Razpored pinov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Razpored pinov

Odgovor Napisal/-a robertp »

na stikalih za pomik stekel... Clio III, Modus,... saj imajo vsi verjetno isto... Ima kdo oz. lahko kam pogleda? Za dvojno in enojno stikalo. Bom malo drugače uredil osvetlitev stikal (brez razdiranja stikal, na konektorju)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
robertp

Re: Razpored pinov

Ker je toliko odgovorov... :D

Na obeh tipih stikal na voznikovi strani (7 in 5) bi osvetlitev morala biti pripeljana na pin A3. Prav tako je na sovoznikovih vratih in zadnjih vratih edini nepriklopljeni pin A3. Prav tako na stikalu blokade pomika za zadnja vrata...
Danes sem se malo igral s konektorji, kablom in spajkalnikom... Zvečer bom videl rezultat.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Sicer mimo, ampak a ima clio 3 sploh osvetljene tipke za stekla? Kolega ima ph2 in so vse tipke neosvetljene, kar mi je čudno, glede na to, da so imeli 15let stari avti osvetljene.
Slika
Uporabniški avatar
robertp

slovenc napisal/-a:Sicer mimo, ampak a ima clio 3 sploh osvetljene tipke za stekla? Kolega ima ph2 in so vse tipke neosvetljene, kar mi je čudno, glede na to, da so imeli 15let stari avti osvetljene.
Nič nima osvetljeno... Preverjeno...

Ampak zadeva je dokaj enostavno rešljiva... Potrebujemo:
-po 10 cm dolge kose žice, ki jo na obeh straneh olupimo v dolžini 50mm in na eni strani polotamo
-v Conrad-u v BTCju sem kupil ISO konektor za zvočnike (ženski), takega katerega sam sestaviš (torej brez žic, ohišje in 10 ženskih konektorjev). Konektorji so tisto kar potrebujemo...
-za vozila z 4 vrati in vsemi pomičnimi stekli sem sestavil 3 žice, ki se združijo v eno. Zaradi debeline sem uporabil klasični "kabel čevelj", katerega spoj sem zaščitil s plastičnimi srajčkami. Na proste 3 žice namestiš (stisneš) ženski konektor...
-razdreš sprednjo ploščico kjer so stikala, odklopiš konektorje (za sprednja stekla, zadnja stekla in blokado pomika zadaj).
-razdreš najprej bel konektor (A) in zraven rumene žice (pin A2) dodaš pocinjen konec žice trojčka, katerega si malo pred tem naredil...
-en zaključek žice s konektorjem namestiš v pin A3 trenutno razdrtega konektorja. Pazi na položaj konektorja (da lahko sestaviš nazaj) in sestavi vse skupaj nazaj v bel konektor za pomik sprednjih stekel
-po istem postopku razdri modri sklop, potegni konektor A (bel) in drugo prosto žico s konektorjem prav tako namesti v prostor za pin A3 (je označeno kje je A1). Sestavi nazaj.
-na stikalu za blokado pomika vtakni tretjo žico s konektorjem v mesto A3.
-Sedaj sestavi oz. priklopi vse konektorje na stikala
-obrni ključ v prvo pozicijo (da dela pomik stekel). Lučke sedaj svetijo v vseh stikalih. Sestavi vse skupaj na mesto na voznikovih vratih.
-če imaš samo pomik sprednjih stekel, potrebuješ samo en kabel, uporabljaš prav tako konektor A; napajanje vzameš na A2 (oz. rumena debela žica) in pripelješ konektor na pin A3. Sestaviš nazaj
-sopotnikova in zadnja vrata: odstraniš ploščico s stikalom iz vrat da prideš do konektorja. Napajanje vzameš iz pina A1 (pritakneš zraven pocinkan konec žice) in konektor vtakneš na prosto mesto A3 v ohišju. Priklopiš in stestiraš, predno sestaviš.
-pri Clio III z opremo Dynamique in Exception moraš najprej razdreti na sovoznikovih vratih pokončno ročko... Vzameš ploščat izvijač, s spodnje strani je zareza kamor vtakneš izvijač in z občutkom potem ločiš pokrov...
-sedaj prideš do stikala (ki je na vrhu v krogu) in odklopiš konektor. Konektor je potem enak kot za zadnja vrata in razpored pinov tudi...
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

Ker smo glih pri elektriki, a ve kdo kako se brez poškodb zamenja (premakne) dve sponki v EURO konektorju za napajanje radija. Rad bi samo zamenjal stalen + s tistim, ki je živ samo takrat ko imam prižgan kontakt.
Problem ker ne morem dobit ven sponke iz konektorja.

Hvala in lp,
Marjan
Lep pozdrav Marjan
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Z zelo majhnim šraufencigerjem premakneš jeziček iz sprednje strani in kabelček potegneš ven.
Je pa dokaj skrit jeziček in se slabo vidi.
use se da sam če se če
Odgovori