2dcl 2-taktnega olja v rezervar nafte (DCI motor)?!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

2dcl 2-taktnega olja v rezervar nafte (DCI motor)?!

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pozdravljeni Renojci!

Povejte mi, če kdo tole že prakticira (morda že kje obstaja tema, ampak vam želim samo dobro). :lol:

Kolega ki je bil včasih mehankar na Renoju, mi je dejal, da s svojo laguno II 1.9 dci nikoli ni imel težav, pa ga sprašujem, kaj pa turbina, šobe, itd.

Mi je povedal v čem je trik, ki ga vedo le redko (on se je izrazil dobri prijatelji mehankarjev).

Namreč v vsak polhn kestl goriva nalije 2deci Dvotaktnega olja (ker naj bi naša goriva bila preveč pusta oz. premalo mastna).

Ali to že kdo prakticira (sori nisem prečital celega foruma), hotel sem le dati nasvet oz., da pove še kdo, če je kaj na tem!

Pa lep vikend!

Borut
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

jaz ga vsake toliko malo naijem not
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Pomoje je ok, sam če to delaš od novega, ne po 200k km.
Uporabniški avatar
compaq

Odgovor Napisal/-a compaq »

Jaz skoraj vsakič dolijem dvotaktol v dci mašino
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Dvotaktol v takem razmerju nikakor ne more biti škodljiv. To je izredna korist za hard-kromirane ležaje pri Delphi, Siemens itd. črpalkah, da ne odletavajo špene kroma in ne bašejo diz in vodov. Ne dodajaj pa sintetike, običajnega olja ali kakšne mojstrovine, ki se ne meša z nafto v nulo. Dvotaktol je namenjen mešanju z gorivom v vseh razmerjih in ne vsebje ne žvepla in ne pepela, ki bi zaebal DPF.
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Kateri dvotaktol pa se potem priporoča?
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Ker imam laguno dci me zanima če med gorivo po 145 tisoč km tudi lahko dodam dvotaktol. Je takšen, kvaliteten od husqvarne dober?
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
joztom

Priporočajo navadni mineralni dvotaktol, nemški forumi. Če do sedaj nisi dodajal, je že precej načeto. Dodaja se redno in vedno na vsak tank. Po moje tudi sintetika nima slabega vpliva, torej kakšni Motul 2T.
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Mineralnega sem videl v leklerku poceni.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Dečki berem to temo pa se sprašujem če je to res kar berem? da vlivate dvotaktol v rezervoar?? Za mazanje ventilov??? Ni mi jasno zakaj mazanje ventilov če je samo izgorevanje? se odpre vsesa se zapre se drugi odprejo je izpuh in kaj bi se naj zdaj tu mazalo?

Prvič slišim da se to dela! Nikoli slišal od nobega dobrega mehanika, ne od kolegov od nikogar! ker to nihče tu okrog ne dela!
Kaj pa pri novih avtih garancija? če gre kaj narobe in če ugotovijo da je olje v gorivu?

Pa za kaj bi naj bilo to sploh dobro??

lp
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Mislim da pri katerihkoli prevoženih km-jih začnete tole terapijo, bo bolje kot nič oz. nikoli. :lol:
Uporabniški avatar
UrosJ

aha , ok to zadevo maže drugje pa ne dela škode? na drugih zadevah?

prav zanimivo! Jaz v nobenega dizla nisem to not vlival pa tudi v 2.0 dci nebom! verjetno je že tako narejen da mora delat brez 2t olja.

Tankam pa vedno na eni in isti črpalki in to je mol! pa nikoli nobenih problem z biločem glede nafte!

lp
Uporabniški avatar
UrosJ

Zakaj pa ne predpišejo v tovarni če je to dobro za motor da dolivajte k tanku goriva olje?? sem vprašal danes mehanika na renoju pa me je samo gledal in vprašal če resno to sprašujem! sva znanca pa že doollgoo dela tam!
Sploh pa da bi naj to pomagalo za mazanje kromiranega ležaja v visokotlačni črpalki !!

prav zanimovo kaksne podatke dobivamo.
Jaz to ziher nebom vlival not, niti pod razno , ker verjamem da ni to genialna rešitev si še več skode narediš z kaksnimi filtri pa šobami!

Sem prav presenečan, ker kaj takega nisem nikoli slišal da bi v sodobne dizle vlival 2t olje not :D nevem no, po drugi strani pa je za 2.0 dci predpisano točno določeno olje glih zaradi dpf filtra ( se nakoncu fajn 2t olje nabira na njme pa se sploh ne zavedaš) in podobnih stvari, na drugi strani pa vlivaš 2-taktol not :)

Je pa zanimiva tema to
lp
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Ko sem jaz lani jeseni dal obnoviti injektorje in pregledati črpalko, mi je lastnik delavnice rekel, da naj točno to delam - malo 2T olja na vsak poln rezervoar.

Lp, Aleš.
Uporabniški avatar
joztom

Dragi UrosJ. Te nobeden v nič ne sili, pametuj pač po svoje. Gre za 0,25% dodatek 2T olja, ki je namenjeno izključno preprečevanju zaribanja omenjenega ležaja. Iz nafte zdaj vse pokradejo, kar morejo in le-ta ostane presuha. Držijo jo na robu zapovedanega mazalnega standarda "Dieselkraftstoffnorm EN590".
Odgovori