Oj! Problemcic...
Ko zaviram na polno levo sprednje blokira, cutim abs na pedalu(torej abs dela) Kontakt pri kolesu je ok, elektricar (ki ni imel prave diagnosticne opreme) je rekel da je so ventili v ABS skatli(pri zav cilindru)...(se da to ocistit ali...)
Ideje? Kokr sem ga razumel ne pase od cliota 2 gor...clio 1 z abs je pa tezko dobit...
Na valjih bremze enako primejo!!! Samo leva zakadi in avto zaplese v levo...
(tudi na platiscih vidis da leva bolj dela, so bolj prasna...kar logicno ne znam povezat)
Hvala
Clio 1 ABS
Renault 19 - l. 1991 (Bendix sistem zavor);
ABS deloval kljub temu, da spredaj levo ni bilo senzorja - odtrgan,
na pedalu se je čutilo utripanje (normalno delovanje ABS-a),
JE pa res, da je na armaturki gorela lučka za ABS.
To je bil moj primer.
LP
P.S. za diagnostiko se lahko zmeniva midva a na PM, kamor mi pošlji VIN podatke VF1.... (mislim da bo zadostovalo prvih 7 številk) ter podatke motorja, samo da ga najdem v dialogysu.
To je bil moj primer.
LP
P.S. za diagnostiko se lahko zmeniva midva a na PM, kamor mi pošlji VIN podatke VF1.... (mislim da bo zadostovalo prvih 7 številk) ter podatke motorja, samo da ga najdem v dialogysu.
itaka napisal/-a:Renault 19 - l. 1991 (Bendix sistem zavor);
To je bil moj primer.
LP
am bendix sistem zavor je bil pr teh avtov samo zadaj, spredaj je blo vse od lucas koker je meni znano, tudi na zadnjih piše bendix spredaj pa lucas
Pozdravljeniitaka napisal/-a:Lej Bendix je ABS sistem ne čeljust.
wink, wink
Ta zgodba pa ne pije vode!
1. ABS ne deluje v koliko ni od vseh štirih koles podatka s kakšno hitrostjo se vrtijo. Torej v koliko ima eden senzor težave ali je zanič - ne deluje!
2. Bendix je zavorni sistem, tako kot: Lucas, TRW, Ate, Brembo...............
3. ABS je okrajšava za - Anti-lock braking system ali Nemško: Antiblockiersystem - več o tem: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system
@frankie
- preverite pravilno delovanje - rahlo blokiranje:
- sprednjih zavornih cilindrov
- sprednjih flexibilnih zavornih cevi
lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Preveri če ni slučajno gumjata zavorna cev počena znotraj. V najlažje ugotoviš tako, da snameč zavorno čeljust dol ter poskušaš porinit batek nazaj v čeljust (poglej tudi ali je rjav pod tesnilom). Če batka ne moreš porinit nazaj je skoraj 100% to to. Kot si napisal bi verjetno bil to vzrok ali pa da se disk ploščice ne premikajo so zarjavele v čeljusti.
Preprosto kajne?
Preprosto kajne?
ah, ta moj clio