Clio II 1.5 dci - temperaturni senzor zraka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Spidi
Kraj: Gorenjska

Clio II 1.5 dci - temperaturni senzor zraka

Odgovor Napisal/-a Spidi »

Živjo

Po dolgih letih vožnje drugega avta kot Renault sem ponovno pristal na Renaultu :)
Imam pa samo eno težavico, temperaturni senzor v ogledalu mi kaže napačno, ves čas kaže temperaturo okoli 25 stopinj, tudi če je zunaj 5.

Ali lahko sam zamenjam senzor tako da starega odščipnem proč in na isti kabel nacinim novega? Ali bo delovalo ok, ali je potrebno zamenjati celoten kabel? Drug senzor bi šel iskat na kakšen odpad.

Hvala!
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Re: Clio II 1.5 dci - temperaturni senzor zraka

Odgovor Napisal/-a fricko »

Spidi napisal/-a:Živjo

Po dolgih letih vožnje drugega avta kot Renault sem ponovno pristal na Renaultu :)
Imam pa samo eno težavico, temperaturni senzor v ogledalu mi kaže napačno, ves čas kaže temperaturo okoli 25 stopinj, tudi če je zunaj 5.

Ali lahko sam zamenjam senzor tako da starega odščipnem proč in na isti kabel nacinim novega? Ali bo delovalo ok, ali je potrebno zamenjati celoten kabel? Drug senzor bi šel iskat na kakšen odpad.

Hvala!
lahko ga mirno odščipneš in zalotaš drugega gor, če si malo štromar ga lahko kar sam narediš za celih 1€, kupiš termo upor 3,3k in nanj zvežeš še vzporedno en trimer od 100k in na trimerju nastaviš realno temperaturo, tako sem sam naredil in stvar deluje.
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

ko smo že glih pri tem :D sam nimam tega senzorja :( ročno nastavljiiva ogledala(extreme2) je to mogoče naknadno priklopt?kaj vse bi v tem primeru rabu?
sam si predstavljam tako,da senzor samo priklopim na displej in bo delalo :oops: :oops:
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a fricko »

MuRiCi napisal/-a:ko smo že glih pri tem :D sam nimam tega senzorja :( ročno nastavljiiva ogledala(extreme2) je to mogoče naknadno priklopt?kaj vse bi v tem primeru rabu?
sam si predstavljam tako,da senzor samo priklopim na displej in bo delalo :oops: :oops:
mislim da boš moral tudi display zamenjat, ker v samem displayu je čip da ti prikazuje temperaturo. Edino če nimaš že takega display-ja vgrajenega, to moreš preverit če ima zadaj kake priključke za temperaturo.
Odgovori