Radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
ef100179
Kraj: Ljubljana

Radar

Odgovor Napisal/-a ef100179 »

V petek sem dobil sliko radarja. Tablica lepo vidna. :(

Najbolj me jezi da je to za 1 leto nazaj. Kako boš zdaj se kej pritožu k res ne veš kaj je bilo takrat. Je pa družinski avto in ga vozi več ljudi. Zdaj se kregamo kdo je bil. v:)

Lp Uroš
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Jaz ne vem kako se lahko država spušča v primere, kjer besedo kazen pojmuje za denarni ukrep zoper državljansko denarnico z več mesečno zamudo.

Kazen bi morala biti v tistem trenutku vsaj izrečena, če že ne tudi pisno izdana z položnico itd.

Tudi znanec je dobil prejšnji teden kazen, ker je oktobra/2010 prekoračil hitrost, če sem bolj natančen je dobil kazen po 6 mesecih 24dneh in....

Vzgoja državljana brez vzgojne države, m***.... :mad:
Uporabniški avatar
ef100179

Radar

Odgovor Napisal/-a ef100179 »

Jaz sem dobil kazen ob Junija 2010.

Kako sploh lahko ugovarjaš če ne veš več kaj je blo takrat. Oni že napišejo da je radar bil umerjen in laaaaaaa....
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

V tolažbo.. tut moj fotr je dobu ksne 14 dni nazaj slikco iz Zaloške :x Datum posnetka je bil pa Julij 2010. Hja Janko rab dnar... Je pa verjetno kazen od redarstva, ne od policije ?
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Redarstva, parkirajo avto z radarjem pa je 24 urni delovnik :evil:
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 10 Jun 2011, 15:23, skupaj popravljeno 1 krat.
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Malo pojasnila za nevedne!

Fotografijo radarja si dobil od UE Ljubljana oziroma od mestnih Redarjev. Zastaralni rok za prekrške je 2 leti, torej ti po zakonu omogočajo da ti položnico pošljejo v roku dveh let od storjenega prekrška.Zaradi administrativnih in kadrovskih težav položnice pošiljajo z zamikom.
Absolutni zastaralni rok pa je 4 leta. Torej če se po dveh letih nekdo pritoži je max. 4 leta dokler sme teči postopek potem zastara.

In sedaj vprašanje?

Zakaj bi se sploh pritoževal?Na fotografiji se lepo vidi osebno vozilo z registrsko številko. tudi če ti vozila nisi vozil, povprašaj doma kdo ga je oziroma pa naj vsi drugi zberejo po nekaj in se znesek plača.Ne razumem v čem je težava, če je z osebnim vozilom, ki je očitno tvoja last bil storjen očiten prekršek.

Povem primer iz terena ki ga nikoli ne bom razumel. Sedim v službenem vozilu 5 m stran od semaforiziranega križišča v Laškem in imam na armaturki kamero katera je obrnjena na semafor in snema. Namen kontrole je bil ta, da se kaznujejo vozniki, ki vozijo v rdečo luč. V nekem trenutku ko kamera snema se v čisto rdečo luč pripelje voznik osebnega vozila in odpelje naprej kljub temu, da so že druga vozila štartala. 300m nižje stoji patrulja v službenem vozilu kateri javim, da ustavijo to vozilo. Voznik je bil od zaznave prekrška in dejanske ustavitve ustavljen v 20 sekundah. Patrulja ki je stala nekoliko nižje me pokliče naj pridem gor, ker gospod trdi, da ni zapeljal v rdečo. Pripeljem se na kraj, zavrtim posnetek nazaj in mu ga predvajam.
Gospod gleda, nato pa stavki, ki jih nikoli ne bom razumel.
Gospod pravi: To ni moj avto, ne vidi se obraza kdo ga je vozil.,js sm se vmes zamenjal ker je avto vozil nekdo drug, kasneje pa da avto ni prevozil rdečo luč in pika, čeprav mu je bil posnetek zavrten nekajkrat.
Gospod dobi 250 eur globe in odide domov. V dveh dneh pošlje zahtevek za sodno varstvo v katerem navaja, da on ni prevozil v rdečo leuč in da se to na kameri ne vidi. Posnetek in opis prekrška odstopim sodišču in na zaslišanju gospod v pričo mene in sodnice trdi se kleje, da avto ni prevozil rdečo luč, čeprav vsi trije gledamo posnetek!?
Epilog tega 250 euro polne globe + 80 eur stroškov sodišča + obvezen kontrolni zdravstveni pregled(okulist in psihiater) + prepoved vožnje za 1 mesec kot stranska sankcija.

