Predelava na plin
Mah, nisem mislil tako stare
Na plineksu so mi rekli, da v grobem obstajajo tri vrste naprav: "ročne", semi-avtomatske in avtomatske.
Ker je na moji takrat bilo nekaj narobe in je bila že precej stara (tista, ročne vrste
) mi je rekel, da je ne more popraviti, da pa jo lahko predela v avtomatsko.
Kaj to pomeni, ne vem, ampak so pa vse "nove" naprave te avtomatske. Moja je bila iz leta 1997, ker sem jo imel že originalno vgrajeno v italijanski avto.
Sicer pa z njo extra zadovoljen! Sploh pa moja denarnica
Na plineksu so mi rekli, da v grobem obstajajo tri vrste naprav: "ročne", semi-avtomatske in avtomatske.
Ker je na moji takrat bilo nekaj narobe in je bila že precej stara (tista, ročne vrste
Kaj to pomeni, ne vem, ampak so pa vse "nove" naprave te avtomatske. Moja je bila iz leta 1997, ker sem jo imel že originalno vgrajeno v italijanski avto.
Sicer pa z njo extra zadovoljen! Sploh pa moja denarnica
Jst sem dal 2009 predelat mojega megana II grandtour 1.6 16V na plin.
Če se ti da brat sem kar izčrpno poročal v tej temi:
http://www.blatnik.net/megane/index.php?topic=825.0
Če pa ne, opišem na kratko:
-po predelavi so pospeški malenkost slabši (komaj opazni), končna hitrost enaka
-poraba na plin je praviloma večja (meni kuri 10l plina vs. 8l benza)
-mehansko mazanje ventilov imam, ne vem kako se obnese, bolj preventivno da ne skuri ventilov
-milsim, da je najbolj pomembno da imaš dobrega serviserja za plin blizu v primeru, da gre kaj narobe (oz. redni servis na 20k km)
Pod črto, plin se splača v primeru če delaš veliko km (podobno kot nakup dizla), drugi plus je pa da imaš večjo avtonomijo(1100km) in manj onesnažuješ okolje ko voziš na plin.
Če se ti da brat sem kar izčrpno poročal v tej temi:
http://www.blatnik.net/megane/index.php?topic=825.0
Če pa ne, opišem na kratko:
-po predelavi so pospeški malenkost slabši (komaj opazni), končna hitrost enaka
-poraba na plin je praviloma večja (meni kuri 10l plina vs. 8l benza)
-mehansko mazanje ventilov imam, ne vem kako se obnese, bolj preventivno da ne skuri ventilov
-milsim, da je najbolj pomembno da imaš dobrega serviserja za plin blizu v primeru, da gre kaj narobe (oz. redni servis na 20k km)
Pod črto, plin se splača v primeru če delaš veliko km (podobno kot nakup dizla), drugi plus je pa da imaš večjo avtonomijo(1100km) in manj onesnažuješ okolje ko voziš na plin.
Priporočam vam
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... p&Itemid=4
Meni so predelali safrana z 2,5l motorjem.Poraba ista,pospepki malo slabši,radij odvisno od kesla.
Se splača povprašat
Še slikce
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... cab938e4bf
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... p&Itemid=4
Meni so predelali safrana z 2,5l motorjem.Poraba ista,pospepki malo slabši,radij odvisno od kesla.
Se splača povprašat
Še slikce
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... cab938e4bf
Splača se tudi pogleda hibridna vozila...recimo kaj takega: http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/ ... SD-landing
Kolega je imel najprej hondo predelano na plin, zdaj si je pa kupil tole Toyoto Auris in je poraba občutno manjša... 3.5-4l/100km
Kako testno vozilo se že kar ugodno dobi...za pogledat je, pa še plina ni treba nosit zadaj hehe....
