Carminat navigacija za Renault Vel Satis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

Glede rdečega CD-ja. Zelen bo postal, ko bo navigacija mislila, da se nahaja na eni od cest vstavljenega CDja. Če ni podatkov iz GPS antene ali pa je v okvari GPS sprejemnik (Trimble Lassen SK-8 ) se ne more postavit na koordinate na karti.

V postopku inicializacije piše:

9 Ignore radio aerial and telephone tests,

Če tu vidiš Rec. Error, napako ignoriraj, ker gre za radijski sprejemnik in ne GPS.

V diagnostične meniju preveri, da nimaš slučajno vključen demo/simulacija.

Če je vključen ga izključi!
Uporabniški avatar
brobins

Še en link na dokument za diagnostiko in odprevo težav na CNI1:

http://www.uas-bg.com/meganii/eng/4901A.pdf
MilanTomic

Odgovor Napisal/-a MilanTomic »

brobins napisal/-a:Še en link na dokument za diagnostiko in odprevo težav na CNI1: http://www.uas-bg.com/meganii/eng/4901A.pdf
Full tenx! :) Noter lepo piše da REC. ERROR pomeni, da je nekaj z anteno narobe in ne z računalnikom. Se pravi, moram novo anteno najti.
kilop
Kraj: lj

Odgovor Napisal/-a kilop »

Živjo...
imam Vel Satis l. 2004 s podobnimi težavami. Kupil sem rabljeno anteno, jo priključil in rezultat je bil povsem enak. Simbol za GPS je bil rdeč, pri inicilizaciji mi izpiše "Conectee" v diagnostiki pa mi izpiše "Rec. Error".

Ko sem odklopil akumulator in ga ponovno priklopil se je znak GPS obarval zeleno (antena očitno deluje)...pozicija avtomobila pa je bila še vedno nekje na sredi tržaškega zaliva. :(
Žal nisem čakal 20 min...in sem ves vesel ugasnil avto. Ob ponovnem zagonu pa spet rdeč simbol za GPS...tudi ponoven odklop akumulatorja ni več pomagal.

Ima morda kdo še kakšno idejo?
MilanTomic

kilop napisal/-a: Ima morda kdo še kakšno idejo?
Jaz jih žal nimam več. zmanjkalo :( če pa kaj ugotoviš, napiši sem prosim :wink:
kilop
Kraj: lj

Odgovor Napisal/-a kilop »

MilanTomic napisal/-a: Jaz jih žal nimam več. zmanjkalo :( če pa kaj ugotoviš, napiši sem prosim :wink:
Torej...kupil sem novo anteno (neoriginalno) in jo priključil direktno na navigacijo...zadeva deluje. Anteno sem skril pod armaturno ploščo (za navigacijo).
MilanTomic

kilop napisal/-a:Torej...kupil sem novo anteno (neoriginalno) in jo priključil direktno na navigacijo...zadeva deluje. Anteno sem skril pod armaturno ploščo (za navigacijo).
Kje si jo kupil in koliko stane? Jaz sem že kupil novo GPS anteno prek eBaya. S poštnino stane le €14, ampak mi ni delovala.
Uporabniški avatar
brobins

enko napisal/-a:pozdravljeni!
zanima me ali je kdo pripravljen ali povedati kje se lahko in kako sname z neta karta ki zajema slo, cro,... ozr da mi jo presname - imam namreč r espace letnik 2004 z cd navigacijo
Uporabi iskalnik pa bo. V pomoč pa tale link:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... &start=498

:wink:
Odgovori