gt-line

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

gt-line

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Dečki pozdravljeni!

Nekaj me zanima! če se to tudi pri drugih lastnikih gt-line grnadtour pojavlja ali smao pri mojem!

Zdaj ko je malo postalo malo bolj toplo mi gre naživce škripanje pri vratih, ko se zvija oz. malo upogiba šasija , ko recimo zapeljem poševno not v garažo ki je 10cm dvignjena od terena ali pa kje na cesti!

Škripa pa ta guma pri vratih, tesnilo! Se da to zadevo z čim namazat ali kako drugače rešit, ali pa pač tako je in je to to!

Lepo prosim za nasvet!

Uroš
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

To je renault ! in pika. Vidim, da tudi pri novih meganih so črički prisotni ;)
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Namažeš z glicerinom, lahko mešaš 1:1 z vodo ali uporabiš gel za črne gume. Renault je popolnoma povprečen in zadovoljiv v kvaliteti, seveda pa je zaradi pri nas več prodanih avtov in posledično uporabnikov tudi več težav. Imam Passata in Espace, enako stara, pa še enkrat toliko težav in stroškov beležim na VAGu, kljub pol manj kilometrom, tako da ta jugooficirska übermensch teorija ne drži in že nehajte nabijat.
Uporabniški avatar
UrosJ

Aha tako da naj malo namažem pa bo bolše, bom probal!

Saj ne da so kje kaki dobesedno črički, ker v armaturki ali kje drugje nič ne poka ali kaj, edino ta guma okrog vrat malo škriplje pa še to samo ko se šasija malo zvija!
Drugače je pa kvaliteta na novem meganu kar solidna! Nimam pripomb!
Napram temu da je avto trši zaradi gt-line opreme nikjer nič ne poje po naših cestah, nobena prastika!

lp
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

UrosJ napisal/-a:Saj ne da so kje kaki dobesedno črički, ker v armaturki ali kje drugje nič ne poka ali kaj, edino ta guma okrog vrat malo škriplje pa še to samo ko se šasija malo zvija!
Drugače je pa kvaliteta na novem meganu kar solidna! Nimam pripomb!
Napram temu da je avto trši zaradi gt-line opreme nikjer nič ne poje po naših cestah, nobena prastika! lp
No, to je lepo slišat. Ker edino, kar mi občasno pije živce na mojem GT-ju II, so ravno črički.
Indeed.
Uporabniški avatar
UrosJ

Kje se ti pa pojavljajo črički?
KOlko pa maš prevoženih?

Pri mojem je edino to problem, drugo je še vse tiho :D Sicer sem pa to tudi namazal tako da bomo videl če je bolše, se še nisem peljal! :D

lp
Uporabniški avatar
djordjevic

Slabih 120k km prevoženih, večina čričkov pa izvira iz armaturke, tu in tam, pri določenih obratih, pa uli tam nekje pri stiku sprednjih stropnih luči in tapecirunge in v plastični oblogi zadnjih desnih vrat. Povedati je treba, da se stanje poleti drastično izboljša. Na trenutke je tih kot kak BMW. Pozimi pa je druga pesem. :?

Apropo renault in črički - mogoče ni čisto realna primerjava, ipak je razlika v razredu - imel sem dva nova cliota. Pri drugem, recimo, se je en čriček pojavil že kar lepo drugi teden, nato pa so se mu v slabih štirih letih lastništva pridružili še drugi. Mogoče je pri teh večjih avtih problem tudi to, da so veliko bolje zatesnjeni, zato zunanji hrup raznoraznih čričkov ne preglasijo. Je pa res, da tu renault ni edini, ki ima težave. Razni opli in podobno - tudi hitro vse škripa.
Indeed.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Vidva govorita o različnih avtih se mi zdi. Eden o novem megane 3 gt-line grandtour, drug pa o meganu 2 grandtourju.
Uporabniški avatar
djordjevic

djordjevic napisal/-a:No, to je lepo slišat. Ker edino, kar mi občasno pije živce na mojem GT-ju II, so ravno črički.
Reading is tech. :wink:
Indeed.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Ne sej ne da imajo sam renaulti cricke. Tako sem pac napisal ker sem prevozu malo miljon razlicnih avtov.

Ravnokar peljal novega puntota evo 15.000 km in so cricki prisotni v vratih ter tam kjer se prizgejo luci za kabino.

To za gumo bom probal tudi jaz namazat. Saj imam cabrioleta in iz ceste v parkirisce je en klancek. Se pa mal zvija.
Jaz namrec vedno ko perem avto brisem vse mozne gume tako da izgleda lepo. Pravite, da se namaze z glicerino? ? Kaksna glicerina pa je to?
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
UrosJ

Samo zanimivo, meni je pa bil glih v zimi vse tiho ko mercedes s :D
ZDaj ko je pa toplo pa se je samo to pojavilo! Mogoče zato ker je bil pozimi narejen :P

No malo je bolše ampak še vedno škripa! Namazal sem pa z neko zadevo ki se v trgovini kupi za gumo ! Kao neka spolzka zadeva !

lp
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Nič bat, pri mojem megane 3 rs (spredaj isti kot katerikoli megane 3), se mi je že pri 3000km pojavil čriček v armaturki. Tudi poka mi v armaturki, ko sonce fejst sije in je klima vklopljena.. to se mi ne zdi ravno normalno ampak naj bo...očitno se nekaj tam razteza ;)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
djordjevic

Aaaa, fak of. Kaj se bojo naučili toti glupi francozi počasi kaj? :D
Indeed.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

hehe, jih bo treba naučit delat z mehkejšo plastiko al pa komu drugemu dat delat armatuke 8)
Uporabniški avatar
UrosJ

Hehe samo ja! prav zanimivo!
No upam da bo nekaj časa ostalo samo pri tem :D držimo pesti!
to glede gum pri vratih pa je očitno tako kot je! se bo treba navadit :D
Zaklenjeno