Avto je bil pri enemu avtoelektričarju v Kopru. Napaka je bila odpravljena v enem dnevu. Napaka je bila na releju v UPSu, ta se nahaja za varovalkami, kjer so tudi ta večji releji. Načrtov za ta UPS ni na internetu. Če se naredi kje kak kratek stik, se zna zgodit da vam potem ne bojo delali brisalci, pri meganu pomik stekel,...itd u glavnem ena 10 stvar, ki ne boooo imela veeeeze s tem kjer ste vi naredili stik.
Hvala renaultu in njegovim inžinjirjem, ker nimajo pojma in imajo tako dobro zasnovano elektroniko... in da garetove turbine je potrebno menjavat kot svečke, zraven pa še interkulerje... pri vw pa iste garetove turbine zdržijo 250.000+km
RENAULT
Pa ne mislit da imam nek uvožen zjugan voz, ampak slovenskega redno servisiranega na renaultu. 167k km.... RENAULT
Pa kaj tukaj noriš :a2_torta -če ti kej ni všeč, presedlaj na folcvagen pa se tam pizdi kako je folcvagen skret, da pa ista turbina v japoncih dela 400 tisoč km...
al pa presedlaj na volvo in ubiskuj njihov forum samo zarad dougčasa ker neboš meu za opisat nobene napake;) hehe
jah sprijazni se, renault je pač renault...verjetno delaš napako da laguni ne prebereš vsak večer pravljice za lahko noč...?
po natipkanem sklepam, da sovražiš Renault znamko. Moj nasvet, da prodaš Lagunco pa kupiš kej bolj "nepokvarljivega"
p.s. pa da ne boš mislil, da se volkswagen ne kvari. Imamo tri pri bajti... na srečo ni noben pisan name
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Tudi moj nasvet je da prodaš, če nisi zadovoljen. Enkrat bo to treba narest in pač "požret" vse kar je investiranega, ampak za miren spanec....priznam, da odkar sem se losal mojega sekreta od Lagune dost lepše spim. In mi je žal, da nisem prodal že po izteku garancije.
Pokvari se vsak, se strinjam, samo pri VW npr imaš potem vsaj pol leta mir. Sicer je pa tole prerekanje okrog kvalitete mlatenje prazne slame. Vsak ima svoje izkušnje. Če avto zajebava ga prodaš in kupiš drugega.
Iz vas govori popolno neznanje. Garett, 3K, Borg&Warner in Mitsubishi so turbine svetovnih dobaviteljev, tako v Renaultih in tudi v vseh ostalih avtih. Tako je turbina TD04 v mojem Espacu enaka v Subaru Imprezzi in Mitsubishiju EVO in Volvotu. Problemi so s šoferji, ker ne ogrevajo avta minuto ali dve na mestu, ne ustavljajo turbine na normalno hitrost pred ustavitvijo in z izborom olja, primer je 10w40, neprimeren za naše kraje (zjutraj 3°C - popoldne 24), ali celo menjava na 30kkm ali dve leti, kar je itak bebavo. Kaj pa praviš na 2.0TDI od VW, ki ima štiri dize (Pumpe-Düse) po 830€, ki gredo takoj po garanciji, pa do turbine še nismo prišli. Imamo dva avta doma, eden je Espace, drugi Passat, pa je stroškov za Passat dvojno na Espace. Oba šraufam v lastni režiji, da ne bo pomote. In Passat 1.8T žre cca 1 liter več kot 3.0 motor (ES9J), ki sem ga imel do zdaj 10 let v dirkalnem Citroenu.
joztom napisal/-a:Iz vas govori popolno neznanje. Garett, 3K, Borg&Warner in Mitsubishi so turbine svetovnih dobaviteljev, tako v Renaultih in tudi v vseh ostalih avtih. Tako je turbina TD04 v mojem Espacu enaka v Subaru Imprezzi in Mitsubishiju EVO in Volvotu. Problemi so s šoferji, ker ne ogrevajo avta minuto ali dve na mestu, ne ustavljajo turbine na normalno hitrost pred ustavitvijo in z izborom olja, primer je 10w40, neprimeren za naše kraje (zjutraj 3°C - popoldne 24), ali celo menjava na 30kkm ali dve leti, kar je itak bebavo. Kaj pa praviš na 2.0TDI od VW, ki ima štiri dize (Pumpe-Düse) po 830€, ki gredo takoj po garanciji, pa do turbine še nismo prišli. Imamo dva avta doma, eden je Espace, drugi Passat, pa je stroškov za Passat dvojno na Espace. Oba šraufam v lastni režiji, da ne bo pomote. In Passat 1.8T žre cca 1 liter veè kot 3.0 motor (ES9J), ki sem ga imel do zdaj 10 let v dirkalnem Citroenu.
