Črički laguna coupe

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

No da ne zaspim:)

Tudi meni so dva tedna nazaj ene stvari poštimali. Armaturke sicer niso razdirali so jo pa dale kjer škripa kolikor toliko podložili s peno in posprejali mislim, da s silikon sprejem. Zdaj je stvar že dva tedna boljša, ampak ni še to to, še vedno poškripa. So pa na servisu rekli, da je rešitev verjetno začasna in, da če se stvar ne bo uredila bo pač potrebno razdreti armaturo, kar pa mi ni najbolj všeč, ker pri vseh teh plastičnih zatičih hitro kaj polomijo in lahko se zgodi tudi, da bo stvar slabša kot je prej.

Jaz bom zdaj še malo počakal, da namestim letne gume, bo avto še trši in takrat bom videl, kako in kaj.

M-XXXX na katerem servisu pa si bil pa na kakšen način so porihtali stvar? Verjetno ti niso razdirali armaturke, ker je to kar dolgotrajen proces.

Lp
Gašper
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

To je pa kar zanimivo, to škripanje!
Jaz sem na naši grandtour v nedeljo premontiral felne , so zdaj 18 colne gor pa nikjer niti ne pisne! Je pa zdaj še trša in je se vedno vse tiho !
POročaj če bo kaj novega!

lp
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

M-XXXX na katerem servisu pa si bil pa na kakšen naèin so porihtali stvar? Verjetno ti niso razdirali armaturke, ker je to kar dolgotrajen proces.
Na tole ti ne znam odgovorit, dejansko nisem vprašal :) Je bil pa avto kar ene 5h pri njih in glede na to, da je bil najbolj kritičen del čisto pod steklom si sploh ne predstavljam, da lahko stvar rešiš drugače kot da vse razdreš (ne bom pa trdil). Gre pa se za Avtocenter VOVK (same pohvale iz moje strani :D )
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
gasperg

Če je šlo za škripanje pod steklom so jo najbrž privili z vijakom, katerega se vstavi točno pred voznikovim delom. Pred šajbo je en plastični pokrovček, ki se ga sname in se tja privije vijak, tako da se cela armaturka potegne naprej in lepo "sede". Ampak je težko dotopat do tega plastičnega pokrovčka, verjetno je treba snet šajbo ali pa imet kako specialno orodje.

Kje pa ti je najbolj škripalo, v katerem predelu armaturke? Ker meni so škripanje okrog osednjih rež odpravili, je pa še vedno prisotno v levem delu prezračevalnika in okrog števca tu pa tam kaj zavibrira.
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Uporabniški avatar
M-XXXX

Škripalo mi je direktno pred volanom (ravno tam nekje kot je bil pokrovček), tako da je možno, da so ravno tisto privijačili.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Kam sm pa js gledal da sm totalno falil to temo za celih pol leta?

Že celo leto mi ropota osrednji del armature, nekje pri levem sprednjem stebričku in nekaj v desnem srednjem stebru. Ropota ne ob rukarjih ampak ob močnejših "mikrovibracijah" - mal več gasa okrog 1500 in je ko lojtrnik, da me je kr sram če kak frentn človk sedi v avtu...

Sm že jamral na servisih pa itak ni bilo nič od nič. Zdej sm pogruntal da mi v sredinskem delu pleše enota z radijem. Če s prstom pritisnem nanj utihne. Podpiranje kakšnega drugega dela armature ne pomaga tolk.

Pravte da ma VOVK izkušnje z utišanjem tega hudiča? Mi je čist ravno tut če vse skup v silikon ulijejo, sam da neha ropotat.

Škripa/poka tut moj sedež ampak ne na samih vodilih ampak ko se leder drgne ob sredinsko plastiko. Kaka ideja kaj s tem narest?

In ko že bentim - se še komu nabira voda v desnih vratih? Sm bil že 5x na servisu zarad tega, so vprašal v francijo, pršla nazaj tovarnišak izboljšava, so jo kao nardil, neč bolš, nardil še enkrat in ob zadnjem dežju je bil zopet vsaj en liter vode v vratih, ki se prou nagravžno naglas klopunca (pretaka) ob pospeševanjih/zaviranjih.

:evil: :evil: :evil: :evil:
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
M-XXXX

