ebay in bunka prestavne ročke

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

ena takšna ročka se prodaja na bolhi. poklič tipa pa upraš če jo še ima.
men je takrat rekel da je cena 40€ če mi jo pošlje, prevzel bi jo pa lahko v lj ali nm če se ne motim. jst jo potem nisem kupu ker sem najdu čist tapravo za mojga megana na ebayu (rikverc desno zadaj).
evo link:
http://www.bolha.com/avtodeli-ostalo/pr ... 1272655524
lp drejc
Uporabniški avatar
Mrcina
Kraj: Kocevje

Odgovor Napisal/-a Mrcina »

V temule group-buy-u je naročilo že oddano, tako da se opravičujem tistim ,ki jih nisem mogel dodati notri... Zaenkrat sem naročil pet artiklov, poštinina pa je ista za enega in za pet...

Sicer sta pa že dva, počakajta da dobim robo, vama javim, če je vse OK, da gresta potem lahko brez skrbi tudi vidva v naročilo... Bom pomagal :-)

LP
duke69

Odgovor Napisal/-a duke69 »

Vseeno hvala zaenkrat !
Uporabniški avatar
Mrcina

Evo, ročke so prispele, ravnokar jih imam pod mizo :P V glavnem naročilo je potekalo brez posebnosti, poslano je bilo tako kot je bilo dogovorjeno, po plačilu jih je dal v petek na pošto in so bile včeraj v Sloveniji...

ČE se bo še kdo odločil za nakup naj kar bre skrbi kontaktira Christiana Lüderitza na mail: [email protected] ... Pošlje predračun. nakažeš preko IBAN/SWIFT (valutacija se zavleče za dva dni) in prejmeš robo...

Za več info sem na voljo...

Lp NEjc
Uporabniški avatar
drejc88

takole zadevo smo zmontiral pa da mal napišem :)
prvo kot prvo, nekoga je zanimal če paše? ročka je original, ker se cifre na spodni strani ujemajo (ja tut to sm meu cajt pogledat :D ) tako da paše u 0.

glede montaže pa sem prebral v neki temi da nekaterim soforumašem ki so to že delali ni uspelo montirat ročke brez lepila.
no jst sem zmontiral tako.
1.najprej sem z izvijačem odstranil (narahlo pajsneš) spodnji obrobo manšete.
2.nato sem dobro prijel staro ročko, jo malo sukal levo-desno in precej močno vlekel navzgor. dol je šla po 10ih sekundah.
3. snel sem manšeto, ki ima v notranjosti neko plastiko ki se konča s tistim vzvodom za rikverc.
4. najprej staknil skupaj vzvod in ročico (gre precej enostavno skupaj, manšeta ima 2 takšna zatiča, bunka pa reže ki je ena večja kot druga tako da nimaš kej falit.
5. nato malce zasukneš ročko (manšeto držiš pri miru) da se zatiča zapneta v ročko.
6. nato vse skupaj postaviš nazaj na prestavno palico (imaš 3 zatiče levo, desno in nazaj) da lepo sede tako kot mora bit in 3x udariš po ročki.
zadeva ostane skupaj, brez kakršnegakoli lepila, tudi premika se čisto nič.
za konec še eno opozorilo: ne rint bunko na palico ko je manšeta na palici ker ne bo šlo lepo skupaj, ker so zatiči za vzvod in zatiči za prestavno palico malce navzkriž da eno drži drugo in obratno. snemite manšeto in najprej dejte skupaj ročko in manšeto šele potem vse na palico.
vse skupaj je trajalo manj kot 2 minuti :wink:
pa srečno pri menjavi
lp drejc
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Še moj prispevek: najprej, še enkrat se zahvaljujem Mrcini za odlično izpeljan skupinski nakup, klap-klap.

Tudi moja prestavna ročka že nekaj časa opravlja svoje delo, montaža brez lepila in drži.
Uporabniški avatar
Mrcina

Lep pozdrav,

no ker je kovačeva kobila zmeraj bosa, sem jaz ročko montiral šele danes :oops: Poleg ročke sem zmontiral tudi novo manšeto, saj je bila stara preguljena, dva ali trije zobci, ki jo držijo na armaturki, pa so že odleteli (posledica 3x razdiranja armaturke pri -25, če ti crkne rele za ventilator drugače ne gre...).