Kolega je imel najprej hondo predelano na plin, zdaj si je pa kupil tole Toyoto Auris in je poraba občutno manjša... 3.5-4l/100km
Kako testno vozilo se že kar ugodno dobi...za pogledat je, pa še plina ni treba nosit zadaj hehe....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Dlje časa rabi da preklopi na plin ker mora met vsaj 30 stopinj. Več pa naj lastniki povedo. Pomoje je tudi razlika ali je posoda zunaj ali znotraj vozila (glede časa preklopa).
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Meni ko preklopi na plin se mi po par kilometrih sedaj ko so stopinje nižje od -5 spet preklopi na bencin kljub temu da je motor že ogret na delovno temp. in se potem na bencin vozim približno 7-10 km kokr kdaj,če pa avto ko preklopi nazaj na bencin ugasnim mi pa nazaj prižgem,po užigu takoj preklopi na benz u bistvu že vžge na benz.
To mene moti.
To mene moti.
Ker avto pa je to? Posodo maš znotraj vozila al zunaj (pod njim)?
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
No, pa da malo poživimo tole temo...
Sam imam v Grand Scenicu 1,4TCe, praktično od novega vajen sistem G-1. Kar se tiče samega delovanja na LPG ni nobenih težav večje težave so z odzivom na RenaultNiassan Slovenija, ampak to je druga zgodba...
Pozimi avto potrebuje nekoliko veča časa, da preklopi na plin, ker pač traja dalj časa, da se segreje na 32 stopinj...toda, ko preklopi na LPG, dela in nič ne cuka, ali preklaplja. Je pa po drugi strani tudi res, da je veliko odvisno od kakovosti plina, po tankanju na kaki zakotni italijanski črpalki, zna tudi cukat in igubljati moč. Potrebno pa je vedeti še eno stvar, da je povičanje porabe v rangu 5% bolj ali manj marketinška fora, jaz imam porabo višjo nekako za 10-15%, ampak, še vedno mislim, da sem na profitu.
Sam imam v Grand Scenicu 1,4TCe, praktično od novega vajen sistem G-1. Kar se tiče samega delovanja na LPG ni nobenih težav večje težave so z odzivom na RenaultNiassan Slovenija, ampak to je druga zgodba...
Pozimi avto potrebuje nekoliko veča časa, da preklopi na plin, ker pač traja dalj časa, da se segreje na 32 stopinj...toda, ko preklopi na LPG, dela in nič ne cuka, ali preklaplja. Je pa po drugi strani tudi res, da je veliko odvisno od kakovosti plina, po tankanju na kaki zakotni italijanski črpalki, zna tudi cukat in igubljati moč. Potrebno pa je vedeti še eno stvar, da je povičanje porabe v rangu 5% bolj ali manj marketinška fora, jaz imam porabo višjo nekako za 10-15%, ampak, še vedno mislim, da sem na profitu.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Ja to glede porabe sem slišal. Z enim od uvoznikov sem se malo bolj pogovarjal in pravi izguba moči okoli 3%, poraba višja do 10%. To se mi pa zdijo dost realne številke. @R5, kdo ti je pa vgrajeval plin? Koliko je napeljava stara? Imaš mogoče še garancijo?
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Rezervar imam znotraj namesto rezervne gume.Napeljava je stara pol leta in je še v garanciji,vgrajevali so jo pa "strokovnjaki"od plineksa.Pa prosim ne zdej skakat zakaj ravno oni!Ko jih kličem pa sto možnih izgovorov samo oni niso nič krivi, da ne omenim 14 dni po ugradnji ko mi je na avtocesti spuščala vsa hladilna tekočina,ker so "strokovnjaki"zarezali cev za vodo in pol so pogruntali da bo čev prekratka pa so jo odrezali malo bolj nazaj da je bla zadost dolga,kjer je bla pa zarezana je pa bol spuščala.Sem imel pa veliko srečo da sem ravno gledal v števec in kar naenkrat je temperatura skočila do max.Aja avto je pa clio