Že celo leto mi ropota osrednji del armature, nekje pri levem sprednjem stebrièku in nekaj v desnem srednjem stebru. Ropota ne ob rukarjih ampak ob moènejših "mikrovibracijah" - mal veè gasa okrog 1500 in je ko lojtrnik, da me je kr sram èe kak frentn èlovk sedi v avtu...
Pri meni je pa ravno obratno, če slučajno kdaj ropota (pri nizkih temp) je v prostem teku, ko nekako pride avto v "resonanco" vsaj jaz si tako razlagam, takoj ko obrati pridejo nad 1000 obratov je tišina.
Pravte da ma VOVK izkušnje z utišanjem tega hudièa? Mi je èist ravno tut èe vse skup v silikon ulijejo, sam da neha ropotat.
Kot pravim, lani so mi stvar uštimal, se mi je letos začela spet nekaj pojavljat (simptomi zgoraj), vendar je tako redko da praktično ni moteče. Pa še to bom šel enkrat uštimat pred iztekom garancije.
In ko že bentim - se še komu nabira voda v desnih vratih? Sm bil že 5x na servisu zarad tega, so vprašal v francijo, pršla nazaj tovarnišak izboljšava, so jo kao nardil, neè bolš, nardil še enkrat in ob zadnjem dežju je bil zopet vsaj en liter vode v vratih, ki se prou nagravžno naglas klopunca (pretaka) ob pospeševanjih/zaviranjih.
Nikoli nisem imel takega problema... Čisto tako iz pravnega vidika: kolikor vem, če napake ne popravijo/ ne znajo ti pripada nov izdelek. Seveda novega avta ne bodo dal, kakšna vrata zamenjat?
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Jaz imam Megana 3 gt line, po 30.000km pa spet cricki na vratih voznika in sovoznika (tako kot sem imel pri Megane 3 dynamiqe). Na sreco mi ne ropota na plastiki volana tako pri prejsnjem. :evil: Drugace sem zadovoljen z avtom, se kar no, so pa stvari, ki mi zivce parajo. In prav te tapete na vratih so najvecji problem. Je ze kdo slisal, kaj bo potrebno narediti, da to odpravi?
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

za tapete malo polsusaj kje točno ti ropotajo oz jih malo z roko pritiskaj pa boš videl tudi meni je na desnih vratih ropotalo pa je bilo zadosti da sem samo magari z izolir trakom zalepil med plehom in tapeto pa je tišina! lahko tudi ropotajo te plastični zatiči !

probaj pa bos videl!

pri mojem je vse tiho zaenkrat, mi je pa začel zadnji rolo škripat katerega sem pa uredil, pač temperature!

jaz avto redno vzdržuje tako da nimam večjih problemov! sem pa skoraj celega razdrl ko semmenjaval ozvočenje tako da vem kaj lahko pri tapetah škriplje ! v njih ni nič pametnega je vse v enem kosu razen tu kot sem opisal! tako kot pravim malo pritiskaj po njej pa boš videl! če ti pa škriplje na sredini nekje kot je stikalo za šipo je tudi možno ker se tudi tukaj nalega vendar je tu ena plastična kapča po domače!

jaz ka kdaj pa kdaj tak na 2 mesca malo pošpricam z maxibrillom namažem usnjda je fajn mehko in je vse super!

jaz sem z avtom zelo zadovoljen ( megane 3 gt gt-line)

dočim pa naj omenim da tudi pri očetovi laguni 3 grandtour 2010 dci 180 4contol je zanekrat vse tiho, ok no mogoče je malenkost se kakšen čriček pojavil v sredisnki konzoli okrog rež za ventilacijo vendar to je do enega tedna nazaj izginilo ker sem mu menjal zimske gume in so zdaj 17 colne gor! ker je 18 colna letna postala fajn trda in je vse razpoke vse neravnine vse je tako gor pobiral da joj!
zenkrat je vse ok! sicer pa jaz to sproti popravljam ker ne prenesem škripanja v avtu. moram pa priznat da pri teh dveh avtih ni pretirano veliko oz skoraj nič do sedaj če vzamemo da sta oba dokaj trdo vzmetena.

lp
Uporabniški avatar
gasperg

Da še jaz pristavim malo nerganja glede teh čričkov.

V laguni coupe, so se začelo pojavljati nekje po dobrem letu in sicer na več lokacijah v sprednjem delu vozila.
1. ki je mi najbolj šel na živce je bil ob levem prezračevalniku, nekje globoko notri v vodu prezračevalnika v armaturi, stvar se je rešila tako, da se je plastika, ki zaokrožuje prezračevalne reže nekoliko podmazala s silikonom in je bil mir, sicer je bilo potrebno stvar z vzeti iz aramature:)
2. ki je bil zelo moteč je bila plastika okoli volana. Že na otip in nekoliko bolj grobem rokovanju s to plastiko hitro ugotoviš iz kakšnega testa je - "čip šit", zato so tudi to sneli na servisu jo podložili in podmazali
3. se je pojavljal predvsem ob temperaturnih razlikah v okolici sprednjih zračnih rež (tu so res brcnili v temo, kam so mislili s to plastiko), vsa se upogiba in premika, ob dotiku pa čutiš koliko je še prostora, da lahko leze sem in tja, poleg tega se ta stvar začne dokaj hitro luščiti, sploh če imate nameščene kakšne Ambipur variante. No moram povedati, da pri teh ni bilo veliko uspeha, zato je še kar naprej škripalo. Je pa žalostno če pogledato sestavo sredinskega dela, se pravi prostor med radiem in prezračevalnimi režami, kakšne so fuge, katastrofa- komot bi lahko fugiral z maso za ploščice in tu notri je izvor vsega škripanja
4. se je pojavljal direktno pred volanom zgoraj na armaturki, kjer tik pod šajbo ena odprtinica, tam notri "NI" vijaka pa bi moral biti, ker potegne in učvrsti celotno armaturko.

Toliko o čričkih v laguni coupe...

lp
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Odgovori