Odtegnem vijak spodaj, kje oz kaj še drži ?
B Stebriček Megane 2, kako odstraniti ?
B Stebriček Megane 2, kako odstraniti ?
Fantje malo bi se rad poigral z B stebričkom v karbon folijo, pa ga nikak ne dobim dol ? Nekaj mi je že odletelo zmes pa sem ga rajše dal nazaj 
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Re: B Stebriček Megane 2, kako odstraniti ?
Vem da je tem stara, sam je blo neki povpraševanja po tem tut v drugih temah; no pa da ne odpiram nove bom kr tuki napisu:
Kako odstraniti zunanjo plastiko na B-stebričku (5 vratni model):
Odpreš oboja vrata (sprednja/zadnja) in spodaj vidiš torx vijak, katerega odviješ.
Spodaj se plastika lahko odstrani, vendar jo zgoraj še nekaj drži na mestu.
Celo plastiko sedaj potisni navzdol, hkrati pa jo pritiskaš ob avto - ker sta zgoraj dva zatiča/vodila. Dol jo pritisneš za par cm (morš kr fajn, ker so fino zahaklani. To je to.
Če koga zanima imam tudi slike katere lahko objavim.
Edit:
Evo slike:
Plastika stebrička B (zatiči na plastiki; po en na vsaki strani - slikan je le en)):

In skriti vodili:

Lp
Kako odstraniti zunanjo plastiko na B-stebričku (5 vratni model):
Odpreš oboja vrata (sprednja/zadnja) in spodaj vidiš torx vijak, katerega odviješ.
Spodaj se plastika lahko odstrani, vendar jo zgoraj še nekaj drži na mestu.
Celo plastiko sedaj potisni navzdol, hkrati pa jo pritiskaš ob avto - ker sta zgoraj dva zatiča/vodila. Dol jo pritisneš za par cm (morš kr fajn, ker so fino zahaklani. To je to.
Če koga zanima imam tudi slike katere lahko objavim.
Edit:
Evo slike:
Plastika stebrička B (zatiči na plastiki; po en na vsaki strani - slikan je le en)):

In skriti vodili:

Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
jap točno tako, paziti pa še je treba kako jo daš nazaj gor, da je ne potisneš preveč ali premalo, ker jaz sem jo preveč, pa je spodaj bil velik razmak med zaprtimi vrati in to plastiko, potem pa se mi je zdelo po avtocesti, da mam vse šipe odprte, tak je šumelo, vrjetno zaradi zračnega upora :/
a je že kdo obleku to v karbon folijo da vidim kako izgleda?

Nekaj malega lahko najdeš tukaj 
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line