Problem končna hitrost - Kangoo
-
Pokatepekl
Problem končna hitrost - Kangoo
Pozdravljeni
Zgodila se je zelo čudna zadeva pri mojem avtomobilu. Pri vožnji po avtocesti je bila končna hitrost za 25 km/h višja kot do sedaj (obrati v 5. prestavi so bili že na rdečem polju). Ob postanku na avtocesti in ponovni vožnji, pa je bila spet takšna kot prej. Kaj bi lahko bil vzrok? Na testerju nič ni pokazalo. Je lahko kje kakšen senzor odpovedal?
Kaj sploh blokira motor v najvišji prestavi?
Avtomobil je renault Kangoo z 1.6 16v motorjem.
Hvala za odgovore.
Zgodila se je zelo čudna zadeva pri mojem avtomobilu. Pri vožnji po avtocesti je bila končna hitrost za 25 km/h višja kot do sedaj (obrati v 5. prestavi so bili že na rdečem polju). Ob postanku na avtocesti in ponovni vožnji, pa je bila spet takšna kot prej. Kaj bi lahko bil vzrok? Na testerju nič ni pokazalo. Je lahko kje kakšen senzor odpovedal?
Hvala za odgovore.
Spet en brihten, k se mu zdi, da se mu zdi...rogi2 napisal/-a:V peti po ac ga ne boš spravu do blokade.Mogoče v prvi ali drugi,kar pa itak ni dobro delat.Blokada je na 6000 rpm se mi zdi.
Obrati...speviš ga v 1-4 na rdeče....tudi v 5 prestavi le klanec navzdol mora bit.
Obrati - max so odvisni od modela do modela...tam pri cca 6.500-6.800 je pri tem motorju...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Re: Problem končna hitrost - Kangoo
Pokatepekl napisal/-a:Pozdravljeni
Hvala za odgovore.
Upam, da nisi prepihal dihtungo glave pa je ušlo malo v iberture....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
-
Pokatepekl
Ne, blokada je nekje pri 6700-6800 obratih. Točno pa ne vem, ker nad 6500 ni več skale pri Kangooju.rogi2 napisal/-a:V peti po ac ga ne boš spravu do blokade.Mogoče v prvi ali drugi,kar pa itak ni dobro delat.Blokada je na 6000 rpm se mi zdi.
In ni res da gre do blokade po klancu 5. prestavi. Pri tem avtomobilu ne.
Mene še vedno zanima, kaj bi lahko bil problem. Avtomobil je bil na prvem rednem servisu, kjer niso nič odkrili. In nihče mi tudi ni znal odgovoriti na vprašanje.
Torej še 1X; avtomobil je nenadoma po ravnini dosegel za 25 km/h višjo končno hitrost od deklarirane. Niso se pokvarili števci. Niti ni na armaturi zagorela katera od lučk.
-
Pokatepekl
Ja seveda. V kateri šoli si se pa ti to naučil? Avto vleče in vleče, kar naenkrat ga pa pri 170 blokirata zračni in kotalni upor?WarpedOne napisal/-a:"Blokirata" ga zračni in kotalni upor.Kaj sploh blokira motor v najvišji prestavi?
Ja, en senzor ti je odpovedal in je avto zato šel hitreje... Ta vic si morm zapomit.
Svašta... Kangoo je v 5. prestavi pri 5600 blokiran!!!! Ker ne po največjem klancu navzdol ne gre več kot to. Mogoče 10 km/h več. In ko avto pride na ravnino, spet kaže samo 170! V moji zgodbi je šel 195 po števci. Obrati so bili na rdečem! Vsaj morali so bit, ker je cager kazal tam kje ni več nič označeno... Po postanku na pumpi, je vozilo spet doseglo samo 170 km/h.
Mene zanima zakaj?! In pa kaj je tisto, kar omeji v mojem primeru končno hitrost. In to niso ne menjalnik, ne zobniki, ne mehanska zapora...lahko da je kaj na elektroniki. Tako kot pri večini avtomobilov.
Vice pa lahko bereš na več različnih internetnih naslovih. Ti kakšenga posredujem?
Sej ti je bilo lepo povedano, da je kriv veter v hrbet.Takrat ko ti je zapihalo v hrbet, je avto dobil še tistih par km/h, ker pa si imel pedal do podna, je motor brez da bi se matral držal to hitrost.In siguren sem, da če bi takrat spustil pedal, pa pustil da se zmanjša hitrost, nebi več prilezel na 195 km/h.
In verjem, kotalni in zračni upor imata tukaj dosti veze.Tvojo končno hitrost pa omeji moč tvojega motorja in pa prestavna razmerja.Če pa misliš da je drugače, pa povej.
In verjem, kotalni in zračni upor imata tukaj dosti veze.Tvojo končno hitrost pa omeji moč tvojega motorja in pa prestavna razmerja.Če pa misliš da je drugače, pa povej.
