Laguna distančniki

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Godward

Laguna distančniki

Odgovor Napisal/-a Godward »

Pozdravljeni,

zanima me katere distančnike priporočate za laguno I 1.8 16v. Zaenkrat bi namontiral samo zadaj, mislim da bi šlo okrog 20mm. Morem še zmerit točno. A je sistem A dovlj varen? Nočem da mi pri 190km/h odleti kolo :?
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

25mm je nekje meja, ko se dobijo tip A in tip B, tako da 20mm bo čist ok. Samo mislim da ti bo prej začelo kje čohat zadaj kot spredaj, vsaj pri Clio-tih je tako.

Jaz imam že drugo sezono zdaj 15mm s stojnimi vijaki in tudi enega problema nisem imel :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

saj pravim morem zmerit, če bo šlo 20mm na knap, pridejo pa 15 ali 17mm. Hvala za odgovor.
Slika
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Če so dobro narejeni distančniki ti kolo niti slučajno ne bo odletelo (govorim, če fajn zategneš seveda). Doma imamo na 323F montirane (zadaj) 25mm od H & R (cena 120 €) pa je zadeva zelo na nivoju, avto pa izgleda nabildan ko sto mater! :twisted: 8)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

A so B tip za tak denar? Najprej distančnik v pesto/disk, nato pa kolo na distančnik, ali samo daljši vijaki?

Zategnit pa ne rabim kaj veliko več kot sama platišča, bo povedal kdo ki ve točno koliko je razlika momentov za brez in z distančniki.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

tole bi pa mene tudi zanimalo, tako da če se bo našeh kdo ki ima to področje naštudirano, če bi lahko še povedal kolikšna je razlika momenta za 10mm obične distančnike, se pravi s dalšimi šraufi.
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

<<< Najprej distančnik v pesto/disk, nato pa kolo na distančnik>>>>

To je najbolj zanesljiva zadeva,daljši vijaki so lahko kritični,ker znajo biti obremenjeni tudi na strig,normalno so samo na nateg.
Pa še pri vsaki montaži oz demontaži ti obroč lepo pade dol,pol pa to natikaš pa loviš tisti obroč in feltno.Išči zgornjo varianto.
Odgovori