Zdej pa še nekaj drugega: a si ti slučajno redno na POP-u parkiran?
Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Ok, hvala za info 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Banda, še nekaj vprašanj...
Še kar mi ne da mir ta slavni ERG.
Glede na simptome, je očitno to krivo (povleče od 1500 - 1800, potem mal zaspi do dobrih 2000 in potem spet vleče). Najbolj je opazno v 6ti, ko so obrati pod 2000, česar prej ni delalo.
No, mal sem se sprehajal po forumu in sem naletel še na sesalni kolektor, ki pride baje dostikrat zapacan.
Zdej pa vprašanja:
1) Če snamem in sčistim kolektor, ali lahko kje preko kanalov pridem do ERG, da ga potisnem ven, ne pa zvlečem? Res nočem, da mi razpade
2) Je razen menjave tesnila potrebno še kaj drugega?
3) Na kaj naj bom pozoren?
4) Kje je tisti skriti 9. vijak, ki je težko dostopen?
5) Kje so kritične točke sesalnih vodov, ki se jih splača preveriti - če so počeni, slabo tesnijo ipd?
Maja pravi, da že preveč psihiram
Sam, če pa res hočem, da je avto spraven in priden. Še 100k km more zdržat!
Hvala!
Še kar mi ne da mir ta slavni ERG.
Glede na simptome, je očitno to krivo (povleče od 1500 - 1800, potem mal zaspi do dobrih 2000 in potem spet vleče). Najbolj je opazno v 6ti, ko so obrati pod 2000, česar prej ni delalo.
No, mal sem se sprehajal po forumu in sem naletel še na sesalni kolektor, ki pride baje dostikrat zapacan.
Zdej pa vprašanja:
1) Če snamem in sčistim kolektor, ali lahko kje preko kanalov pridem do ERG, da ga potisnem ven, ne pa zvlečem? Res nočem, da mi razpade
2) Je razen menjave tesnila potrebno še kaj drugega?
3) Na kaj naj bom pozoren?
4) Kje je tisti skriti 9. vijak, ki je težko dostopen?
5) Kje so kritične točke sesalnih vodov, ki se jih splača preveriti - če so počeni, slabo tesnijo ipd?
Maja pravi, da že preveč psihiram
Hvala!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Včerja obrnjenih 150.000km
Slikca sledi...
Slikca sledi...
Čestitke tudi tebi. Naj bodo zdrave obe 
zlo lepo lagunco imas,zelo so mi kul števci(bi jih takoj mel)
zanimiva barva,mogoče bi malo temnil šipe ampak ne preveč!
glede nižanja?nevem jest osebno ne nizam več avta;lepo za pogledat ter drži se ceste ampak preveč slabih stvari potegne za sabo,spet odvisno od posameznika!
čestitam za 150ko:) ter veliko varnih kilometrov še naprej
lp Klemen
zanimiva barva,mogoče bi malo temnil šipe ampak ne preveč!
glede nižanja?nevem jest osebno ne nizam več avta;lepo za pogledat ter drži se ceste ampak preveč slabih stvari potegne za sabo,spet odvisno od posameznika!
čestitam za 150ko:) ter veliko varnih kilometrov še naprej
lp Klemen
Hvala za komentar.
Števci so tudi mene nasmejali, ko sem jih zagledal - v oglasu ni bilo slik notranjosti tako, da sem jih prvič videl šele na ogledu.
Barva je mal boga na določenih koncih, upam da gre pred poletjem do ličarja.
Malo sem opustil idejo o nižanju in temnenju, predvsem ker so to leto izdatki mal hudi. Mogoče kasneje, nižal bi ob menjavi amortizerjev. Mi je pa parkrat prav prišlo, da je mal višja. Sploh parking pred firmo je ob deževju pravi safari
Števci so tudi mene nasmejali, ko sem jih zagledal - v oglasu ni bilo slik notranjosti tako, da sem jih prvič videl šele na ogledu.
Barva je mal boga na določenih koncih, upam da gre pred poletjem do ličarja.
Malo sem opustil idejo o nižanju in temnenju, predvsem ker so to leto izdatki mal hudi. Mogoče kasneje, nižal bi ob menjavi amortizerjev. Mi je pa parkrat prav prišlo, da je mal višja. Sploh parking pred firmo je ob deževju pravi safari
Kot obljubljeno, slike obletnice 150k km 
Jih je pa zdej že čez 153k
V petek smo babo meli na tehničnem. Je stric rekel, da že dolgo ni videl tako dobrega avta. Opozoril je samo na levo volansko spono, na Renaultu so rekli desno. Bom menjal obe.
Je bila pa danes ponoči na skoraj 1800m
Relacija: Sežana - LJ - Sežana - LJ - Villach - Turacherhohe - Ljubljana - Celje. Poraba 6.0l z zimskimi gumami

Spodaj desno je številka

Jih je pa zdej že čez 153k
V petek smo babo meli na tehničnem. Je stric rekel, da že dolgo ni videl tako dobrega avta. Opozoril je samo na levo volansko spono, na Renaultu so rekli desno. Bom menjal obe.
Je bila pa danes ponoči na skoraj 1800m

Spodaj desno je številka

Avto je prodan. 
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Ne, sej dejansko ni - sem sam hotel, da je še od koga drugega post med 30imi mojimi
Avto ni prodan in se ne prodaja, mi ne pride niti na misel
Avto ni prodan in se ne prodaja, mi ne pride niti na misel
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Mal za hec
Sem te dodal. Jst sm na Popu do 16h, mam pa vmes čas, če si za "en čik"?
Sem te dodal. Jst sm na Popu do 16h, mam pa vmes čas, če si za "en čik"?
No, tako