Vgradnja klime v Clio 1.2 L.99
Vgradnja klime v Clio 1.2 L.99
Lep pozdrav. Moja mati si lasti Clio-ta ki ga nikakor ne bi radi dali stran, je že od novega pri nas in res vzdrževan kot treba. Je letnik 99 in nima osnovno opremo, kar pomeni da bi nujno potrebovali klimatsko napravo v njem zaradi zdravstvenih razlogov moje matere.
A je sploh možno vgraditi v ta model Clio-ta naknadno klimatsko napravo? Bi bilo možno iz kakšnega razbitega donatorja prenesti jo v naše vozilo? Ter konec koncev, ali pozna kdo koga ki bi to bil pripravljen naresti? Seveda vemo da bo stalo, nič ne pričakujemo zastonj.
Hvala
Lp,Aly
A je sploh možno vgraditi v ta model Clio-ta naknadno klimatsko napravo? Bi bilo možno iz kakšnega razbitega donatorja prenesti jo v naše vozilo? Ter konec koncev, ali pozna kdo koga ki bi to bil pripravljen naresti? Seveda vemo da bo stalo, nič ne pričakujemo zastonj.
Hvala
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Ne vidim kje v mojem postu sem vprašal kaj se vam zdi bolj smiselno, še najbolj finančno? Vsi vemo da se bo to najmanj splačalo, ampak =bat ga, avto je za nas mnogo več vreden kot je njegova tržna vrednost in sedaj ga iti prodat samo zato da se bo nekdo pa smejal na naš račun ker bo se lahko vozil vsaj 5 let brez da kaj večjega naredi, pač ne bi radi naredili.
Vprašal sem vas ali je možno vgradit klimo naknadno....dobil sem odgovor da se da, sicer na PM.
Vprašal sem vas ali poznate koga? Nisem dobil odgovora.
Vprašal sem vas če ve kdo koliko bi to stalo? Nisem dobil odgovora. Sam sem poklical okoli, Štajerski avtodom pravi 2k€, Orthaber servis za klime v Bohovi pravi 1.5k€....Če pa se to splača ali ne pa ne vidim vprašanja ki bi ga postavil
Lahko pa mi pomagate pri vprašanjih ki sem jih, bom zelo vesel vsake pomoči.
Hvala
Lp,Aly
Vprašal sem vas ali je možno vgradit klimo naknadno....dobil sem odgovor da se da, sicer na PM.
Vprašal sem vas ali poznate koga? Nisem dobil odgovora.
Vprašal sem vas če ve kdo koliko bi to stalo? Nisem dobil odgovora. Sam sem poklical okoli, Štajerski avtodom pravi 2k€, Orthaber servis za klime v Bohovi pravi 1.5k€....Če pa se to splača ali ne pa ne vidim vprašanja ki bi ga postavil
Hvala
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
- lukeatluke
Če cena ni vprašanje se pa vse da, vgradnjo ti je verjetno ales30 ponudil, rabiš pa:
Solero napisal/-a:Klimatske naprave sestavlja 6 glavnih sklopov: kompresor, kondenzator, susilni filter, ekspanzijski ventil, uparjalnik ter kabinski filter. Sistem deluje s plinom (R134a) ter pri prehodu skozi 6 sklopov spreminja svoje agregatno stanje od tekocine do plina in obratno.
KONDENZATOR
Kondenzator ohlaja plin, ki je prisel iz kompresorja (pritisk 10 do 20 barov) ter ga kondenzira v tekocino.
SUSILNI FILTER / akumulator: POTROSNI MATERIAL
Vsrkava vlago (vodo) ter filtrira majhne delce (iz kompresorja)
EKSPANZIJSKI VENTIL
Zmanjsuje pretok hladilnega sredstva kar posledicno zmanjsa pritisk / temperaturo v uparjalniku. Nadzoruje kolicino hladilnega sredstva, ki ga potrebuje uparjalnik.
UPARJALNIK
Uparja ze hladno in tekoce hladilno sredstvo ter hladi zracni tok, ki prihaja v notranjost vozila.
KABINSKI FILTER: POTROSNI MATERIAL
Filtrira zrak, ki vstopa v kabino ter odstranjuje cvetni prah in druge prasne delce.
DODATNO:
Hladilnik, ventilator, jermen,....
Pa se nekaj.. ta Megane ima 4.stopenjsko prezracevanje.. Ostali modeli z klimatsko napravo imajo 6.stopenjsko ali vec.. Ce zelis se to spremenit imas spet dodatne stroske..
