laguna 1.9 dci nihanje prostega teka???
laguna 1.9 dci nihanje prostega teka???
Ima kdo težave z nihanjem prostega teka oz. je imel...
Najbolj pri zaviranju!!! (stikala so vsa tri nova)..
Kaj bi lahko bil mozen vzrok??
Najbolj pri zaviranju!!! (stikala so vsa tri nova)..
Kaj bi lahko bil mozen vzrok??
Malo sem že pozabil, vem pa da je ta stvar pritrjena z vijaki mislim da na skupni vod. Pri scenicu je bila na desni strani. Je pa ta regulator velik za ene dve vžigalične škatlice in črne barve. Pri meni je bilo tako ,da se mi je avto v prostem teku zaganjal kot traktor ursus, sem peljal mehaniku ki je avto priklopil na tester, na katerem mi je pokazal kako niha pritisk v skupnem vodu. Ko je zamenjal ta regulator, je avto delal kot da ni nikoli nič blo narobe. Dela je imel cca 20 minut, ceno pa je bila nekaj čez 100eur.
Espace 1,9 dci
Clio 1,2 16V
Ko bom velik bom imel avto BMW. Vse ostalo so VoZiLa
Clio 1,2 16V
tukaj http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 137&page=2
pravijo, da je regulator pritiska skupnega voda na zadnji strani naftne črpalke
lp
pravijo, da je regulator pritiska skupnega voda na zadnji strani naftne črpalke
lp
To pa je meni še ne dolgo nazaj delal moj Espace IV z 1,9 dci motorjem.
Ko sem šel na servis, je po priklopu na računalnik mehanik dejal da to dela zato, ker neko tipalo na sklopki, torej "kuplungi" zašteka in zato računalnik ne zazna kdaj ti pritisneš in spustiš sklopko,zato motor drži v višjih obratih.
Nato je pri pedalu sklopke v kabini odklopil in vzel ven neko majhno stikalo ga nasprejal in razmigal, nato zbrisal napake na računalniku in zdaj trenutno mi avto dela bp, je mi pa rekel, da če se bo to ponavljalo da bo treba menjat to stikalo. Ima pa sklopka na espaceu baje 2 tipala, koliko jih ma tvoja laguna pa ne vem.
Ko sem šel na servis, je po priklopu na računalnik mehanik dejal da to dela zato, ker neko tipalo na sklopki, torej "kuplungi" zašteka in zato računalnik ne zazna kdaj ti pritisneš in spustiš sklopko,zato motor drži v višjih obratih.
Nato je pri pedalu sklopke v kabini odklopil in vzel ven neko majhno stikalo ga nasprejal in razmigal, nato zbrisal napake na računalniku in zdaj trenutno mi avto dela bp, je mi pa rekel, da če se bo to ponavljalo da bo treba menjat to stikalo. Ima pa sklopka na espaceu baje 2 tipala, koliko jih ma tvoja laguna pa ne vem.
Espace 1,9 dci
Clio 1,2 16V
Clio 1,2 16V
Nevem , pri meni je mehanik gledal na tester in mi zraven govoril kdaj naj pritisnem in spustim kuplongo pri ugasnjenem motorju. Kaj je delal ne vem,nato je vzel ven tista tipala našprical in zdaj dela. Je pa mojmu fotru na meganu tako gas štekal pa je bil kriv neki motorček za "štangas",neznam se prav izrazit,ampak on ima bencinarja,midva pa dizla tako da zdaj pa res nevem več
Bi pomagal pa ne vem več.
Bi pomagal pa ne vem več.
Espace 1,9 dci
Clio 1,2 16V
Clio 1,2 16V