-turbino, ima lufta ze kar dosti, poleg tega avto pije olje več kot normalno v zadnjih 2000km cca pol litra do liter
- visokotlačna pumpa goriva, je nasrala delce po celem vodu za gorivo, mašila šobe, tako da bi bilo treba menjati od tanka pa do šob in vse vmes
Zanima me, koliko bi znašalo popravilo vsega tega? In sicer kakšne so dejanske cene teh delov? Če vzeti, vzeti nove ali obnovljene in razlika v kvaliteti?
Mehanik mi je govoril da že sama turbina(nova) pride okoli 700€, pumpa za gorivo tudi tam nekje nova 700€, tank in cevi bi recimo rabljene lahko dobil? Potem common rail ter šobe, pa verjetno cevi od intercoolerja dalje bi blo treba spucat ali zamenjat? Seveda je tukaj potem vprašanje še, kaj je še smiselno zamenjat oz. kaj še ponavadi odpove, če se že dela tak večji poseg v avto? Mehanik je predlagal, da če se ze gre v to, da se menja tudi oljno pumpo, pa tudi kakšne ojnične ležaje, ki so bojda ena od hib tega avta...mogoce tudi egr ventil?
Kaj predlagate? Iti v to ali ne? V nasprotnem primeru kaj mi je narediti? avta niti prodat ne morm v takem stanju - ga raje zapeljem na odpad ali pa po delih prodam kar je uporabno
Morm poudarit da odkar ga imamo pri hiši je edino kar je bilo zamenjano, so bili končniki pa kakšen motorček za stranske šipe, drugače servisi na 15t km in ustrezno olje elf 5w40.