TO je res, ampak moramo upoštevat celoten pogonski sklop ne samo kakšne turbine - eni majo pač mazanje bolj razvito in zato pri nekaterih ista turbina dela pri drugih pa hitro odleti tako da je potrebno gledat kot celoto, v čemer pa se znamke dosti razlikujejo.
Imel audija a4 l2005 z s opremo bixenon itd, kupljen od someščana, redno servisiran na porše koper, v garanciji menjano vse kar je bilo kritično za te letnike in avto je delal kot urca ko sem ga prodal, kupil pa ga je mož ki vozi gorske ali hitrostne dirke ali nekaj podobnega. In je zelo zadovoljen z njim. Te uvožene oskubljene audije, ki jih pri nas kupujejo in potem jim crknejo šobe itd valda da morajo iz svojga žepa skeširat. Razlog prodaje, nisem ga dosti koristil, zato ni bil rentabilen. Od noovega imamo doma tudi golfe, zmeraj prvi lastniki in nobeeeenih problemov z njimi, niti maliih neumnosti....
VSI so bili diesel in tdi, tako da o segrevanju in ohlajevanju turbine mi ni treba predavati. Imel tudi passata. Enega od golfov, golf 4 tdi 74kw vozi moja mati, ki je katastrofa voznica, od menjavanja do speljevanja itd... avto dela kot nov. Vožen na kratke relacije 3-4 km. U glavnem vse kontra kot je normalno za te avte, pa še zmeraj pri 130+ prevozenih, ni potrebno menjavati interkulerja turbine, podvozja in ostalih detajlov.
Meni osebno je laguna miljardo bol komot kot golf, tišje dela motor, res da ne potegne tako, verjetno zaradi CR motorja in teže, samo na žalost Razen tega je vse ostalo v *****.
U glavnem, že preveč smetimo temo. Ugotovil sem okvaro, tako da upam da bo komu koristila informacija v prihodnosti. Se pravi releji so v laguni na 5ih mestih. Motorni prostor, pod pepelnikom, za varovalkami, v upsu ki je ravno tako za varovalkami in za sovoznikovim predalom(samo za tiste ki imajo gretje sedežev)
Lp
bobo.89 napisal/-a:al pa presedlaj na volvo in ubiskuj njihov forum samo zarad dougčasa ker neboš meu za opisat nobene napake;) hehe
jah sprijazni se, renault je pač renault...verjetno delaš napako da laguni ne prebereš vsak večer pravljice za lahko noč...?
Jaz pa zelo dobro zastopim Demonisa, da je že totalno frustriran s svojo koreto - hvala enako!
P.S. - zadnjič jo res lepo operem (doma - ročno) in se mi oddolži da gre že ob prvem vžigu v Varnostni program, jebote!
WarpedOne se čist strinjam s tabo o tem kdo ti rihta avto..
Sem imel bedaka, ki mi je preveč zategnil jermene, nalil napačno olje in dal preveč plina v klimo. Da pa vse to ugotoviš pa lahko že miljonkrat rečeš, da je ta avto jajc. K sreči sem sedaj našel mehanika ki oblada Renaulte in sem jaz zadovoljen z njim moja Laguna pa tudi
Demonis ti pa če se ne razumeš na avtoelektriko pa pusti pri miru, daj par evrov že na začetku, pa boš mirno spal... (mišljeno čisto dobro namerno).
gagi'd hype napisal/-a:Si preveril varovalko pod pepelnikom? Zna bit ta, k je tut men dalala probleme ko smo radio not deval...
Res hvala. Ta post mi je danes prihranil marsikatero kletvico in slabo voljo. Neverjetno, kje imajo naši Renaultčki vse varovalke
Danes sem ravno vlekel kable in priklapljal woofer in sem preizkušal kateri pin ima 12 V. Po nesreči sem naredil stik. Sem že mislil, da sem najmanj skuril radio.