Nakup zvočnikov za laguno I

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Scremer

Nakup zvočnikov za laguno I

Odgovor Napisal/-a Scremer »

Oj,

kot laik na področju avtoakustike lepo prosim, da mi nekdo, ki se malo bolj spozna na to področje, svetuje okoli izbire zvočnikov.

Lastnik pred menoj je bil očitno tako navdušen, nad zvočniki v avtu, da se je odločil obdržat slehernega od njih. Spotoma je polomil še nekaj mrežic, ampak ni panike, vse se je zrihtal oziroma zamenjalo. Sedaj pa rabim še zvočnike. Sprva sem razmišlja, da bi jih pobral iz kake lagune, ki se prodaja po delih, ampak ugotavljam, da so cenjene kot "zlato". Prišel sem do zaključka, da se mi bolj splača dati kak evro več in kupiti nove zvočnike, kot pa dajati notri original. Nenazadnje sem prepričan, da če kupim najcenejše nove zvočnike ne morejo biti slabši od cenenih originalnih.

Imam laguno break, ogledoval sem si pa zvočnike od pioneerja, ni pa nujno če me pač kdo prepriča da je kaka druga firma cenejša in kvalitetnejša.

http://www.pioneer.eu/eur/products/car_ ... index.html

Ne rabim vrhunskega sistema, ampak nekaj bolj vstopnega. Me pa matra kaj, saj se premalo spoznam in priznam, da niti nimam volje ugotavljat kaj so eno, dvo, tro sistemski zvočniki in podobno. Recimo ne vem tudi ali naj bosta v avtu visokotonca posebej, glede na to, da avto že imam prostor rezerviran zanju?

Bi pa najraje zapolnil vse prostore z ustrezno dimenzioniranimi zvočniki (tako fizično kot zvočno), da se naredi en optimum (mogoče kakšna priporočila, da so zadaj švohnejši zvočniki in podobno). Kolikor je to pač mogoče z low budget zvočniki.

Še enkrat ne iščem high sistema, ampak nekaj čim bolj ugodno in usklajeno med seboj. Avtoradio je pa moj prastari Pioneer DEH - P6700MP (vsaj upam, da sem prav napisal). Če se mi bo dalo bom nanj priključil še moj blaupunktov aktivni mikro nizkotonec GTb 200A :oops: .

Za ideje bom zelo hvaležen.

lp
Aktualni domači vozni park;
* Renault megane 1.6 16V 2000
* Alfa Romeo 156 1.6TS 2000
* Fiat stilo 1.9JTD 2004
* Renault scenic 1.9dCi 2002
* Renault Laguna 2.0dCi 2006
* Ford s-max 2.0TDCi 2010
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Glede na to, da bodo zvočniki priklopljeni na radio, se ti že v osnovi ne splača dajat notri nekih hudih zvočnikov.
Tole bi bil sprednji sistem, dvokomponentni:
http://caraudioempire.com/avtozvocniki- ... pr-1148568

Tole bi bili pa 10cm koaksialni zvočniki za ob zadnjo polico:
http://caraudioempire.com/avtozvocnik-d ... pr-1147995

Če pa želiš mogoče kak boljši sprednji sistem in mogoče ojačevalec zanj imam pa doma sprednje vratne panele in A stebričke: predelane in oblečene v siv skaj.

Lp, Žiga
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

a samo 10ke grejo zadaj?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

navadna ma 16 spredaj in zadaj. ne vem kak ma karavan. bi ti pa priporočal da kupiš spredaj ločene visokotonce in jih vgradiš v prostor ki je temu namenjen.
recimo kaj od tega:
http://caraudioempire.com/Komponentni-s ... cniki-c322
sam sem si lastil hertz dieci dsk 165 in so igrali super že na radio kaj šele na ojačevalec. cena pa ni pretirana. ne vem no razmisli.
zadaj pa če maš za 10" plac pa itak vseeno kaj daš, jaz osebno ne bi dal nič :lol:
Slika
Scremer

Ziga00 napisal/-a:Glede na to, da bodo zvočniki priklopljeni na radio, se ti že v osnovi ne splača dajat notri nekih hudih zvočnikov.
Tole bi bil sprednji sistem, dvokomponentni:
http://caraudioempire.com/avtozvocniki- ... pr-1148568

Tole bi bili pa 10cm koaksialni zvočniki za ob zadnjo polico:
http://caraudioempire.com/avtozvocnik-d ... pr-1147995
Pa je okej, da so različni proizvajalci zvočnikov. Ne v smislu, da je ne bi delali, ampak bolj v smislu, da je dalujejo povsem usklajeno (sem pač amater :) ).

Kaj pa visokotonci? Potrebujem, ne potrebujem če vrže notri zgoraj omenjene zvočnike?
Ziga00 napisal/-a:Če pa želiš mogoče kak boljši sprednji sistem in mogoče ojačevalec zanj imam pa doma sprednje vratne panele in A stebričke: predelane in oblečene v siv skaj.
To bi bilo zanimivo če be se šlo za kak bolj meni zanimiv avto. Lagunca bo pač moj "delovni stroj". Sicer je res, da bom zrihtal na avtu vse kar ne deluje, je obrabljeno ali me moti, ampak v kakšne predelave pa ne bom vlagal. Vseeno hvala za ponudbo.

lp
* Fiat stilo 1.9JTD 2004
Scremer

Shusuglao napisal/-a:a samo 10ke grejo zadaj?
Zadaj je majhna luknja, pa tudi na linku, ki sem ga priložil piše, da gredo v strop samo desetke :oops: .

lp
* Fiat stilo 1.9JTD 2004
Scremer

Mogoče kdo ve kako je s temi kretnicami? Ali jih je potrebno vgraditi in če, kam jih moram vgraditi saj so kabli do visokotonce že napeljani na armaturo.
* Fiat stilo 1.9JTD 2004
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz sem kar poščipal original kable in vmes dal kretnico, potem pa vse skupaj zabasal spodaj pod radio (ali za predal, nekam za sredinsko konzolo), je ena taka luštna luknja da gresta ravno dve kretnici not
navadna ma 16 spredaj in zadaj. ne vem kak ma karavan
saj to me je zmedlo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Scremer

Shusuglao napisal/-a:jaz sem kar poščipal original kable in vmes dal kretnico, potem pa vse skupaj zabasal spodaj pod radio (ali za predal, nekam za sredinsko konzolo), je ena taka luštna luknja da gresta ravno dve kretnici not
navadna ma 16 spredaj in zadaj. ne vem kak ma karavan
saj to me je zmedlo
Kable je verjetno potrebno nekje na začetku, pri radiu poščišpat? Še predno se kabel razdeli na tistega za na armaturo in tistega za v vrata? Je to že od euro priklopa dalje ločeno?
* Fiat stilo 1.9JTD 2004
Odgovori