeno vprašanje.
Hvala pa ostalim za odgovore.
Nisem vozil v zaveterju.
- R19-racing
- Kraj: koper
pomoje nevem ce ja kak tak strokovnjak na forumu da bi vedu vzrok.Ce ni blo klanca in zaveterja bencin si reku da je blo u rezervi(v eni temi zasledil da z manj bencina gre avto slabse ker se bencin hitreje segreje) se je kaj zmesalo racunalniku in ti dodal kak konj.Moja 19 tka 1.4 po ravnem da si jo jebal ni sla vec kot 180 po klancu navzdol prilezla do 215 pa se 500 obratov do rdecega polja ni mi jasno zakaj tako dolg menjalnik...Vglavnem pomoje bos tezko nasel odgovor na to vprasanje..
Dolg menjalnik???R19-racing napisal/-a:pomoje nevem ce ja kak tak strokovnjak na forumu da bi vedu vzrok.Ce ni blo klanca in zaveterja bencin si reku da je blo u rezervi(v eni temi zasledil da z manj bencina gre avto slabse ker se bencin hitreje segreje) se je kaj zmesalo racunalniku in ti dodal kak konj.Moja 19 tka 1.4 po ravnem da si jo jebal ni sla vec kot 180 po klancu navzdol prilezla do 215 pa se 500 obratov do rdecega polja ni mi jasno zakaj tako dolg menjalnik...Vglavnem pomoje bos tezko nasel odgovor na to vprasanje..
Zato, da ima avto pri 130km/h še vedno normalne obrate - beri nizke...in s tem minimalno porabo...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Pomoje je tvoj avto prevzela kaka zla sila ali nekaj podobnega....Pokatepekl napisal/-a:A na Renault forumu ne smeš nič napisati v smislu heca? Je treba potem takoj zmerjat in se predvsem smešit? Ne razumem. (pa ni to mišljeno tebi, Borut)
Nisem vozil v zaveterju.
Če bi imel potovalni računalnik, bi opazil, da je poraba bila takrat slabe 2,0 l/100km....
Lej, pomoje je števec trenutno izgubil memory...namreč njegov čip je tudi zmotljiv...
Definitivno nebi bil prvi ki se mu je to zgodilo...pač tebi je kazal preveč...nekaterim pa pade cifra na 0 km/h in se nato po resetu - beri ponovnem zagonu avta spravi v red...
- R19-racing
- Kraj: koper
za 130 semizdi da sem mel okoli 3000 obratov z novim motorjem in menjallnikom pa je 130 okoli 3600 obratov al se vec ne vem tocno..Tommy30 napisal/-a:Dolg menjalnik???R19-racing napisal/-a:pomoje nevem ce ja kak tak strokovnjak na forumu da bi vedu vzrok.Ce ni blo klanca in zaveterja bencin si reku da je blo u rezervi(v eni temi zasledil da z manj bencina gre avto slabse ker se bencin hitreje segreje) se je kaj zmesalo racunalniku in ti dodal kak konj.Moja 19 tka 1.4 po ravnem da si jo jebal ni sla vec kot 180 po klancu navzdol prilezla do 215 pa se 500 obratov do rdecega polja ni mi jasno zakaj tako dolg menjalnik...Vglavnem pomoje bos tezko nasel odgovor na to vprasanje..
Zato, da ima avto pri 130km/h še vedno normalne obrate - beri nizke...in s tem minimalno porabo...
S starim menjalnikom je šel pri 3000 obratih 115km/h.....pri novejšem pa ista hitrost na 3500 obratih.R19-racing napisal/-a:za 130 semizdi da sem mel okoli 3000 obratov z novim motorjem in menjallnikom pa je 130 okoli 3600 obratov al se vec ne vem tocno..Tommy30 napisal/-a:Dolg menjalnik???R19-racing napisal/-a:pomoje nevem ce ja kak tak strokovnjak na forumu da bi vedu vzrok.Ce ni blo klanca in zaveterja bencin si reku da je blo u rezervi(v eni temi zasledil da z manj bencina gre avto slabse ker se bencin hitreje segreje) se je kaj zmesalo racunalniku in ti dodal kak konj.Moja 19 tka 1.4 po ravnem da si jo jebal ni sla vec kot 180 po klancu navzdol prilezla do 215 pa se 500 obratov do rdecega polja ni mi jasno zakaj tako dolg menjalnik...Vglavnem pomoje bos tezko nasel odgovor na to vprasanje..
