kot laik na področju avtoakustike lepo prosim, da mi nekdo, ki se malo bolj spozna na to področje, svetuje okoli izbire zvočnikov.
Lastnik pred menoj je bil očitno tako navdušen, nad zvočniki v avtu, da se je odločil obdržat slehernega od njih. Spotoma je polomil še nekaj mrežic, ampak ni panike, vse se je zrihtal oziroma zamenjalo. Sedaj pa rabim še zvočnike. Sprva sem razmišlja, da bi jih pobral iz kake lagune, ki se prodaja po delih, ampak ugotavljam, da so cenjene kot "zlato". Prišel sem do zaključka, da se mi bolj splača dati kak evro več in kupiti nove zvočnike, kot pa dajati notri original. Nenazadnje sem prepričan, da če kupim najcenejše nove zvočnike ne morejo biti slabši od cenenih originalnih.
Imam laguno break, ogledoval sem si pa zvočnike od pioneerja, ni pa nujno če me pač kdo prepriča da je kaka druga firma cenejša in kvalitetnejša.
http://www.pioneer.eu/eur/products/car_ ... index.html
Ne rabim vrhunskega sistema, ampak nekaj bolj vstopnega. Me pa matra kaj, saj se premalo spoznam in priznam, da niti nimam volje ugotavljat kaj so eno, dvo, tro sistemski zvočniki in podobno. Recimo ne vem tudi ali naj bosta v avtu visokotonca posebej, glede na to, da avto že imam prostor rezerviran zanju?
Bi pa najraje zapolnil vse prostore z ustrezno dimenzioniranimi zvočniki (tako fizično kot zvočno), da se naredi en optimum (mogoče kakšna priporočila, da so zadaj švohnejši zvočniki in podobno). Kolikor je to pač mogoče z low budget zvočniki.
Še enkrat ne iščem high sistema, ampak nekaj čim bolj ugodno in usklajeno med seboj. Avtoradio je pa moj prastari Pioneer DEH - P6700MP (vsaj upam, da sem prav napisal). Če se mi bo dalo bom nanj priključil še moj blaupunktov aktivni mikro nizkotonec GTb 200A
Za ideje bom zelo hvaležen.
lp