Regulator pritiska goriva clio dci Nujno!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Regulator pritiska goriva clio dci Nujno!

Odgovor Napisal/-a fricko »

Pozdravljeni!

Pred kakim mescem se peljem malo naokoli s mojim clio-tom, pa se mi prižge lučka napaka na elektroniki ter stop in za par sekund utripata potem pa zgine, nato se mi enak problem pojavi na avtocesti, avto nič ne trzne ali da bi kaj šel slabše, samo to napako mi vrže.... Včeraj sem pa bil na čipanju, in ta napaka se sedaj pojavlja vedno ko nabijem na gas tam na 3000 se mi napaka pojavi, priklopli smo ga tudi na tester in izpiše napako na senzorju pritiska goriva.... Je imel še kdo podoben problem?
Gre pa za avto clio dci 65km naj omenim da je delphi-jev sistem.

lp
Zadnjič spremenil fricko, dne 09 Jun 2011, 14:12, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

1.5dci 65KM ima...

Ponavadi že 2 klika pomagata, da vseeno probamo pomagati, čeprav se pogosto pozabi omenit o katerem motorju naj bi tekla debata :wink:
Uporabniški avatar
fricko

Rabil bi kataloško številko senzorja in sicer gre za senzor:
Delphi 51HP02-029307Z502B

Clio letnika 2002 1.5 dci 65km
Tip motorja: K9KA7
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Za 1,5dci je v TecDoc začetek proizvodnje šele 2005 in je filter Delphi HDF945, komplementarna OE Renault številka pa je 82 00 290 182 ali 82 00 447 199 ali 77 01 061 578. Vgrajen je vodni senzor.
Še ostale refrence:
RENAULT: 82 00 447 199, RENAULT: 77 01 061 578, RENAULT: 77 01 062 072, RENAULT: 82 00 290 182, RENAULT: 77 01 479 151, PURFLUX: FCS751, FRAM: P10449, TECNOCAR: RN492, DELPHI: HDF945, DELPHI: HDF926, LAUTRETTE: ELG 5348, FILTRON: PS 980/9, MEAT & DORIA: 4849, COOPERSFIAAM FILTERS: FP5899

Za drugačen senzor je potrebno povedati točno lokacijo.
Uporabniški avatar
fricko

mislim da se nismo razumeli, ti si mi poslal st. od filtra nafte. Rabim pa senzor pritiska nafte,ki se nahaja na skupnem vodu visokotlacne crpalke.
Uporabniški avatar
fricko

Pozdravljeni!

Rabim vašo pomoč, rabil bi tak senzor ki se nahaja na skupnem vodu od bosh pumpe, senzor ima oznako:
Delphi 51HP02-029307Z502B

Clio letnika 2002 1.5 dci 65km
Tip motorja: K9KA7

Oglasil sem se na reno servisu v Kopru pa so mi rekli da se pri njih dobit samo v kompletu s skupnim vodom cena pa niti da omenjam (330€), vprašal sem za kataloško številko pa mi jo ni hotel dati, mi je zabrusil nazaj da oni kataloških številk ne prodajajo, mislim ejj..... Zdej me zanima če se ta senzor da dobit posebaj?
Evo še slikca senzorja

Slika
Lp
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Razumljivo, da ne dajejo ven kataloških številk.

Preverite v avto trgovini Copex, v koliko obstaja posamezno ali ponaredek, bi ga tam znali imeti.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

To je generični senzot, uporabljajo tudi drugje. Pokliči npr še na ford(pa pravilno povej, saj si na forum napačno napisal serijsko...
Sensor error that does not mean that the sensor is faulty but that the fuel pressure has dropped on the strip. Reading error is half of success. One must be able to interpret it.
Morda krivec čipanje ali pa že slaba črpalka?
Uporabniški avatar
fricko

a7 napisal/-a:To je generični senzot, uporabljajo tudi drugje. Pokliči npr še na ford(pa pravilno povej, saj si na forum napačno napisal serijsko...
Sensor error that does not mean that the sensor is faulty but that the fuel pressure has dropped on the strip. Reading error is half of success. One must be able to interpret it.
Morda krivec čipanje ali pa že slaba črpalka?
Evo senzor sem dobil rabljen, napaka pa še vedno ista, tako da še vedno brez uspeha, v četrtek gre avto ponovno na tester.... Res mi ni zdej več jasno kaj bi lahko bilo narobe, čudno se mi zdi ker ko vrže napako avto še vedno gre normalno brez kakršnih koli problemov,...

Krivec za čipanje, pa mislim da ni ker to se mi je pojavilo tudi pred čipanjem, res pa je da odkar je avto čipan je ta napaka zelo pogosta čim pride na obrate caa 3000-3500 se mi aktivira napaka ponavadi ko imam 3 prestavi je najbolj pogosto.

Hmmm za črpalo pa nevem kakšni so simptomi če bi bila črpalka pomoje bi avto kaj trzal oz. šel slabše ob napaki....

Za točno napako in kodo pa javim ko bo avto na testerju
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Če je pumpa slaba se zamaši iberlauf in je pritisk prevelik, ne premajhen. Očisti ali pihni v iberlauf, če je frej.
Uporabniški avatar
fricko

Da ne odpiram nove teme sem kar spremenil naslov teme,... stvar je taka da sem senzor pritiska goriva zamenjal z delujočim senzorjem in napaka ostaja ista, napako javlja na regulatorju pritiska goriva in sicer me zanima kje se točno nahaja ta regulato, ker grem jutri na odpad pa ga bi vzel oz. zamenjal če je to to.
Kaj je mogoče to regulator pritiska goriva - slika spodaj

Slika

lp
Odgovori