In sedaj se sprašujem zakaj miloga boga za svoja dejanja ne prevzamete odgovornosti?
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

v 2h tednih se pritožiš pa napišeš da nisi bil ti v avtu. Podatkov od svojcev pa ne smeš devat...to so nam na varni vožnji povedal pred kratkim ko sm pike zbiju :?
Slika
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

iceman89 napisal/-a:v 2h tednih se pritožiš pa napišeš da nisi bil ti v avtu. Podatkov od svojcev pa ne smeš devat...to so nam na varni vožnji povedal pred kratkim ko sm pike zbiju

Če ni moč ugotoviti kdo je vozil vozilo, je kriv lastnik vozila, če pa je vozilo v lasti pravne osebe pa odgovorna oseba. In tale fora z bližnjimi sorodniki za volanom, proti katerim nisi dolžan pričati ne pali več. Znanec je poskusil na tak način uiti kazni, pa je popušil na celi črti.
Zanimivo, da na treningu varne vožnje razlagajo kako se izgogniti kaznim. A so še vedno tupili tisto o gumah z več profila zadaj?

Sicer je pa problem zapoznelih kazni s strani redarstva MOL v tem, da enostavno nekdo ki je divjal pred enim letom je imel čas divjati do zdaj, ko je dobil kazen (če ga seveda vmes niso dobili). Takoj ustaviti in kaznovati, to je edini način, da se bo varnost spremenila na bolje. Tole zdaj je pa eno samo inkasantstvo in varnosti ne pripomore kaj veliko. Recimo že nekajkrat sem videl, da so policisti imeli postavljeno mulatnovo oz. gatsota, ki je fotkal, malce naprej pa so ustavljali prekrškarje.

Če pa potegnem črto čez vse, voziš po pameti in po omejitvah se nimaš kaj bati radarjev. Ravno včeraj je bila roomsterka na našem koncu LJ (Zadobrovška pri britofu) in grem staviti da je v roku par ur pokasirala za kar ene par jurjev kazni. Sicer je pa v bližini šola, pa igrišče, pa domovi za invalide...

Previdno in varno na cestah,

LP
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Se strinjam s predhodnikom to da ti nisi vozil na sodišču ne vžge več, za prekršek odgovarja lastnik vozila, ker prekršek je dejansko bil storjen ne glede nato kdo je avto vozil!
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

oorosh napisal/-a:
iceman89 napisal/-a:v 2h tednih se pritožiš pa napišeš da nisi bil ti v avtu. Podatkov od svojcev pa ne smeš devat...to so nam na varni vožnji povedal pred kratkim ko sm pike zbiju

Če ni moč ugotoviti kdo je vozil vozilo, je kriv lastnik vozila, če pa je vozilo v lasti pravne osebe pa odgovorna oseba. In tale fora z bližnjimi sorodniki za volanom, proti katerim nisi dolžan pričati ne pali več. Znanec je poskusil na tak način uiti kazni, pa je popušil na celi črti.
Zanimivo, da na treningu varne vožnje razlagajo kako se izgogniti kaznim. A so še vedno tupili tisto o gumah z več profila zadaj?

Sicer je pa problem zapoznelih kazni s strani redarstva MOL v tem, da enostavno nekdo ki je divjal pred enim letom je imel čas divjati do zdaj, ko je dobil kazen (če ga seveda vmes niso dobili). Takoj ustaviti in kaznovati, to je edini način, da se bo varnost spremenila na bolje. Tole zdaj je pa eno samo inkasantstvo in varnosti ne pripomore kaj veliko. Recimo že nekajkrat sem videl, da so policisti imeli postavljeno mulatnovo oz. gatsota, ki je fotkal, malce naprej pa so ustavljali prekrškarje.

Če pa potegnem črto čez vse, voziš po pameti in po omejitvah se nimaš kaj bati radarjev. Ravno včeraj je bila roomsterka na našem koncu LJ (Zadobrovška pri britofu) in grem staviti da je v roku par ur pokasirala za kar ene par jurjev kazni. Sicer je pa v bližini šola, pa igrišče, pa domovi za invalide...

