nakup espaca
nakup espaca
Pozdravljeni. Sem ponosni lastnik scenica 1.9 dci letnik 2007 in sedaj se mi je pojavila potreba po večjem vozilu in me zanima espace. Kako je z 2.2 dci motorji? Koliko stane menjava ležajev ker baje radi pokajo na glavni gredi .... al tko nekak( popravte me če se motim). Kako je s kavaliteto teh 2.2 dci motorjev kok kaj zdržijo al je boljš če se osredotočim na 2.0 dci motor? Najbolj bi bil hvalažen če kdo napiše iz lastnih izkušenj..... Hvala za odgovore in lep pozdrav vsem forumašem in renojevcem.
-
renaultespace
Espace 2.0dci
Espace je posebna zgodba. Moj 2.0dci je izdihnil pri 145.000km. Sedaj so zamenjali ojnico in ojnične ležaje in me prav zanima do kdaj bo delalo.jurre napisal/-a:poglej temo kupovanje vozil, jih je ze miljon na to temo. V glavnem se je temu motorju za izogibat ker so prej ali slej tezave. 2.0 dci naj bi bili ok.
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Ja res sam nategujejo. Sem mel neke težave k jih na žalost popoldanci nico odkril, sem mogu na servis pelat, pol ti pa računajo testno vožnjo, ki jo je pomoje konec v 10min 45€, s tem da kurijo še tvoj benz. Zraven so še kr ene postavke, tko da je bil račun 250€, tist del k so ga pa zamenal pa v trgovino kušta 30€, pri njih 50€. Pol se pa pejt.
D pa ti ne morjo reč da je potrebno še to in to, ker sem čez dva mesca menu še polosovine se pa sploh vid kok majo pojma in kolk nategancije je. Bilo je pri AH CAR iz Mengša, pa sem iz 1. roke slišu da tud pri REALU niso nič boljši. Neki menajo pa sploh nevejo zakaj.
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Pelji kamor koli hočeš vsi so isti, so mi menjali prednji ležaj ,5km od servisa pa skoraj zletel s ceste , se je z vidno obrabljenih ploščic obloga odlepila,kar je serviser 199%vidu, sam k je pol več dnarja... brez debate... odslej renojčke pri hiši sam servisiram pa delajo k urca.
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
POLANC
No, jaz imam drugačne izkušnje. Res so narobe nekaj menjali in so potem morali menjat še en drug del, ker je računalnik kazal posredno napako, vendar so mi od zadnjega računa odšteli prejšnji račun in sem prišel dobro skozi. Največja razlika med domačimi mojstri in servisom je, da doma nima nihče računalnika, s katerim najdejo in nastavijo marsikaj.
Jaz imam z realom same dobre izkušnje.
Pa še dogodek s prejšnjim avtom iz Posrche Verovškova. Ker sem avto servisiral pri njih, so mi za razpadlo turbino upoštevali kolanco in so mi jo menjali brezplačno, čeprav avto ni več bil v garanciji.
Jaz imam z realom same dobre izkušnje.
Pa še dogodek s prejšnjim avtom iz Posrche Verovškova. Ker sem avto servisiral pri njih, so mi za razpadlo turbino upoštevali kolanco in so mi jo menjali brezplačno, čeprav avto ni več bil v garanciji.
imam 22 dci, bojda neproblematični 2005 letnik. in anprej velja isto.
ležaji zgornji set je bil menjan, sedaj sem menjal oba. spodnji so bili..1 kot nov, en malo znucan, 1 lepo znucan..in en ne bi zdržal še 10 tisoč. menjava..90e material, v sklopu menjave jermenov itd..delo vse skupaj 150€
avto ej napol zastonj. 5 tisoč prihraniš ob nakupu in veš, da maš verjetno jajca. za razliko od sharana kjer misliš, d aimaš super avto. če srkne motor, daš novga, pa še zmer ostane nekaj. sharan pa s starim motorjem ne bo nikoli prezivel espaca z novim.