P.s.: Rabljena klima?? Bos zelo tezko dobil, ce je ze avto karamboliral do te skrajnosti da pristane na odpadu, je zelo velika verjetnost, da je klima tudi poskodovana.. oz vsaj nekaj delov ki spadajo v sklop "klimatske naprave".
- R19-racing
- Kraj: koper
se da dobis enga kliota ki ma klimo in jo premontiras.je kr dela pozarno steno rezat pa armaturno razkopat vse priklopit....en ki se malo bl spozna na avte bi znal kaj naredit...kolega ma klimo od 19tke 1.4e manka hladilnik klime drugu je vse(zdi se mi tako)lahko vprasam po cem jo da stran itak mu stoji doma,zdj ce bi pasala na cliota nisem 100%...kaj to 1.500 eur za montazo?
Ja, dal sem zjutraj avto pod oglase, pa me je potem klicala da ga ne bo prodala, ker ji pač preveč pomeni, jaz pa nisem bil priden sinko in dal dol, pač pa še pustil gor v upanju da če ji bo nekdo s € pomahal pred nosom da pozabi na to da je avto od našega pokojnega dedka, torej njenega očeta
Drugače pa denar je problem, če ne bi bil problem ne bi iskal tukaj kakšno cenejšo varijanto ampak bi se peljal avto na pooblaščenca pa naj naredijo, stane kolk stane in konec. Problem je pač ta da se mati noče ločit od avta in potem iščemo če je kje kakšna "realna" opcija.
Je pa ponudba 1.5k€ bila z montažo in vsem ja. No ampak rezanja požane ni nihče omenjal
Drugače pa denar je problem, če ne bi bil problem ne bi iskal tukaj kakšno cenejšo varijanto ampak bi se peljal avto na pooblaščenca pa naj naredijo, stane kolk stane in konec. Problem je pač ta da se mati noče ločit od avta in potem iščemo če je kje kakšna "realna" opcija.
Je pa ponudba 1.5k€ bila z montažo in vsem ja. No ampak rezanja požane ni nihče omenjal
to me spominja na ono, jebe*a bi bla dala pa nebi, tu je isto klimo bi mela dnarja ni, avta pa tudi nebi prodala pa vzela enega ki ma klimo, neki kompromis bote pa že najdli
jaz definitivno nebi tega delo, razen če dobim vse dele đabe pa da plačam samo delo, pa še to je cel fuk za zložit, pa pol na koncu koncev da se nebo delalo kot se zagre, pa bojo spet zivci
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
1500 € se mi zdi pa ODLOČNO preveč denarja za takšen poseg! 
Bom povedal na praktičnem primeru; pred dvema letoma, smo se odločli da naknadno vgradimo klimo v 323F letnik 1997, preko nekega kolega me je stvar stala nekje dobrih 400€ (nov hladilnik klime med drugim), je pa res da ima avto že vse prištiman, ker nekatere izvedbe so jo imele, tale naša 1.5 16v pa žal ne!
Bom povedal na praktičnem primeru; pred dvema letoma, smo se odločli da naknadno vgradimo klimo v 323F letnik 1997, preko nekega kolega me je stvar stala nekje dobrih 400€ (nov hladilnik klime med drugim), je pa res da ima avto že vse prištiman, ker nekatere izvedbe so jo imele, tale naša 1.5 16v pa žal ne!
- R19-racing
- Kraj: koper
ja en kos pozarne se more stran urezat ker nevem kaj gre tam cez...ce das za rabljeno klimo recimo 100 eur delo 200+ plus poljenje in da je vse uredu ni nevem kaj ...vem kako je ko se nekateri navezejo na avto in nocejo da grer od hise....probaj pogledat prvo ce najdes kje kako vredno klimo pa kakega mehanika/elektricarja in se probaj zmenit....
2 leti nazaj sem kupil za punco l.99 clia 1.4 z naknadno vgrajeno klimo.
2x je vtrgalo jermen alternatorja zaradi zaribanega ležaja jermenice (vsakič sem kupil nov jermen in jermenico), ko se je vklopil kompresor klime, še 2x pa ga je vrglo dol, ker je (nova) jermenica enostavno toliko lufta dobila, da je vse plesalo.
Torej odsvetujem...
2x je vtrgalo jermen alternatorja zaradi zaribanega ležaja jermenice (vsakič sem kupil nov jermen in jermenico), ko se je vklopil kompresor klime, še 2x pa ga je vrglo dol, ker je (nova) jermenica enostavno toliko lufta dobila, da je vse plesalo.
Torej odsvetujem...