Vzigalnik za pepelnik 12V
Na servisu boš težko kaj dosegel verjetno, sej ni, da so pozabili ( ali pačBunda napisal/-a:Kaj pa lahko naredim če vtičnica je, ampak nedelujoča (sploh nima kablov potegnjenih na vtičnico). Ali lahko kaj na servisu zabluzim glede tega. Avto ni več v garanciji.

No evo... sem že mislil, dasem rešil zadevo, pa vseeno me noče ubogat.
Skratka, mojster je razmetal celotno konzolo pri menjalniku in pod tepihi našel napeljavo z ustreznim konektorjem za vžigalnik. Priklopima, sestavima, vse OK.
Ko pa hočem vklopit polnilec za GSM pa ne fila??? Ko pa pritisnem vžigalnik ga po recimo 5 sec vrže ven, segretega, ampak ne tako, da bi žarel rdeče.
Ali je mogoče preslaba napetost ali zakaj mi noče filat stvari? Ali lahko zmerim napetost in koliko bi naj bila?
Skratka, mojster je razmetal celotno konzolo pri menjalniku in pod tepihi našel napeljavo z ustreznim konektorjem za vžigalnik. Priklopima, sestavima, vse OK.
Ko pa hočem vklopit polnilec za GSM pa ne fila??? Ko pa pritisnem vžigalnik ga po recimo 5 sec vrže ven, segretega, ampak ne tako, da bi žarel rdeče.
Ali je mogoče preslaba napetost ali zakaj mi noče filat stvari? Ali lahko zmerim napetost in koliko bi naj bila?
12v bi moral bit, si sprobal še s kakim polnilcem, pri meni od nokie ne gre lepo notr, kitajc, ki fila appla gre pa bp.Bunda napisal/-a:No evo... sem že mislil, dasem rešil zadevo, pa vseeno me noče ubogat.![]()

zadeva je taka... voltmeter kaže 12.3 V, kar mislim da je ok.
No, pa če mi lahko drugi poveste, kako dolgo traja, da se vam vžigalnik segreje in ga vrže ven?
Ker pri mojem traja cca. 4 sekunde in je samo topel, ni pa vroč in žareč kot bi naj bil...
Zgleda, da ima premalo moči, posledično tudi ne polni GSM-ja... Mi lahko slučajno še kaj svetujete, oz. se dajo kabli kako premerit, če so ok?
No, pa če mi lahko drugi poveste, kako dolgo traja, da se vam vžigalnik segreje in ga vrže ven?
Ker pri mojem traja cca. 4 sekunde in je samo topel, ni pa vroč in žareč kot bi naj bil...
Zgleda, da ima premalo moči, posledično tudi ne polni GSM-ja... Mi lahko slučajno še kaj svetujete, oz. se dajo kabli kako premerit, če so ok?
Sem se spet spravil popravljat tega vžigalnika... No, ugotovil sem, da je vžigalnik zanič. Sem ga zamenjal in dela ok.slovenc napisal/-a:Meril nisem časa, traja pa občutno dlje. Voltaža je pa ok. Pa si obremenil napajanje s čim in meril z multimetrom, če prekine? Obremeni linijo in izmeri še amperažo.
Zanima me še to, kaj se pretaka po teh treh žicah na vžigalniku? Sta namreč dve rjavo-črni (skupaj), ena rumena in ena modra. Rabil bi namreč + in maso, ker bi priklopil še eno napravo...
lp