1.5 dci Delphi vs. Siemens
Od kar imam avto sem s petimi polnimi rezervoarji naredil več kot 5000km.
preračunano bom letno prihranil več kot/najmanj! 600€ na gorivu.
Če primerjam svoj prejšni avto "benzin"1,3l 60kW/80KM s sedanjim 1,5dCi 55kW/75KM. In kaj je boljše vozit šteje samo ekonomika ter udobje/varnost.
In ne mi s takimi, puhljicami od čokolešnika.
DonLuigi, kje si slišal za zabazan filter trdih delcev? so dobil razlago zakaj se je zabasal? prosim z dejstvi na plan, lahko tudi zasebno sporočilo., da ne boš drugih motil glede tematike te teme.
LP
preračunano bom letno prihranil več kot/najmanj! 600€ na gorivu.
Če primerjam svoj prejšni avto "benzin"1,3l 60kW/80KM s sedanjim 1,5dCi 55kW/75KM. In kaj je boljše vozit šteje samo ekonomika ter udobje/varnost.
In ne mi s takimi, puhljicami od čokolešnika.
DonLuigi, kje si slišal za zabazan filter trdih delcev? so dobil razlago zakaj se je zabasal? prosim z dejstvi na plan, lahko tudi zasebno sporočilo., da ne boš drugih motil glede tematike te teme.
LP
Ne, resno. Na kratek rok vidiš samo nižji strošek goriva.
Na mal dalši rok pride višji strošek rednega servisa (boh ne daj da si še v garanciji in moraš na uradni servis, da je ne zgubiš - gre leva ledvica).
Tam okol 120.000k pride veliki servis in jermen - če si ziheraš greš na pooblaščenca in jim plačaš še z desno ledvico.
Tja proti 200.000k pridejo pa razne zanimivosti ala šobe, turbine, črpalke, .. sami "zanimivi" kosi tehnike s še bolj zanimivo ceno.
Če maš pa DPF si pa lahko v dveh taborih: al po 200k prevoženih še vedno ne veš da ga sploh maš, al si pa že pri 25k na servisu, da ti preprogramirajo ECU, ker je začel javljal Injection fault in ti naredijo servisno regeneracijo DPF.
Pa na števec porabe ne smeš gledat, ko se reč spomni da bo namesto 5 kurila 10l/100km in boš mel namesto 5, povprečno porabo 6.
Ja, "veselja" pri modernih dizlih ne zmanjka.
Na mal dalši rok pride višji strošek rednega servisa (boh ne daj da si še v garanciji in moraš na uradni servis, da je ne zgubiš - gre leva ledvica).
Tam okol 120.000k pride veliki servis in jermen - če si ziheraš greš na pooblaščenca in jim plačaš še z desno ledvico.
Tja proti 200.000k pridejo pa razne zanimivosti ala šobe, turbine, črpalke, .. sami "zanimivi" kosi tehnike s še bolj zanimivo ceno.
Če maš pa DPF si pa lahko v dveh taborih: al po 200k prevoženih še vedno ne veš da ga sploh maš, al si pa že pri 25k na servisu, da ti preprogramirajo ECU, ker je začel javljal Injection fault in ti naredijo servisno regeneracijo DPF.
Pa na števec porabe ne smeš gledat, ko se reč spomni da bo namesto 5 kurila 10l/100km in boš mel namesto 5, povprečno porabo 6.
Ja, "veselja" pri modernih dizlih ne zmanjka.
Laguna Coupe GT dci 180
Servisni intervali pri Renaultu so pa itak največji nateg - poleg cen na uradnih servisih. Nastavljeni so tako, da avto nekako laufa do 120K - 150K, potem se pa začne zabava na motorju (ojnični ležaji, gred, turbina, vse posredno povezano tudi z oljem).clio open napisal/-a:1.5 dCi ima - vsaj moj - veliki servis prdviden na 6 let oz. 150.000 km
Kar se pa velikega servisa tiče, so mi na Realu ocenili okroglega jurja
V glavnem, a ima kdo slabe izkušnje s Siemensom?
lp,
Luka
Danes menjal naftni filter pri cliotu 1.5 dci letnik 2003, 60 kw. Avto ima prevoženih realnih 130 tkm, vožen umirjeno.
Ker sem veliko bral o opilkih v nafti in posledično odpovedi črpalke, šob ter velikimi stroški, sem star filter razbil, nafto vlil v posodo in takoj videl na sončni svetlobi "zlate" opilke (pojavilo se jih je tudi nekaj na magnetu, ko sem ga potopil v nafto). Ven sem vzel notranjost filtra, vendar po hitrem pregledu (ker nisem imel časa) nisem opazil opilkov. Nato sem pregledal v usedlino v filtru, in so opilki lepo vidni in jih je v notranjosti vsaj dvajset (zelo majhne velikosti).
Do sedaj nisem imel posebnih težav z avtom, avto gre tudi sedaj brez težav, nobena lučka se mi ne prižiga.
Ali lahko pričakujem najhujši scenarij? Prosim tiste, ki so te stvari menjavali in pregledovali filtre, v katerih so bili opilki, naj povedo koliko in kakšne velikosti so ti opilki? Koliko kilometrov menite, da se je še možno prevoziti brez težav?
Ali je možno na kak način preprečiti najhujše?
Prosim, da napišejo odgovor tisti, ki imajo s tem izkušnje. Že vnaprej hvala za mnenja in pomoč.
