PMV
- lukeatluke
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
hehe, seveda se treba najavti, kolk vem polira avte za Fiat avtosalon na ptujski
ko sem ga pa lani klicau pa mi je reko da je cena poliranja odvisna od želj stranke, če želiš enostavno, mislim da 2-slojno poliranje je mal čez 150, če pa temeljito pa tudi do 350€
glej, če ti Poljčane niso preveč, greš raje tja, cena poliranja, 2-slojno je okoli 55€ , tak je reko meni za mojo laguno
podatki pa so na letakih ki sem ti jih prilepil tu
ko sem ga pa lani klicau pa mi je reko da je cena poliranja odvisna od želj stranke, če želiš enostavno, mislim da 2-slojno poliranje je mal čez 150, če pa temeljito pa tudi do 350€
glej, če ti Poljčane niso preveč, greš raje tja, cena poliranja, 2-slojno je okoli 55€ , tak je reko meni za mojo laguno
podatki pa so na letakih ki sem ti jih prilepil tu
- djordjevic
Ne rečem, sej verjetno profi spolirajo, ampak za 150€ pa si res vzamem eno popoldne in se skupaj s fotrom lotiva avta in ga spolirava. Ne bi bil prvi ne zadnji. Človek bi mislil, da ti ga dajo v originalno barvo za ta denar.Doctor DJ napisal/-a:takrat so še bili tolarji, 18000, zdaj pa je od 150€ dalje,
kaj pa tu? :
- djordjevic
Glede na to, da se s korekcijo laka sedaj ukvarjam že kar nekaj časa vam povem takole; za 50€ vam ne bo nihče kvalitetno spoliral avtomobila. Ne za to ker ne bi znal, ampak zato ker za kvalitetno korekcijo potrebuješ precej več kot pa 2-4 ure. Konkretne korekcije se izvajajo 20-50ur in če bo kdo po tem času izstavil račun za 50€ potem ne bo imel niti za sol in vodo, kaj šele kaj drugega.
Jaz osebno na povprečno velikem avtu kot je kakšen megane, golf in kompanija samo za čiščenje in pripravo laka porabim 3-4 ure. In ko je avto suh gre mimogrede še kakšna ura za zaščito plastičnih in gumenih delov. In ko je vse zaščiteno, še vedno ne začnem polirat, ampak premerim lak na celem avtu, vizualno določim stopnjo poškodbe in se na podlagi teh podatkov odločim s kakšnim pristopom se bom lotil sanacije.
Sicer nobenega izmed omenjenih podjetnikov ne poznam in ne morem komentirat kako delata, se pa osebno bolj nagibam k dražjemu. Je pa res, da se v naši mali državici vse prevečkrat izkaže, da dražje ni vedno tudi boljše. Žal.
Če bo seveda koga zanimalo bom v prihodnosti napisal, razložil in predstavil tudi kaj več o poliranju in pravilni negi vozil.
lp
Jaz osebno na povprečno velikem avtu kot je kakšen megane, golf in kompanija samo za čiščenje in pripravo laka porabim 3-4 ure. In ko je avto suh gre mimogrede še kakšna ura za zaščito plastičnih in gumenih delov. In ko je vse zaščiteno, še vedno ne začnem polirat, ampak premerim lak na celem avtu, vizualno določim stopnjo poškodbe in se na podlagi teh podatkov odločim s kakšnim pristopom se bom lotil sanacije.
Sicer nobenega izmed omenjenih podjetnikov ne poznam in ne morem komentirat kako delata, se pa osebno bolj nagibam k dražjemu. Je pa res, da se v naši mali državici vse prevečkrat izkaže, da dražje ni vedno tudi boljše. Žal.
Če bo seveda koga zanimalo bom v prihodnosti napisal, razložil in predstavil tudi kaj več o poliranju in pravilni negi vozil.
lp
- djordjevic
Točno to. Močno namreč dvomim, da si dražji ponudnik vzame dva dni za tvoje vozilo (potem je strošek, jasno, upravičen). Če se motim, se kajpak posipljem s pepelom. Zdi se mi pač, da je za učinek, ki ga iščemo na svojih avtomobilih (konec koncev jih ne vozimo na salone, ampak bi radi odpravili površinske rise od avtopralnic in pri tem dosegli, da bi bil avto nekaj časa malo lepši), domače poliranje ali nekaj takega, kot se grejo v Poljčanah, za večino uporabnikov najbolj primerno.Scremer napisal/-a: Je pa res, da se v naši mali državici vse prevečkrat izkaže, da dražje ni vedno tudi boljše. Žal.