xenon crknil

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Tudi meni je soboto odpovedala leva xenonka. Že dalj časa imam z ebaya doma dve 6000K. Sem dal obe not in zaenkrat dela brezhibno, malenkost bolj so bele, pa ni sile. Sem pa opazil zelo droben kabel na fasungo, pa še slabo nataknjen, mogoče je pri tebi to za pogledat. Najbolj enostavno je vzeti luč dol in pomembno je, da se ne dotikaš kabla, ker rad rukne knorc. Sam oklop kabla in žarnice pa s pazljivo obravnavo niso nič posebnega. Prepovedano jih je prižgati izven žarometa, ker poškodujejo oči!! Če ima kdo pokvarjen balast, bi ga poskusil popraviti, če ga odstopi, lahko pa ga tudi vrnem popravljenega. Odvisno kaj je notri, če so špule na mero, nimaš kaj.
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

da ne odpiram nove teme, debata bo še naprej o xenonu. Rabim nekoga ki mu dela dialogys, če mi lahko pogleda in pridobi kataloško številko če seveda obstaja. In sicer gre se za konektor ki pride z potenciometra ( motorčka) ki uravnava višino snopa, nameščen je pri sprednjem levem kolesu, se pravi konekor ki ga pol priklopiš na ta potencimeter, zdaj če je možno samo konektor ali pa celo žilo ki gre na računalnik. Bil danes na renoju pa model ni mel pojma kje bi iskal, najdo je potenciometer pol pa je reko da ne gre naprej. Gre se za laguno 2005, faza 2, luči so pa na lečo ne na parabolo. Če je kdo tako prijazen pa mi pogleda, če rabi VIN mi naj pove.
Stvar je v tem, da mi je ta potenciometer crknil, sem ga menjal, ne boste verjeli, ampak paše od mercedesa :shock: , in 1x dela spet ne. Napak se nisem pobrisal, ker mi je crknila tudi ena zarnica, in ko dobim zarnico jo menjam in peljem, da mi pobriše napake, pa da če tarat ne bo delalo, da mam kataloške številke od teh konekorov in kablovja, da spet ne bom čakal 14 dni, da samo naročim, ker mi gre že pošteno na jetra da mi ne svetikot mora.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

jest vem za enga iz kranja,sem bil zadnjič pri nejm in je ravno lagunco l.05 razdiral poklič tole cifro pa praš če ma še kaj od tega... 041629504
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
sinko

polanc rabljeno ne pride v poštev, ker bo čez čas isto sranje, konektor valda ne more b it 100€, sicer pri renoju nikoli ne veš
Uporabniški avatar
sinko

o fak pa kaj noben nima tega dialogys-a, al so sami gorenci na forumu :roll:
Uporabniški avatar
sinko

clio sory ni me blo par dni evo zdaj ti pošljem, tnx ze v naprej
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

lahko tudi meni pošlješ pa ti povem
renault_dti

Odgovor Napisal/-a renault_dti »

Pozdrav,

Kupil sem Laguno s xenonom in ker so mi žarnice zelo slabo svetile, sem jih zamenjal z novimi, HID (vem ja, poceni kitajska roba) Problem je, ker ko prižgem luči, mi luči svetijo minuto nato žarnica ugasne. To pomeni, da je slab balast ali zanič žarnice ? Zakaj ugasnejo ?
Odgovori