Torej, naša Lagunca: pri 1.5k zagrabi turbina in cukne lepo do 2k, kjer se zadeva umiri in začne vlečt naprej pri cca 2.2k. Zadeva ni niti toliko moteča, občutno pa se jo vidi v 6. prestavi v klance. Rabi pol ure, da se premakne iz 110km/h na 130, potem pa divja naprej brez problema.
Opazi se tudi rahlo nervozen prehod, ko turbina vklopi, kar sva z laguno484 ugotavljala, da je verjetno kriv EGR - pri njemu isto.
Dvakrat v zadnjem tednu pa sem opazil minimalno cukanje takoj po vklopu turbine.
Na splošno se mi tudi zdi, da slabše pospešuje, kot je. Punca sicer pravi, da se ji ne zdi (vozi avto recimo 2x na teden, jst pa dnevno 150km) - da sem se Lagunce pač navadil in se mi zato zdi, da ne gre več, kot je. Zdi se mi, da vleče enakomerno, pogrešam tisti šus od turbine. Sem se mogoče res samo navadil? Aja, to sem opazil z menjavo gum na zimske, mogoče ima kakšno vlogo kotalni upor ali obseg?
No, v glavnem: EGR imam namen spucat in s tem poskušat rešit določene težave. Se mi splača snet tudi sesalni kolektor in ga prečistit (9 štaufov, če se ne motim)? Ali bom s tem lažje odstranil EGR? Da z druge strani pomagam porinit ventil ven, da ne razpade...
Nekoč sem bral temo, da je menda modridirkač nekomu obnovil senzor podtlaka in s tem rešil težave v neenakomernem vlečenju. Teme ne najdem več. Gre mogoče moj senzor h koncu? Laguni484 je nekaj časa rahlo pocukavala preden je senzor izdahnil.
Še kakšen drug uporaben nasvet v tej smeri? Kaj bi znalo bit še narobe, kar lahko zrihtam doma?
Še to: po menjavi jermenov in pripadajočih stvari pred 30k km, se je začel pri toplem avtu pojavljat cvileč-tuleč zvok od 1,2k do 1,5k, ki naj bi čez čas zginil. No, ni zginil
Avto ima 152k km, praktično vse prvo, razen olja in desnega nosilca motorja
Hvala vsem;)