Amortizerji ??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
renault112

Amortizerji ??

Odgovor Napisal/-a renault112 »

Zanima me kaj bi bilo narobe, če pri vožnji čez kakšnjo luknjo full poči nekje od zadaj, kot bi amortizer udaril skupaj oz. narazen. poči full.
Gre pa za laguno grandtour 2003 karavan. avto je na cesti stabilen in nimam občutka da so amortizarji fuč ker se nato ne ziba.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Gumijaste puše na zadnjem mostu pokajo. Baje s posebno pripravo jih zamenjajo obe v 20min. Mostu ni potrebno senemati :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
renault112

hm...kdo lahko to menja, koliko kaj stane??
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

renault112 napisal/-a:hm...kdo lahko to menja, koliko kaj stane??
Če se ne motim,jaz sem letos dal za njih 23eu kom.Zamenjava pa je ful enostavna.
renault112

zizek napisal/-a:
Če se ne motim,jaz sem letos dal za njih 23eu kom.Zamenjava pa je ful enostavna.
Aja, res.. Prosim daj mi več informacij kako se to menja, je enostavno. nisem mehanik, ampak sem se lotil že veliko opravil, zato me zanima če lahko to sam popravim, kakšen je postopek in kere gumice so to?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Sam boš težko zamenjal ker je za te puše ena posebna priprava, ki jo imajo pooblaščeni servisi. Kot so že povedali je zamenjava enostavna saj ni potrebno mostu dol jemat. Če poznaš kakega, ki dela na pooblaščenem servisu, bi ti mogoče lahko zrihtal to pripravo za puše ven jemat.

Aja pa teh puš se ne da ven prešat. Zato je brezveze most dol jemat.

Jaz sem ga brezveze. :mad: :mad: :mad:
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

renault112 napisal/-a:
zizek napisal/-a:
Aja, res.. Prosim daj mi več informacij kako se to menja, je enostavno. nisem mehanik, ampak sem se lotil že veliko opravil, zato me zanima če lahko to sam popravim, kakšen je postopek in kere gumice so to?
Jaz sem jih izbijal ven in prav tako zabijal not z debelo aluminijasto osovino,da nisem poškodoval.Maš pa tudi pripravo za to,vendar gre tudi brez te priprave.Jaz mam srečo,ker ma kolega svojo delavnico in si tam jaz vse sam napravim.Drugače ti priporočam da ga pelješ rajši nekam.Saj to, če maš pripravo nimaš za pol ure dela.Tak da ti nemo priti drago.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Bi kdo lahko povedal katere puse dat noter? Obstajajo neke neznanega izvora za 25€/kom, pol so neke nemske za 50€/kom, original pa sploh nevem kok so, menda okrog 80/kos?
Ma kdo izkusnje kolkcasa so ktere zdrzale?
hvala. LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Pravkar klical avtodom IN, kjer majo original garnituro (leva in desna) po 80€. je sploh kaj razmisljat?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Odgovori