Previdno in varno na cestah,

LP
js nč ne trdim, sam tk so rekl tam :)
pa tk ko si napisu ja...varna vožnja kao...a učil so nas kok čim manj napihat pa kok se prtoževat na kazni :/
edin ka so nas pametnga naučil je kok največ izvlečt kadar si v situaciji ko se boš zabil nekam...
Slika
uros84
Kraj: Lasko

Odgovor Napisal/-a uros84 »

Če mene vprašaš bi mogli dobit kazen domov najkasneje v enem mescu, drugače pa nej zastara.
Bedno je da čakaš 1 leto ali boš dobil kako kazen ali ne. Pol se ti pa zgodi da za en radar neveš da je postavljen in prletiš ene 4 na njega pa lahka greš kr ponovno delat izpit...beda uglavnem
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

fantje moji... če ste lahko pritiskal na pedal plina, lahko tudi plačate prekršek...

zanimivo mi je kako brezskrbno večina krši predpise, kot da se jih to ne tiče in so pisani za nekoga drugega, ko pa se jih pri kršitvah zaloti, se pa joka, pa stoka pa vsi drugi so krivi, le oni ne. Očitna nezrelost in nesposobnost prevzemanja odgovornosti za lastne napake. In taki so potem najglasnejši pri kurcanju vsevprek in na splošno brihtni za šankom s pirom v roki. Potem se pa vsedejo v avtomobil in spet pritiskajo... :roll:
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

js priznam da ne vozim pocasi po dolocenih cestah recimo ce je ze kdo sel od kubeda dol proti rizani pa take crni kal gres prej pocasi gor pa ssi ogledas cesto ce so kaki kolesarji tratkorji pa to za dol pa malo pritisnes ampak u mejah normale po svojem pasu pa to...ne pa kot nekateri ki cez koper kjer je cona 30 vozijo po 80km/h in si izmisljajo nevem kaj,tam kjer ves da je nevarnost vecja automaticno vozis bl previdno in pocasi pa se posebej ce ne poznas ceste pol je divjanje obsodba na smrt.....Za kazni ood radarjev je brez veze ce ti po 1 letu jo posljejo domov ker pol mas cas celo leto delat pizdarije in te una kazen lahko spametuje prepoozno...za kazen za hitrost si si itak sam kriv...
uros84
Kraj: Lasko

Odgovor Napisal/-a uros84 »

Js bom sam takle reku, lepo da je red na cesti, sej mora bit. Samo poglejte enkrat kje postavijo radarje....ne tam ko bi bli potrebni ampak tam ko te lahka najlažje dobijo da boš hitreje pelal... konec naselja točno pri znaku pa te fore, ko se točen ve da sam dnar iščejo ne pa da delajo na varnosti. Sploh pa bi mogu bit zakon za vse iste ne pa tisti ko so policaji oziroma poznajo policaje, samo pokličejo pa sploh ne dobijo kazni ali pa jim čisto minimalno dajo. To vem iz lasnih izkušnih ko mam kolega ko njegov sorodnik dela na policiji pa je velikrat brez kazni prišu skoz...še lani.
Tak da pomoje policija ne skrbi tolk za varnost kot pa polni blagajno.
Primer je cesta blizu mojga bloka bloka... čista ravnina pa je omejitev 30 km/h in policaji so mel radar ob polnoči, to mi noben nemore rečt da je zarad varnosti, ko ni nikjer nobenga.
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Točno tako, kot je uros84 napisal. Policaji v večini primerov niso na cesti, da bi delali red, ampak, da bi polnili blagajno za svoje plače in za državo.

In policaj nikoli ne bo plačal kazen (zelo redko!), kljub temu, da pijan vozi in krši zakone, z katerimi kaznuje ostale manj vredne državljane. Toliko tega sem že slišal...sam, da imaš polek enega policaja pa že lahko delaš skoraj vse kar se ti zljubi...pijan voziš do doma, voziš hitreje itd...

In dokler bo to tako, tudi mi navadni državljani NE moremo spoštovati takega zakona..ali velja za VSE ali enostavno ne velja..srednje poti ni.

In v Sloveniji se živi zelo hitro. Noben kao nima časa in dokler bo to tako, bomo hitreje vozili. Taki narod smo in taki tempo življenja imamo.

Če bomo kdaj postali taki kot Švicarji, pa lahko kar prodamo vse radarje, ker jih ne bomo rabili...tam se nobenemu ne mudi, ampak oni so spet taki narod.

Torej problematika ni pri voznikih, ampak v načinu razmišljanja, kar se ne da v eni generaciji spremeniti...
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori