Renault Sport oddelek

ostale fotografije si lahko ogledate na mojem blogu: http://photomiha.blogspot.com/2011/04/d ... enija.html

Tale post je "pika na i" po TOP dnevu... super je bilo!tunerc napisal/-a:pozdravljeni!
Naj še jaz nekaj napišem. Hvala vsem na udeležbi in moram povedati, da take organizirane skupine, ki ni delala nobenih problemov še nisem imel, tako da ste vsi dobrodošli kadarkoli.
Kar se pa tiče meritev moram pa povedati tole: Meritve, ki so se izvajale pri meni so bile meritve moči in navora pri trenutnih pogojih in na dotičnih vozilih, zato so se tudi dolocene meritve med seboj malenkost razlikovale. Meritev na valjih ni popolnoma enaka meritvi, ki jo izvaja in navaja proizvajalec vozil, zato lahko tudi vcasih pride do manjših odstopanj. Večinoma so pa meritve dejanski pokazatelj stanja vozila in lahko tudi pokazatelj dolocenih problemov, ki jih vozilo ima. Tako, da kar se tiče meritev so bila zelo relani pokazatelj stanja vozil in tudi predelav (če so bile izvedene). Edino kar bi rad omenil, sta dva megana RS turbo, kjer mislim, da je bilo pri enem nekaj narobe z meritvijo, zato sem obema fantoma tudi ponudil, da prideta enkrat in da oba zopet postavim na valje in ju izmerim, zastonj seveda.
Kar se pa tiče dečka z modrim cliotom 1.5 dci pa mu priporocam naj si pogleda par dyno meritev dizelskih vozil na mojem forumu, da bo v bodoče znal prepoznati razliko oblike grafa med dizlom in bencinarjem. Dizli VEDNO razvijajo najvec navora pri cca 2000 vrtljajih, medtem ko bencinarji nekje pri 4000. Kar se pa tiče njegovih extra 6 namerjenih konjev kot piše v prometni, pa lahko svojo meritev tudi primerja z drugimi meritvami podobnih valjev. V praksi dizel vozila (predvsem francoskega in nemškega proizvajalca) pokazejo cca 5 Km več, kot piše v prometni, medtem ko azijskim proizvajalcem ponavadi pokaze 3-5KM manj kot je v prometni. Jaz bi si to razlagal predvsem z načinom samih merjenj in pogojev, kot jih proizvajalci izvedejo.
Tako, da fantje, vsa čast za hudo dobro organizacijo in za prijetno druženje in upam da bomo se kdaj sodelovali
PS: tile tanovi clioti res rajcajo:)