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Tud jaz mislim, da bi bil lahko veter od zadaj. Če lepo piha čisto od zadaj se ga sploh ne čuti toliko. Drugač pa ista mašina v meganu, bp do 215km/h po števcu, seveda drugačna prestavna razmerja, upor.. Pred mnogimi leti sem pa tud katrco spravil do 175km/h, je bil pa klanc pa še veter v rit, ker drugač ni šla več k 140. Kar se pa obratov tiče, pa mislim, da bi morala mašina dolgo časa čez max. delat, da bi bilo kej narobe. Men verjem, da v peti prestavi ne boš tako zlahka prišel do blokade, pa če je še tak klanc, že v četrti bi mogu bit kr vztrajen. Še en primer in sicer iz katre. Ko si drugo nateru do konca in še mal čez in to do 100 km/h, ko so bili obrati sploh se ne upam pomislit kje (7000-8000rpm) je zaradi premal mazanja v mašini začela svetit tista rdeča lučka ki ponavadi ne pomeni nič dobrega. Mal smo sprobaval kje so bile meje. Ko si pol šaltu v tretjo, seveda nižji obrati, več mazanja, lučka je ugasnila. Tako da ti svoje mašine nisi mogu in je ob normalnem delovanju ne boš mogu preterat, zato tud tester verjetno ni nič pokazu, ker je bilo in je vse normalno. Tako da, ti kr teraj naprej. Bolj teraš, lepše se motor obnaša, manj je komplikacij, vsaj po mojih dosedanjih izkušnjah in izkušnjah mojih kolegov. Res pa je, da do blokade, ko ti že ta začne delovat, pa vseen ni priporočljivo to skoz delat. Včasi pač pride. Druga, prehitevaš....LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
-
Pokatepekl
Fantje, malo ustavite konje.
Kangoo je večinoma na cesti v tujini. Tudi Nemčija, zato tudi vožnja hitreje kot 130 km/h.
170 km/h je deklarirana hitrost proizvajalca. Vozilo jo sicer doseže, zaradi zračenga upora, teže, prestavnih razmerij itd. je doseganje končne hitrosti ne ravno bliskovito početje. Že pri 160 km/h je čutit pojemek.
In noben klanec na avtocesti ni pripomogel k večji končni hitrosti. Mogoče po števcu 10 km/h več, ali pa še to ne. In vozilo recimo po klancu navzdol dosega hitrost precej hitro. Ko doseže 170 km/h se čuti pojemek, kot da bi recimo sam z zavoro zavrl.
Pred tremi dnevi, pa sem na ravnini dosegel 195 km/h po števcu. Vetra ni bilo, pa klanca navzdol tudi ne. Gorivo je vedno enako. Vremeski pogoji brez posebnosti. Vrtljaji motorja že precej v rdečem območju. Kar se do sedaj še ni zgodilo. Kangoo je star 1 leto.
Ker sem bil že na koncu z gorivom, sem se ustavil na črpalki, sopotnik je pripravil fotoaparat, ker sem si bolj iz začudenja kot ne, želel to posneti. Pri ponovnem poiskusu je vozilo spet obstalo na 170 km/h.
Zdej pa, predno se gremo izračune na fizikalni ravni, odmislimo da je pred menoj vozil BMW M5 in mi delal zaveterje, brez da mi je sodelavec v tank za gorivo nalil čudežni prašek, ki da je kupil na ebay-u po naslovom; čudežni prašek poveča končno hitrost do 30 km/h, mene zanima KAJ bi lahko bil možni vzrok.
Dovolj jasno napisano?
Kangoo je večinoma na cesti v tujini. Tudi Nemčija, zato tudi vožnja hitreje kot 130 km/h.
170 km/h je deklarirana hitrost proizvajalca. Vozilo jo sicer doseže, zaradi zračenga upora, teže, prestavnih razmerij itd. je doseganje končne hitrosti ne ravno bliskovito početje. Že pri 160 km/h je čutit pojemek.
In noben klanec na avtocesti ni pripomogel k večji končni hitrosti. Mogoče po števcu 10 km/h več, ali pa še to ne. In vozilo recimo po klancu navzdol dosega hitrost precej hitro. Ko doseže 170 km/h se čuti pojemek, kot da bi recimo sam z zavoro zavrl.
Pred tremi dnevi, pa sem na ravnini dosegel 195 km/h po števcu. Vetra ni bilo, pa klanca navzdol tudi ne. Gorivo je vedno enako. Vremeski pogoji brez posebnosti. Vrtljaji motorja že precej v rdečem območju. Kar se do sedaj še ni zgodilo. Kangoo je star 1 leto.
Ker sem bil že na koncu z gorivom, sem se ustavil na črpalki, sopotnik je pripravil fotoaparat, ker sem si bolj iz začudenja kot ne, želel to posneti. Pri ponovnem poiskusu je vozilo spet obstalo na 170 km/h.
Zdej pa, predno se gremo izračune na fizikalni ravni, odmislimo da je pred menoj vozil BMW M5 in mi delal zaveterje, brez da mi je sodelavec v tank za gorivo nalil čudežni prašek, ki da je kupil na ebay-u po naslovom; čudežni prašek poveča končno hitrost do 30 km/h, mene zanima KAJ bi lahko bil možni vzrok.
Dovolj jasno napisano?
Jaaaaa BMW M5 je Kangooju delal zavetrje ja. To sem takoj pomislu. V bistvu, če bi se ti M5 umaknu bi Kanguja tist trenutek ko je bil pr volji najbrž stegnu vsaj 230 km/h.... Osu!!!!
Če se mi pa kej zdi nekulturno je da postaviš bedasto vprašanje in se potem norca delaš iz ljudi ker ti ne dajo tehničnega podatka. Pa kaj bi rad slišal, da se je tvoji "drvarnci" Marija prkazala?
Ti si pomojem tole vseskup sanjal.
Al pa ne, veš kaj, pomoje so te vesoljci ugrabil. Matr!! Let na POPtv, boš zvezda.
Če se mi pa kej zdi nekulturno je da postaviš bedasto vprašanje in se potem norca delaš iz ljudi ker ti ne dajo tehničnega podatka. Pa kaj bi rad slišal, da se je tvoji "drvarnci" Marija prkazala?
Ti si pomojem tole vseskup sanjal.
Al pa ne, veš kaj, pomoje so te vesoljci ugrabil. Matr!! Let na POPtv, boš zvezda.
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica