Renault Clio 1.8 16v ph2 počasi sestavljamo str5

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Renault Clio 1.8 16v ph2 počasi sestavljamo str5

Odgovor Napisal/-a wily »

Kot iz naslove, zdej nevem če sem prav napisal, če nisem me popravte!
Evo pa prišel čas, ko se je plastika izbila iz moje glave in vračam clia kot je bil nekoč v svojem prvotnem stanju....clio bo zdej komplet original na zunanjost, spuščen pa to bo ostal!

evo slika kako je zgledal na zadnje!
Slika
Slika

takeli so plani: vozilo dobi novo podobo v alpine weiß barvi, odstranjevanje rje, izlorianje z bitumen in še voskom, tako da bo še par let lep....po končanem delu pa komplet avto olepit ali rally stil ali pa kr prozorno folijo, da se zaščiti še stem avto!
slikce avta pred odvozom k kleparju(dobremu kolegu)
Slika

Slika

tu je že na poti k kolegu na vleki
Slika

tu smo pa še bolje slekel, vse vrate dol, vse gumice odstranel itd... :D
Slika

Slika

Slika

tu sem pa že nekaj delov nabavil, kot so original zadnja havba, nove sprednje luči+smernike, letvice pod lučem, letvica med lučmi in nekaj malenkosti, posebej nisem sliku, je pa vse v avti :lol:
Slika

evo delo se začelo, je res da se vari vse zunaj na prostem ter kita in izolira..zkaj? manj smrdi pol noter, manj praši vse skupaj od delcov, ko bo pa finished, gre pa v komoro. evo začetek in pregled vse rjastih delov na avtu.
Slika

Slika

Slika

desne stran pa ena čit malnekost rje, ostalo vse zdravo!
Slika

Rezanje rje in od znotraj z diht maso še zaščiten:
Slika

upasanje novega levega roba( rob je od navadnega clia in se je prilagodil na bok od clia, tako da se je linija dobila!
Slika

desna stran zrihtana:
Slika

komplet zaščeiteno z diht maso, nato še pa povrh bitumen, znotraj smo še 1x komplet zaščitil z dihtmaso in potem še z voskom:
Slika

Slika

poden je tudi dobil novo podobo:
Slika

evo tu so pa prvi sloji kita, da nebo kdo misli da je to kitanje na goli pleh novega roba..!? nov rob je bil pred tem še z grund barvo zaščiten!
Slika

leva stran že dobiva počasi obliko!
Slika

leva in desna stran sta po kitanju in dobivanje oblike dobil že šprickit
Slika

Slika

danes pa se je avto zapelo malce na sonce, da se vse lpo en malce zažge
:D
Slika

to bi bilo za 1x vse, nove slike pridejo, ko mi bo kolega poslal, kvaliteta je bolj v kurcu, ker je skoz z telefonu slikan.

l.p. wily

p.s. zaželjene pohvale kot graje... :wink:
Zadnjič spremenil wily, dne 15 Jun 2011, 12:33, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
sunko
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a sunko »

super odločitev da gre nazaj v stock stanje 8)
bom spremljal projekt :wink:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zdej bo spet "pravi" ventilar. pametna odločitev :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Upam da si dober gledu kk se obrobe rihtajo... Da boš pol men pokazu! :P

Drugač pa podpiram tvojo odločitev... Pa tud barva bo kr ta prava!
Slika
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

uf tole bo pa fajn spremljat,čimveč dukumentiraj tole. pa tale šprickit malo bol zmerno nanašaj ker se boš potem je... da ga boš zravnal :D
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Lepo da gre v original stanje....tudi jaz boms premljal temo 8)
Uporabniški avatar
Dalli
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Dalli »

Super odločitev, dosti je že narejenega samo tako naprej. Kakšne barve pa bo avto? a bad look na haubi ostane al gre stran :D :D hec 8) .

Lp
RENAULT 19 16V

Slika
Uporabniški avatar
wily

waxxx sem dober pogledu kk se dela, niti ni zajeban tok, paše drgač vse lpo.

ja padla je odločitev, da za avto drgač tak nič ne dobim od denarja....zkaj bi pa sploh prodajal...? avto bo ostal za dlje časa doma...sam prvo ga tk ne bom reg. ker ga bom mel za druge namene(raceland, avto slalom) za avto je tud že podvozje doma, spredja komplet gewinde, puše so od navilona, kar pa morem naročit je še powerflex stabili gumice, zdej sem tudi dobil nove zadnje čeljusti od citroena bx tudi prašne gumice mam nove za čeljusti in čakajo montažo, bo ta teden zmontiran, bom pokazal. komplet vse 4nove diske, odločitev je padla na brembo edino za ploščice se nisem odločil ampak bo tudi nekaj dobrega! spredaj moram še uzet daljše kugle, da poravnam roke....imel sem pa v mislih od megana ali R19 roke, ampak nekaj pravijo da je kolo prebeč naprej in mi glih ne diši vse skupi.
mal smo tudi že gume kupili, tako da bo clio vozil na Toyo R1R gumi in za clia sem skompletiro en komplet felg, rezervne ter jih dal speskat in prašno pofarbat v rally zeleno barvo, spredaj sem nabavil oranžne žarnice da bo res zgledal kot pravi FDM hehe, clio ima zdej tudi nove školkaste sedeže od sabelta, danes še dobi nove pasove 4točkovne pasove od sabelta, tk da bojo za 1x sam dva sedeža noter. bom prilepil en mal slikc:
komplet rezervne felge:
Slika

Slika

Slika

FDM style :lol: :lol: tudi meglenke imam že dlje časa, ampak ko bo čas jih bom poslikal
Slika

Slika

Slika

sedeža od sabelt:
Slika

Slika

in mal podvozje ter zdanje bremze:
Slika

Slika

p.s. če ste videl mam na zalogi za renoja prašne gumice za zadnje čeljusti, če kdo potrebuje jih še imam za 10avtov, cena pa zlo ugodna!
l.p.
Uporabniški avatar
wily

Dalli napisal/-a:Super odločitev, dosti je že narejenega samo tako naprej. Kakšne barve pa bo avto? a bad look na haubi ostane al gre stran :D :D hec 8) .

Lp
barva je bmw alpine weiß(bela), havbe sem nabavil čist original, tudi zadnja se bo na ključavnico odpirala ter zaden birisalc pride tud gor hehe

aja, spojler mam tud zdej že original :D

clio bo na koncu nekaj v tem smislu ali ga bom dal še polepit z nalepkam kao rally stil ali pa bo komplet prelepljen z prozorno folijo, tako da bo zaščitena barva pred kamnim in ostali umazaniji ter vremena...voda itd.. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Hudo...

Sm res vesel, da ni šel v propad tale clio.. Plani so vrhunski, Ti želim da uspešno dokončaš zastavljeno.

Bomo spremljal, ti sam slikce limaj :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
wily

gagi'd hype napisal/-a:Hudo...

Sm res vesel, da ni šel v propad tale clio.. Plani so vrhunski, Ti želim da uspešno dokončaš zastavljeno.

Bomo spremljal, ti sam slikce limaj :D
bom bom ni panike, sam ko jst dobim slikce od kolega pa pol jih šele lhka dam gor, drgač planov še velik ki treba še nardit...študiramo na drug engine, ki je pa že ogledan in za aran, pa za drugo leto imam v mislih na tist engine dat enega malega polžeka da še tist malce dušo oseveži ampak vse ob svojem času.......zdej delam, sam delam velik po terenu in nisem po kak mesec ali dva doma...danes še pridejo slikce od navilon puš ter o sprednjih meglenk ki sem jih dlje časa nazaj kupil....od enega iz foruma ko je prodajal poceni sem zagrabi in mi ni žal tistih 10 mislim, ker so res kot nove, svetijo pa tud brutalen :lol:
Zadnjič spremenil wily, dne 05 Maj 2011, 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

:shock: hell yeah....
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

:smt009
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Pohvale za projekt. Vso srečo.
tadej0

Odgovor Napisal/-a tadej0 »

Bom z veseljem spremljal temo, plani za naprej so pa res super :) si že na dobri poti, vso srečo 8)
Zaklenjeno