Drejčev opis v popolnosti drži, dodal bi le še dve ali tri malenkosti. Kot prvo je meni ena taka rumenkasta plastika znotraj bunke ostala v stari bunki in je nisem mogel dobiti drugače ven, kot da sem jo malce obrezal z olfa nožem. Pri novi bunki namreč te plastike ni bilo zraven (nisem pogledal, ali je v ostalih slučajno bila, drejc, LGT, lazo?). Guma znotraj bunke, kjer je ta plastika, pa ima na koncu zobce, zato je drugače nisem mogel dobiti ven.

Nadalje sem imel težavo z rikvercem, saj se je zatikal. Gor sem ga dvignil, dol pa ni nazaj skočil. Zato sem mogel zadevo odmontirat še enkrat in rahlo pobrat z olfa nožem rob na bunki, kjer se zaključi usnje. Zadeva sedaj teče kot namazana...

VSe skupaj sem porabil mogoče 15 minut... Nova manšeta je še rahlo trda, ampak računam, da se bo unesla...

Vsem trem sonaročevalcem se zahvaljujem za korekten odnos in pa potrpljenje za rahlo čakanje...

LP Nejc
Uporabniški avatar
drejc88

jst nism opazu nobene rumenkaste plastike, ne v stari bunki, ne v novi, ne na šaltheblu. tko da ne vem čemu služi, ampak očitno že nima življensko pomembne funkcije saj men zadeva funkcionira brez vsakih težav zdl že več ko 1 tedn.
mrcina bi prlepu eno sliko nove pridobitve da vidm kakšna je nova manšeta, pa da ostali vidjo kako zadeva zgleda?
hvala enako tebi za odnos, za čakanje pa itak nisi ti kriv :wink: pa upam da bomo še kdaj kej podobnega spelal :)
lp drejc
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

Se še jaz pridružujem za bunko, rikverc desno-nazaj :D

Če sem prav prebral smo sedaj trije?

lp
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
Mrcina

drejc88 napisal/-a:jst nism opazu nobene rumenkaste plastike, ne v stari bunki, ne v novi, ne na šaltheblu. tko da ne vem èemu služi, ampak oèitno že nima življensko pomembne funkcije saj men zadeva funkcionira brez vsakih težav zdl že veè ko 1 tedn.
mrcina bi prlepu eno sliko nove pridobitve da vidm kakšna je nova manšeta, pa da ostali vidjo kako zadeva zgleda?
hvala enako tebi za odnos, za èakanje pa itak nisi ti kriv :wink: pa upam da bomo še kdaj kej podobnega spelal :)
lp drejc
Brez te plastike ročka ne sede sploh, ampak pleše... Mogoče je razlika, ti imaš megana? Jaz imam scenica...

Aja, za tiste, ki bodo montirali, pazite da spodaj prav obrnete "vzvod" za rikverc. Rikverc namreč deluje na principu, da na dnu pod manšeto, štrli na desno ena taka plastika, ki zadane ob en tak rob, če ne dvigneš prstana. Ko pa dvigneš prstan, pa gre nad robom. Tako da moraš ob montaži zadevo prav obrnit, ročko pa nabit nazaj toliko, da pride ta "vzvod" pod plastični zob...

Poslikam ob priliki...

Naslednji nakup ki ga iščem bi bile one zavesice v zadnjih vratih... Kako bi se temu reklo po nemško? Ali pa po angleško?

LP Nejc
Uporabniški avatar
drejc88

mogoče je tukaj razlika ja. ali pa je pri mojem poštrihana na črno :D
a ko si mel manšeto dol, si dobil v rikverc ali sploh ni šlo? ker če ni šlo je tu še ena razlika, ker jst sem se prosto sprehaju po prestavah, tudi po rikvercu tudi brez manšete in bunke :wink:
pri nemškem ali angleškem izrazu ti pa ne znam pomagat ker še v slovenščini ne vem kaj misliš :lol:
lp drejc
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

@Mrcina

glede tiste rumene plastike, pri novi ročki je ni bilo, pri meni je bila menjava več kot enostavna: stara dol, nova gor in to je to.

Omenil si, da iščeš zavesice za zadnja vrata; sklepam, da misliš take, kot jih ima npr. laguna

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=rena ... m270.l1313

Upam, da sem ti s tem linkom kaj pomagal.

LP
Uporabniški avatar
XiWang

Torej, če je še kdo za nakup bunke naj sporoči. Zaenkrat sva 2.
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
sikec

Odgovor Napisal/-a sikec »

jaz sem tudi še vedno za! :)
Uporabniški avatar
XiWang

ok, potem se lahko nadaljuje seznam:

1. xiwang
2. sikec
3. duke69