Po 10 dneh lastništva GT-jke je poraba 7,1 litra avstrijske nafte na 100km.Normalna vožnja;zaenkrat zelo poredko konji spuščeni z vajeti:)
Je pa moje osebno mnenje da poraba pri takem avtu ni bistvenega pomena;nekaj deci sem ali tja...užitek v vožnji je pa 1A!
Tadej napisal/-a:Lepa poraba, za tako konjenico. Me zanima kok požre ko malo uživaš
Drugače pa če hočeš šparat pol kupi 1,5dCI
Tadej se strinjam;gledati na porabo pri 180 konjih je pa res nesmisel.
Kot sem že povedal...predvsem večinoma mokrih cest in malo tudi zaradi zimskih gum še nisem vseh konjev spustil s hleva...
Tadej napisal/-a:Lepa poraba, za tako konjenico. Me zanima kok požre ko malo uživaš
Drugaèe pa èe hoèeš šparat pol kupi 1,5dCI
Tadej se strinjam;gledati na porabo pri 180 konjih je pa res nesmisel.
Kot sem že povedal...predvsem veèinoma mokrih cest in malo tudi zaradi zimskih gum še nisem vseh konjev spustil s hleva...
lp tdk
O tem govorim, oziroma to je omenjeni problem. Jaz ga lahko šparam pa ne bom prišel na 7L, ti ga najbrž (pa za zdaj še konkretno preganjaš) pa imaš 7? Ne da bi se mi šlo zaradi porabe, me pa moti to, zakaj bi imel več kot ostali brez razloga?
Sej sm že napisal, če jo stisneš maš takole porabo:
Največjo sm mel pa na tejle poti:
Iz Črne do Slemena (580 m do 1080 m nadmorske in 10 km po cesti) sem imel povprečno hitrost 79 km/h in pa gajsno porabo 18,9 l/100 km.
heheheh
Drugače pa čez 9 nisem prišel za cel tank! Pr men je še vedno med 6,5-8,5!
Glede na oplove eco motorje z 170 konji kr kak liter več, kaj čmo. Včasih me firbca kako kej 2.0 T leti, ker tist liter več ko popije tud ni tako hudo.
Liter več popije ob zmerni vožnji Prejšnjič na naši prekmurski "AC" sem se imel priložnost srečat z belo coupe gt 180 dCi - poznam lastnika. Lahko rečem, da prvih nekaj metroc dizel pridobiva na metrih in vleče res krasno, saj tudi mora glede na tistih 400NM in lepo krivuljo. Ko pa bencinar pride tam preko 3000 obratov se začne druga pesem. In potem samo vleče in vleče do v katerikoli prestavi vse do konca in takrat dCi upeša proti T. Na papirjih, ki jih daje tovarna so neke male razlike v prid bencinarju glede konče in pospeška in mislim, da so dokaj realne tudi v praksi na cesti. Lahko pa bi kdaj naredili kakšno srečanje kupejev in GT-jev, ker so res hudi avti. Pri nas v Soboti jih je kar precej. Okoli 10 kupejev, ki jih nenehno srečujem (3 beli, 2 sinje modra, 2 črna, moja srebrna, 2 rjavi ...) in veliko je GT-jev - ni malo no.
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Še eno vprašanje za lastnike vseh Lagun Coupe (in ostalih pravzaprav), navezuje pa se na sistem nadzora tlaka v gumah.
Imajo vse Coupejke GT to funkcijo serijsko? Ker na internetni strani (renault.si) Coupe sploh nima te možnosti, ni omenjeno.. Navadna verzija pa ima. Lahko kdo slika, kako to prikazuje na zaslončku? Meni je zdaj na AC počila guma in nič ni javlalo, pa sem malo začel raziskovat pa enostavno ne najdem te funkcije. Je možno stvar dodatno vgraditi v avto in koliko to stane?
Na potovalnem računalniku imaš prikaz vozila iz tlorisa in potem poleg vsake pnevmatike prikaz pritiska pnevmatik. Meni se med vožnjo spremeni za okoli 0.3 bara. Pomoje pa je ta funkcija dodatek, oziorma skupaj s kakšnim paketom opreme. Ni pa nujno da je serijsko.
Drugače pa imam 2.0 dci (127 kw) grandtour, oprema Initial.