Clio 1.5 DCI - težave

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
basi97
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a basi97 »

jst mam čist iste simptome... Eni pravjo da je lah šoba (dost drago), ali pa senzor vžiga(30€). Sem slišal da je možno tud da je filter za diezel ...to bi blo nekak čudn sam dobr...če ti kej pomaga... Aja pa na tester ga probaj če bo računalnik odkril kako napako.,

Lp Žiga
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Če bi bila šoba, bi vedno gorela lučka na armaturi (špirala).

Si filter za nafto že kdaj menjal?
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

jaz bi tudi najprej filter nafte posumil. Še pred samo menjavo bi vlil v rezervoar kakšen boljši čistilec dovoda goriva in nato menjal filter goriva.
helmut
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a helmut »

Zamenjaj filter goriva in po možnosti tudi filter zraka. Lahko filter zraka samo spihaš s kompresorjem. če še ni preveč umazan. Potem pa pojdi tankat na MOL ali OMW in zraven ulij aditiv za čiščenje dovoda za gorivo. Pazi da boš uzel onega za dizel. Po moje bi bilo to najbolj poceni za probat. :D
Sočutje in dobrota sta ključni vrlini v življenju
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Kaj je z temi dizli?Zadnjič sva z ženo šla na renault servis pogledat malo te nove megane in mi pristopi mehanik (na videz se poznava)ter me vpraša,če mava namen menjat laguno.Pa mu pravim,pa mogoče.In mi pravi ,če že samo ne dizla. :? Saj jaz tak al tak dizla ne bi imel nikoli edino ,če bom kupil njivo ali gorice mu pravim.Pa brez zamer voznikom dizlov.Vsak ma svoj okus. :wink:
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

A kaj je s temi dizli.....servisi na 30 tisoč....malo nepoznavanja delovanja motorja in smo tam. Poznam kr nekaj ponosnih lastnikov dizlov, ki grejo in grejo pa imajo nekateri že blizu 200 tisoč brez problemov. Je pa res da lastniki skrbijo za njih kot se spodobi.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Jaz olje menjavam na 8 do 10 tisoč.Na tem nikoli nisem in niti nebom šparal.To pa kaj pišejo v ser. knjižice glede tega pa naj samo pišejo :wink:
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

ewo, jst mam zdele že 180k na 1.5dci, 65km, drugi lastnik in vse dela bp... servis redno na 15k pa je :D Za vikend bil v FR, naredil 3k km brez kakršnega koliko problema.... lhk rečem sam kapo dol :P
stm

Ugašanje me vožnjo

Odgovor Napisal/-a stm »

Si ugotovil kaj novega?

Danes se je meni pri laguni 1.9 2003 180k zgodilo,
da mi je pred cestninsko postajo crknil avto pri
hitrosti 50-60 km/h.

Malo prej sem prešaltal v nižjo brzino, nato pa sem obrnil
gumb za klimo, kjer sem spremenil željeno temperaturo.
Takrat sem ugotovil, da je avto crknil (po napisu Start).

Se pa ni prižgala nobena lučka.
Pojavil se je le napis "Start".

Pritisnil sem sklopko in gumb start in je vzgal (med vožnjo).
Kasneje ni več crknil.

Mi je pa točno pred enim tednom crknil med speljevanje,
ko sem seljal in čez 5m ustavil pred križiščom - takrat je crknil...
Sicer se mi je že takrat zdelo malo čudno, saj dizel ne crkne tako hitro.

-> :?: Torej kaj bi lahko bilo:
Filter goriva je bil menjan pred letom in pol (slabih 30k km).
Filter zraka pa 3/4 leta nazaj (15 k km).
Šobe so bile 2 leti nazaj ok.

Kateri čistilec dovoda goriva predlagate? Kdaj ga treba naliti? Koliko pred menjavo filtra goriva (čez nekaj tednov imam namen menjavo olja in ostalih "rednih" zadevc)?

-> :?: Kaj ste odkrili drugi, ko ste imeli podoben primer (brezimni, basi97).
Hvala za odgovore.
boss20
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a boss20 »

Pri meni se je naredil isti problem. menjal naftni filter pa je spet začel crkovat. Kaj bi blo narobe. Prosim za kak odgovor na to temo.
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Na pumpo je kdo pomislil?
Uporabniški avatar
basi97
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a basi97 »

U najslabšem primeru ja je pumpa. Posledično tudi šoba. oz. obratno. Meni ne crkuje več. Sem lahko kar veseu. Takrat sem zamenjal naftni filter in naredil mali servis, dodal na cca.40l nafte STP DIESEL INJEKTOR( črna embalaža) aditiv in šel na avtocesto proti Celju. Seveda ni bila varčna vožnja. Je treba kar pritisnit in držat dlje časa da se pod velkim pritiskom vbrizgava in "sčisti".

Ta aditiv dobiš skoraj povsod. Leklerk, obi, bs Agip, potokar, copex, .... Cena se giblje od 6eur do 7,50 se mi zdi.

Lp, Žiga
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

basi97 napisal/-a:dodal na cca.40l nafte STP DIESEL INJEKTOR( črna embalaža) aditiv in šel na avtocesto proti Celju. Seveda ni bila varčna vožnja. Je treba kar pritisnit in držat dlje časa da se pod velkim pritiskom vbrizgava in "sčisti".

Ta aditiv dobiš skoraj povsod. Leklerk, obi, bs Agip, potokar, copex, .... Cena se giblje od 6eur do 7,50 se mi zdi.

Lp, Žiga
Jaz vzamem kar tistega, ki ga prodajajo na R servisu (Kent, Diesel one shot 2)...cena okoli 10€ in je zelo v redu zadeva. Nekako najbolj optimum je da ga vliješ na cca. 15l nafte in zvoziš do praznega oz. rezerve.
Vseeno pa ne smeš pretiravati z aditivi! Ko ga 1x vliješ, ga potem vsaj 15k km ni priporočljivo.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
jevsnikster

Re: Clio 1.5 DCI - težave

Odgovor Napisal/-a jevsnikster »

brezimni napisal/-a:Imam cliota 1.5 DCI, dizel, 2003l. Pred par dnevi sem naletel na čuden problem, avto mi je med vožnjo pa avtocesti, mi je enostavno ugasnil motor, ko sem ugotovil zakaj se mi manjša brzina sem avto ugasnil in ponovno prižgal (seveda počakal da vse tiste lučke ugasnejo) in nato je normalno šel naprej. Motor je bil zagret na svojo delovno temperaturo, vozil pa tudi nisem več kot 110km/h. Nekaj dni je bilo mir, potem mi je zopet ugasnil na lokalni cesti, zopet obrnil ključ in nato avto narmalno vžgal. Včeraj pa mi je že takoj ko sem ga prižgal in prevozil 3 km začel malo cukat, a ni ugasnil, mi pa je potem ko je bil v prostem teku (ker sem garažna vrata odpiral). Nikjer mi ne sveti nobena lućka za kako napako, edino ko motor vgasne nekaj časa utripa lučka za olje a nato ugasne in še spodnje 3 gorijo. Pred tem avtom sem imel bencinskega, a pri dizlu se držim navodil ki so, počakam pred štartom, od začetka ne teram preveč in seveda vedno dizel tankam.

A je imel že kdo ta primer.
Pozdravljeni.

Tudi moj clio se je začel enako obnašati, kot je zgoraj navedeno. Gre za cliota l. 2004, 82hp, 1. lastnik, 165k km.

Prejšni teden se mi je zgodilo, da mi je avto na avtocesti(120 km/h) nenadoma ugasnil. Za delček sekunde je zasvetila lučka za gorivo in avto ugasne. Zapeljem na odstavni pas (na "potisk" med ustavljanjem avto ni vžgal), odvzamem kontakt, poskusim ponovno zagnati - avto užge, kot da ne bi bilo nič narobe.

Čez par dni se mi stvar ponovi na regionalni cesti, po 3-h minutah vožnje cca 50-60 km/h. Nato sem se peljal še po avtocesti z ogretim avtom 130-140 km/h in so se prižgale spodnje tri lučke na osrednjem delu armaturke oz. so nekako utripale (2-3 sek), avto pa ni ugasnil.
Ob vsem tem pa sem opazil tudi čist rahlo cukanje, ki pa ni stalno prisotno.

Sicer avto povsem normalno vleče, ne kadi in nasploh nisem imel z njim nikakršnih težav, edino EGR sem menjal pri 105k km.
Olje+oljni filter+naftni filter sem menjal pred cca 10 k km.

Avto ima tudi tempomat, in malo sem posumil, da bi lahko tudi ta kaj zafrkaval.

Zanima me tudi, kje se nahaja ta senzor vžiga na tem avtu, da bi malo pogledal okrog njega.

Ali ima še kdo kakšno idejo oz. izkušnjo s tem problemom?

"brezimni", kako pa si ti rešil težavo?

LP
Odgovori