Popravilo rje na avtu? Iscem mojstra!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

markob napisal/-a:Ne, rja je povrsinska kej malo bolj, drugod malo manj, edino na eni strani je pregnito kaksn 3-4 cm. Tako da me zanima kaksna je cena ce mi zamenja oboje obrobe za nove in postriha na anvadno belo, vsaj okvirna cena.

Drugace popravljajo prez menjave obrob za 100eur sam pravijo da drzi slabo leto kar mi ni vsec, pa se te cene so v ljubljani, tko da pricakujem za menjavo pragov neko normalno ceno in seveda brez racuna.

Pa ce mi lahko sporocis cimprej, ker mam se ene dva s katerimi se osnovno menim. Hvala
cimprej menjaj
popravi
ali pa zacano omeji sirjenje rje
tudi sam iscem resitev da bi to odpravil
meni se je rja pojavila tudi na pragih vozila
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Mrakob. Še sam imam probleme z tem in nevem kdaj jih bom rešil :lol: Je pa tudi trenutno v delavnici en drug avto, sem pa drugače omenil stricu in je rekel, da se to da zrihtat in ni noben problem. Samo potem nemorem nič rečt v kolkem času bi to bilo zrihtano, saj je problem zaradi ličarije potem (bratranec je zelo na tesnem z časom). Edino, če veš za koga drugega da bi pokital, zaščitil in poštrihal.
Scremer

Odgovor Napisal/-a Scremer »

Žal je rja precej trdovratna in jo je težko zaustavit. Problem ni toliko v tem, da ne bi nova barva zadrževala vlage stran od kovine, ampak v tem, da zaradi številnih pregibov in "dvojnega" plehovja, rjasto mesto ni nikoli dovolj dobro sanirano. Če je med dvema kosoma kovine nekaj mikronov prostora je to več kot dovolj, da vlaga prijetno biva v tej razpoki, ampak absolutno premalo, da bi tja noter spravil barvo. Kaj šele, da bi lahko to mesto kvalitetno očistil pred barvanjem.

To kar ti je rekel profesor kar drži. Takšne sanacije so ponavadi dobre za leto ali dve, potem se rja znova prikaže na površini. Sicer s kvalitetno sanacijo lahko zadevo rešiš tudi za dlje časa, ampak ustavil rje ne boš. Ampak pri kvalitetni sanaciji ti verjetno ne bo všeč cena. 100 € kolikor hočejo na šoli namreč ni veliko, če bo seveda to potem tudi dobro pobarvano.

Dejansko je najboljša rešitev rezanje rjastega dela in varjenje novega kosa. Pa tudi to ni ravno za 10 let, saj se na mestu kjer variš spremeni lastnost kovine. In če ti bo kdo za 100€ zamenjal boke in jih tudi pobarval, lahko mirno rečeš, da si boga prijel za jajca. Pa če tudi ti slabo pobarva.

Pa še glede tvoje rje. Na zunaj ni videti veliko, a ko začneš čisti poškodovano mesto se vedno odkrije, da je zadeva razširjena še nekaj centimetrov naokoli. Ne bi se čudil če bi v tvojem primeru naletel še na kakšno luknjo. Malce predolgo si čakal.

Če si vsaj malo rokodelca in imaš doma nekaj temeljne barve ter brusni papir, ti svetujem da čimprej zabremzaš zadevo tako da zbrusiš rjo in premežaš samo obrušeni del s temeljno barvo. Za kak mesec boš zadevo zaustavil. Pa poglej tudi kakšno je stanje za kolotekom, kjer naredi isto kot spredaj.

lp
Uporabniški avatar
markob

Odgovor Napisal/-a markob »

Bom povrpasal se enega majstra za ceno. Nakoncu se studiral da bi zadevo prebrusil sam, premazal s ferosanom, malo scistil in preberval z temeljno barvo in na koncu z barvo. Nekako se studiral da bi zadaj za blatnikom z necem zalil komplet, pol nima rja kej napredovat. Nevem scim bi to zalil, ampak s kaksno gosto temeljno barvo ali podobno. Potem ni vrag da bi voda pronicala v pore?

Popravilo nerabi biti kot pri profesionalcih, samo toliko da se ne siri dalje.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

če neboš zbrusil do zdravega pleha potem se ti bo rja 100% vrnila ;)
na materinem cliu sm se že parkrat trudil, pobrusil z brusmašino,mazal s ferosanom, osnovna barva, karoserijska, čez par mesecev se napihna vse skup ja je isto sranje
če hočeš da se to porihta pelji k ličarju pa bo mir ;)
Odgovori