Ker sem veliko bral o opilkih v nafti in posledično odpovedi črpalke, šob ter velikimi stroški, sem star filter razbil, nafto vlil v posodo in takoj videl na sončni svetlobi "zlate" opilke (pojavilo se jih je tudi nekaj na magnetu, ko sem ga potopil v nafto). Ven sem vzel notranjost filtra, vendar po hitrem pregledu (ker nisem imel časa) nisem opazil opilkov. Nato sem pregledal v usedlino v filtru, in so opilki lepo vidni in jih je v notranjosti vsaj dvajset (zelo majhne velikosti).
Do sedaj nisem imel posebnih težav z avtom, avto gre tudi sedaj brez težav, nobena lučka se mi ne prižiga.
Ali lahko pričakujem najhujši scenarij? Prosim tiste, ki so te stvari menjavali in pregledovali filtre, v katerih so bili opilki, naj povedo koliko in kakšne velikosti so ti opilki? Koliko kilometrov menite, da se je še možno prevoziti brez težav?
Ali je možno na kak način preprečiti najhujše?
Prosim, da napišejo odgovor tisti, ki imajo s tem izkušnje. Že vnaprej hvala za mnenja in pomoč.
Dragi moji, EU predvideva dvigniti ceno dizla za 26 centov napram bencinu (torej dizel krepko dražji kot bencin) z obrazložitvijo, da dizel sprosti več energije ob enaki količini... Ker bo to EU resno, ne vem če se bo še splačal dizel za osebni prevoz...DonLuigi napisal/-a:Višja, kot je cena goriva, bolj se izplača dizel od bencinarja.WarpedOne napisal/-a:Računice je vse manj.
Pod pogojem, da bo cena nafte in bencina tudi v bodoče približno enaka.
Npr pri razliki v porabi 2L je na 100 km:
- pri ceni goriva 1€ razlike 2€ na 100 km
- pri ceni goriva 1.3€ razlike 2.6€ na 100 km
Nekako se zdi, da bodo cene goriva šle samo še navzgor.
Je pa res da pa ekologija (DPF) draži dizle, tako da končni izračun
ni enostaven.
---
Sicer pa se naslov teme nanaša bolj na euro 4 motorje brez DPF-ja.
Novega 1/5 dci ne bi kupil primarno zaradi DPF-ja.
lp,
Luka
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Prosim za vir. Rad ti bi verjel - rekla kazala, ni glih verodostojno.EU predvideva dvigniti ceno dizla za 26 centov napram bencinu
Sicer pa, vsi EURO5 motorji so vedno bolj zahtevni, ne glede na to ali je bencinski ali dizelski. Če potegnem črto, sem ZA, da se občutno dvigne cene pogonskih goriv, kaj je dražje ali ceneje, mi je čist ravno. Če je dizel cenejši tolko bolš.
Tule... http://www.spiegel.de/wirtschaft/servic ... 21,00.htmldci napisal/-a:Prosim za vir. Rad ti bi verjel - rekla kazala, ni glih verodostojno.EU predvideva dvigniti ceno dizla za 26 centov napram bencinu
Sicer pa, vsi EURO5 motorji so vedno bolj zahtevni, ne glede na to ali je bencinski ali dizelski. Če potegnem črto, sem ZA, da se občutno dvigne cene pogonskih goriv, kaj je dražje ali ceneje, mi je čist ravno. Če je dizel cenejši tolko bolš.
Se zavedaš da to pomeni podražitev praktično vsega?Če potegnem črto, sem ZA, da se občutno dvigne cene pogonskih goriv
Nekaterih stvari še bistveno bolj kot nekaterih drugih, ker pač zahtevajo več dizla ali prevoza.
"Podpiram podražitev" z drugimi besedami pomeni, da podpiraš plansko načrtovanje cen. Ena država nam je že propadla zaradi tega. Zgleda bo morala še ena, da folk sešteje 1 + 1...
Laguna Coupe GT dci 180
Nasrkali bodo "home users". Transport bo imel subvencionirano gorivo...WarpedOne napisal/-a:Se zavedaš da to pomeni podražitev praktično vsega?Če potegnem črto, sem ZA, da se občutno dvigne cene pogonskih goriv
Nekaterih stvari še bistveno bolj kot nekaterih drugih, ker pač zahtevajo več dizla ali prevoza.
"Podpiram podražitev" z drugimi besedami pomeni, da podpiraš plansko načrtovanje cen. Ena država nam je že propadla zaradi tega. Zgleda bo morala še ena, da folk sešteje 1 + 1...
V državi, kjer gre več kot polovica končne cene goriva v politični žakelj, težko kredibilno govoriš, kdo točno koga financira. Ker se ti ne more niti sanjat kaj bi bila "prava cena". Bencin da bi moral bit cenješi od dizla? Mogoče, mogoče bi moral bit pa dizel pol cenejši od bencina. Enostavno ne morš dokončno trdit, ker ne živimo v svetu, kjer bi bilo možno povedat.
Mogoče veš, po kakšnih cenah se prodajata bencin in diezel pri dobaviteljih (rafinerije)?
Vem pa, da glede na trenutno stanje, tvoje predlagane spremembe subvencijsko podkupovanje le še poslabšajo.
Mogoče veš, po kakšnih cenah se prodajata bencin in diezel pri dobaviteljih (rafinerije)?
Vem pa, da glede na trenutno stanje, tvoje predlagane spremembe subvencijsko podkupovanje le še poslabšajo.
Laguna Coupe GT dci 180