Menjava tlačne cevi med turbino in intercoolerjem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
primozb2005

Menjava tlačne cevi med turbino in intercoolerjem

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Ko sem pred dnevi iskal napako za puščanje olja na servo pumpi, sem opazil da mi spušča tudi tlačna cev med turbino in intercolerjem. Spušča mi na mestu, kjer sta plastična dela cevi spojena, ter še na začetku, med turbino in plastično cevjo. Nova cev stane 150eu, rabljeno pa je zelo težko dobiti. Do sedaj sem uporabil kanalizacijsko cev fi40, ki sem jo potisnil med oba plastična dela in jo pritrdil z vijačnimi objemkami. Zaradi temperature se je cev rahlo defornmirala in mi je nazadnje na avtocesti popustila. Kot sem na forumih zasledil za podobno krpanje uporabljajo kar inox cev in vijačne objemke. Zanima me predvsem kje bi lahko dobil pregibno cev, ki je med turbino in to plastično cevjo.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem

lep pozdrav
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Stisneš zobe in kupiš original? :?
Indeed.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

A3M ali kako se jim že reče na Brnčičevi v Lj.
bobo.89

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

povprašaj še na hidravlika Prit d.o.o. v ljubljani na viču. oni delajo vse vrste gumjastih cevi za nadtlak, podtlak, termoplastične cevi, pvc cevi, cevi iz poliuretana,...ni da ni.
pri meni bi prišla original cev iz servo pumpe na volanski drog 100€, pri njih pa 40€...

lp,
Žiga
bobo.89

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

aha, pa še to...najbolje bi bilo da prineseš poškodovano cev k njim, da ti bodo lahko naredili enako. edino če poznaš točne mere...
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

A kdo morda ve, če izdelujejo na Viču tudi cevi po naročilu, take, da ima na začetku en premer, na koncu pa drugega, in še celo druge oblike...rabim za megana 1.6 16v '00, ni nujno, ampak ne maram silvertape-a uporablat :P

Če bi se kjerkoli dalo dobiti podatke o tej cevi, ki gre iz hladilnika do airboxa v motor, bi se priporočal, če ima kdo dialogys, pa če je to notri, bi prosil tudi za slike :)
Odgovori