Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ah fantje fantje, a ne vidte da poba piše komentarje sam še ko si želi povečat svoj pe... :lol:
Dokler vsaj ena zadeva katero opeva ne bo zalaufala mu ne četitam niti za prebarvan pleh. :P
Spet en internetni mehanik. :lol:

:smt019
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Jah, sem se odločil, da če že delam nej bo zdej enkrat pa za malo dlje časa. Kar se batov tiče mam trenutno 2 opciji in sicer bate od Clia Gr.A, ki majo kompresijo okoli 12.5:1 ali pa Wossner bate s kompresijo 11.2:1. Vsak ima svoje pluse in minuse in v tej dilemi sem sedaj že skoraj en mesec. Danes bom malo premeril blok, pa bo mogoče odločitev malo lažja.

@andrej86: Direktno za vgradnjo je ta tanov, oziroma moj stari, samo nobenega ne prodajam (F7R). V Sloveniji dobim zanju en sam drobiž, tko da ga mam rajš na polici. F7P se pa prej kej dobi, samo je spet tako, da če je res dober motor se mi ga ne splača za drobiž prodajat. Pocen šrota maš pa kakor sam veš en kup na voljo, sam je točno to - šrot.

@nightmare: A zdej mi pa vračaš zlobo al kako? :P Drgač pa moj PE...ugeot je čist zadost dolg in ne rab podaljševanja! :lol:
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

robi1000 kapo dol za trud :?
Sej veš tisto-važna je tudi pot ne samo cilj...
Že zdej si car ker se greš takle podvig, ampak ko bo pa tole na cesti ti bo pa vsak zavidal... :wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
robi1000

Snel sem most, ker bo na njem potrebnih par modifikacij
Slika

Eno feltno sem za hec malo sam spucal in ugotovil, da se mi ne da in bom kar vse skupaj nesel na peskanje (to bi tako ali tako).
Slika

Tele knjigice so kar popularne ratale zadnje čase, pa sem rekel da še jaz svojo slikam :lol:
Slika

To so gumice za injektorje. Ponavad so vedno natrgane in nov set prav pride.
Slika

Tole je nov vztrajnik, ki ima za standalone ECU bolj prijazno shemo zobkov (60-2). Prav tako je možna montaža večje 215mm sklopke.
Slika

Odločil sem se za organsko sklopko, ker peresne nimajo nekega pravega efekta brez močnejše košare, kar je rahlo neugodno za cestno vožnjo, sploh ker Clio ne slovi kot avto z najmehkejšo sklopko. Sicer pa menda do nekje 250 konjev (NA) tole da čez brez problema.
Slika

Tole je pa en eksperiment kako bi zmontiral 2 ventilatorja za boljše hlajenje. :)
Slika
Slika
šinki
Kraj: idrija

Odgovor Napisal/-a šinki »

Dobr ti rihtaš to, že normaln je petarda, kaj bo šele to.
Še rollbar not montiraš, pa boš že Slejkotu in Zormanu konkurenčen :D
okužen z Rallyus virusom
Uporabniški avatar
robi1000

Evo...

Končno pripravu feltne za jih mal popeskat. Spolirane tudi ne bi ble tolk napačne! :D
Slika

Hotel sem videt kakšno je stanje pod barvo predno jih speskam.
Slika

Površinska oksidacija
Slika

Tkole sem si naredu en filterček, da lahko recikliram pesek za peskanje. Smeti grejo ven, pesek pa nazaj. :)
Slika

F7R 714 je totalno drugačen motor. F4R je skoraj identična kopija (pač vidi se od kod izhaja). Zato so me tudi presenetili šravfi, ki jih menda najdemo okoli motorja na vseh modernih Renaultih (external torx). Pa je blo spet treba kupit novo orodje. :(
Slika

Potem sem se počasi lotil podiranja "714-ke". Odmontiral sem par plastik...
Slika

Odstranil karter in potem še ojnice in bate.
Slika

LP R
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Pa dobr nisi se izkašljal velik za te gedore :lol:
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Kje si nabavil sklopko? Počasi napreduješ...
Uporabniški avatar
robi1000

@Primož Five: Nisem, kar je bil tudi namen. :) Kupil sem to kar je za moje pojme najboljše razmerje cena/kvaliteta.

@mloncar: Sklopko sem kupil v UK, skupaj z vztrajnikom. Napredujem pa počasi in sigurno. :D Veliko časa gre v iskanje različnih tehničnih rešitev, ker raznih problemov imam za izvoz. Ampak vse se reši, sam treba je bit potrpežljiv.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Najprej ogromne pohvale za projekt, spremljam že nekaj časa!

Potem pa še vprašanje, kje in za koliko € si vzel gedorčke?
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

drhouse napisal/-a:Najprej ogromne pohvale za projekt, spremljam že nekaj časa!

Potem pa še vprašanje, kje in za koliko € si vzel gedorčke?
inter diskont :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
robi1000

Gedore so mislm da okol 100€? So pa res iz Interdiskonta. :)
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Interdiskon je za domače majstre več kot dober ker so ugodni in ni slaba roba. Mislim, da ravno tele gedore so pri fotru kupili tudi v službi (kjer jih dosti rabijo) in so jih pohvalili. 8)
Pohvale pa seveda tudi tebi za voljo in potrpljenje. To, da imaš avto celo leto ali več parkiran, nabiraš robo, šraufaš in se ne voziš bi marsikoga odvrnilo od takega projekta.
Uporabniški avatar
robi1000

Ja, z gedorami sem kar zadovoljen. Rabil sem predvsem celoten set external torx nastavkov in pa en set torksov. Imel sem tudi željo po še kaki dodatni račni in ko sešteješ stroške če kupiš vse posebej si precej blizu ceni tega kufra, sam da tle dobiš "zastonj" zraven še en kompleten set nastavkov in pa dodatni dve manjši račnci.

Sneti aksšenkli:
Slika

Koniji so pod barvo čist zarjaveli (slikano ko sem odšpohtlal dol barvo), tako da jih bom na novo pobarval, da zdržijo še toliko časa da se kej evrčkov nakaplja za novo podvozje.
Slika

Tole naredi doma narejen peskalnik. Sem kar zadovoljen. :)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Vidim da je ta tvoj domači peskalnik kr dobra zadeva. Lahko to malo bolj podrobno predstaviš? Drugače pa itak pohvale za projekt, sam ne vem če bi tako dolgo zdržal. Gedore so pa tudi super, jih mam ene 4 leta in so ko šus.
Odgovori