in grand nima konkurence. če gledaš navadnega, potem pa vzami novi galaxy
btw
pruipravis e na menjavo alternatorja pri espacu..150 tisoč je živ doba. strošek ni mali
ležaji zgornji set je bil menjan, sedaj sem menjal oba. spodnji so bili..1 kot nov, en malo znucan, 1 lepo znucan..in en ne bi zdržal še 10 tisoč. menjava..90e material, v sklopu menjave jermenov itd..delo vse skupaj 150€
avto ej napol zastonj. 5 tisoč prihraniš ob nakupu in veš, da maš verjetno jajca. za razliko od sharana kjer misliš, d aimaš super avto. če srkne motor, daš novga, pa še zmer ostane nekaj. sharan pa s starim motorjem ne bo nikoli prezivel espaca z novim.
in grand nima konkurence. če gledaš navadnega, potem pa vzami novi galaxy
btw
pruipravis e na menjavo alternatorja pri espacu..150 tisoč je živ doba. strošek ni mali
...ko sem še imel Grand Espacea, so mi je okoli 130.000 začel nagajati alternator....vendar ga je avtoelektričar obnovil/popravil (kaj točno je naredil ne vem, ni pa bilo drago) , tako, da je tudi ta opcijace424 napisal/-a: btw
pruipravis e na menjavo alternatorja pri espacu..150 tisoè je živ doba. strošek ni mali
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Ja. meni so ga menjali pri 160.000 km, problem pa je ta, da je vodno hlajen in je vse skupaj uprešano. Da se ga tudi obnoviti vendar ni 100%, pa tudi razlike ni velike.Nejko napisal/-a:...ko sem še imel Grand Espacea, so mi je okoli 130.000 začel nagajati alternator....vendar ga je avtoelektričar obnovil/popravil (kaj točno je naredil ne vem, ni pa bilo drago) , tako, da je tudi ta opcijace424 napisal/-a: btw
Nejko, nekje sem zasledil, da je odstopila obloga pri velikem predalu na armaturki. Zanima me, kako si rešil problem? Ali se da zamenjati pokrov ali si oblogo zalepil nazaj? Če si jo s čim?
Hvala.
LP Klemen
Kupil sem nov (rabljen) pokrov, iz enega razbitega in so mi na servisu menjali.klemzi napisal/-a:
Nejko, nekje sem zasledil, da je odstopila obloga pri velikem predalu na armaturki. Zanima me, kako si rešil problem? Ali se da zamenjati pokrov ali si oblogo zalepil nazaj? Èe si jo s èim?
Hvala.
LP Klemen
BMW 323i (1983)
Re: nakup espaca
Pozdravljeni!Zanima me motor 3.5l.Ima prevoženih 125000km.Prednosti in slabosti!Že vnaprej hvala.Sem brskal po forumu,ma nisem nič zasledil o tem Espaceju z tem motorjem.
Motor je bulletproof.
Prednost:
- velika moč (ki paše takemu avtu),
Slabost:
- poraba bencina (pritiče moči oz. prostornini motorja).
Mogoče edina problematična stvar bi lahko bil avtomatski menjalnik (ročnih k temu motorji po mojem vedenju niso vgrajevali). Če se pa naredi še servis menjalnika (menjava olja), imaš pa lep, močan, zanesljiv avto.
Prednost:
- velika moč (ki paše takemu avtu),
Slabost:
- poraba bencina (pritiče moči oz. prostornini motorja).
Mogoče edina problematična stvar bi lahko bil avtomatski menjalnik (ročnih k temu motorji po mojem vedenju niso vgrajevali). Če se pa naredi še servis menjalnika (menjava olja), imaš pa lep, močan, zanesljiv avto.
A to tega gledaš? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5213196&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja prav tegale.Kaj praviš?