Če se prav spomnim ( 10 let nazaj) je imela 19ka pri 130km/h natanko 4.000 obratov
-
Pokatepekl
Možno je tudi to. Kakšna trenutna zmed kej v računalniku ali pa kakšnikrmilni enoti...Tommy30 napisal/-a:Pomoje je tvoj avto prevzela kaka zla sila ali nekaj podobnega....Pokatepekl napisal/-a:A na Renault forumu ne smeš nič napisati v smislu heca? Je treba potem takoj zmerjat in se predvsem smešit? Ne razumem. (pa ni to mišljeno tebi, Borut)
Nisem vozil v zaveterju.
Če bi imel potovalni računalnik, bi opazil, da je poraba bila takrat slabe 2,0 l/100km....
Lej, pomoje je števec trenutno izgubil memory...namreč njegov čip je tudi zmotljiv...
Definitivno nebi bil prvi ki se mu je to zgodilo...pač tebi je kazal preveč...nekaterim pa pade cifra na 0 km/h in se nato po resetu - beri ponovnem zagonu avta spravi v red...
Upam samo, da ne bo še kaj nepredvidljivega in nerazumljivega.
Še vedno pa lahko Kangooja zamenjam za Fiata. Na Fiat forumu po moje vsi vedo za vse napake vse...
Itak...samo za fiatove napake ne vejo.....Pokatepekl napisal/-a:Možno je tudi to. Kakšna trenutna zmed kej v računalniku ali pa kakšnikrmilni enoti...Tommy30 napisal/-a:Pomoje je tvoj avto prevzela kaka zla sila ali nekaj podobnega....Pokatepekl napisal/-a:A na Renault forumu ne smeš nič napisati v smislu heca? Je treba potem takoj zmerjat in se predvsem smešit? Ne razumem. (pa ni to mišljeno tebi, Borut)
Nisem vozil v zaveterju.
Upam samo, da ne bo še kaj nepredvidljivega in nerazumljivega.
Še vedno pa lahko Kangooja zamenjam za Fiata. Na Fiat forumu po moje vsi vedo za vse napake vse...
Vsak cigo svojga konja hvali...
Zato pa je v slo povečini samo reno na cesti...kak fiat...tm do letnik 2005 se je še vsak uscal pred 50.000km....bencinar...
Dizle pa lahko povem, da majo dobre...jtd je za dci zmaga na polni črti..motorji praktično neuničljivi za razliko od renojevih mlinčkov....
V tisti, katero si ti očitno šprical in nimaš treh čistih o fiziki in mehaniki.Ja seveda. V kateri šoli si se pa ti to naučil? Avto vleče in vleče, kar naenkrat ga pa pri 170 blokirata zračni in kotalni upor?
Svašta... Kangoo je v 5. prestavi pri 5600 blokiran!!!! Ker ne po največjem klancu navzdol ne gre več kot to. Mogoče 10 km/h več. In ko avto pride na ravnino, spet kaže samo 170! V moji zgodbi je šel 195 po števci. Obrati so bili na rdečem! Vsaj morali so bit, ker je cager kazal tam kje ni več nič označeno... Po postanku na pumpi, je vozilo spet doseglo samo 170 km/h.
Mene zanima zakaj?! In pa kaj je tisto, kar omeji v mojem primeru končno hitrost. In to niso ne menjalnik, ne zobniki, ne mehanska zapora...lahko da je kaj na elektroniki. Tako kot pri večini avtomobilov.
Vice pa lahko bereš na več različnih internetnih naslovih. Ti kakšenga posredujem?
Okvara oz. trenutno napačen prikaz hitrosti je najboolj verjetna reč.
Če privzamem, da je števec vseeno kazal prav, je naslednja najverjetnejša reč ravno veter v hrbet. Če ti je pihalo 40km/h v rit, tega ti pri 170 -200 v avtu nisi opazil, ker je ta veter bil zdaleč preglašen z vsemi ostalimi tresljaji in hrupom, pokazalo se je pa na višji končni.
In ja, maksimalna hitrost je hitrost ko ima avto še ravno dovolj moči da premaguje upor vetra in kotalno trenje. Pa ti lahko zavijaš z očmi kolikor češ. Odvisno od konkretnega menjalnika je ta max hitrost pri obratih, ko ima motor največjo moč ali pa že kje prej. Niso redki avtomobili, ki največjo hitrost dosežejo v 5. prestavi, v 6. pa ne več. Če v takem avtomobilu dobiš neko brco v rit (dobro zaveterje al pa dober veter) lahko fino pospeši in še nekaj časa drži to višjo hitrost.
Če poveš točen model motorja in menjalnika in če se začneš lepše obnašat, ti lahko narišem krivulje navora na kolesih in podam oceno kotalnega in zračenga upora v odvisnosti od hitrosti in tut ocenimo koliko močan veter je moral bit, da je tvoj kangoo šel 190.
Za takšno hitrost v brezveterju potrebuješ kakih 100 konjskih moči na kolesih, z aeordinamiko kangooja pa vsaj kakih 130.
Laguna Coupe GT dci 180