Laguna in zadnje vzmetenje.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
King1
Kraj: okolica Domžal

Laguna in zadnje vzmetenje.

Odgovor Napisal/-a King1 »

Lep pozdrav.

Ker na tem forumu nisem vsak dan in vem, da je kar nekaj napisanega glede tega me vseeno zanima sledeče.

Laguna 2. dci karavan, ko se pelješ po avtocesti se mi na kakšnih prehodih asfalta oz. čez kakšne luknje zdi, da zadnji del "plava " po svoje in občutek ni glih simpatičen. Zdej ne vem ali je kaj narobe ali se samo meni zdi , ki službeno vozim trd kombi in trdega nemca.

Mogoče je samo občutek tak, da avto plava, ker tega nisem navajen? ali se motim?

Prosim, ker vem, da ste majstri na forumu, da mi pomagate kaj storiti. Bral sem tudi, da je možno ( ne me držati za besedo ), da so lahko fuč puše zadnjega mostu. Naj bi bila to standardna napaka lagun vsaj kolikor sem slišal.

Pa zanima me koliko bi to približno stalo oz. kaj vse bi še bilo lahko narobe.

Hvala za pomoč.
:oops: :oops:

lp
Zakaj je opel v dežju tako hiter? Ker beži pred rjo.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

prav si slišal, puše na mostu imaš fuč , strošek, če se ne motim, okoli 100€ za obe
Leva puša je 55,46
Desna 56,58
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

No meni je na laguni zadnji most osciliral. Tko čudno ga je v ovinkih pri visokih hitrostih treslo in ni sledil zastavljeni smeri. Tak čuden občutek.
Vzrok: počena leva vzmet teh obe puši sta bili fuč.
Pomenjal in sedaj je ok.

Če avto primeš za sanke na strehi če jih imaš, pa pomigaš levo in desno in če avto dolgo časa niha v smeri nihanja po tem ko si ga spustil potem so amortizerji fuč.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Doctor DJ napisal/-a:prav si slišal, puše na mostu imaš fuč , strošek, če se ne motim, okoli 100€ za obe
Leva puša je 55,46
Desna 56,58
Ni eden od znakov tudi pokanje, ko pelješ čez luknjo?
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Sam sem zmenjen za taisti poseg na Galuni, na uradnem servisu mi bojo zamenjal za 140€! :lol:

Zahtevaj pa original material, ker pri kopiji se baje po par mescih zadeva ponovi (mi je povedal kolega, ki je več let delal pri Kalanu)! :oops:
King1
Kraj: okolica Domžal

Odgovor Napisal/-a King1 »

Hvala vsem bomo porihtali in javim kaj je bilo narobe.

Hvala. :wink:

lp
Zakaj je opel v dežju tako hiter? Ker beži pred rjo.
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Zadnji amortizerji so fuč.
Uporabniški avatar
Doctor DJ

če avto plava, so puše, mel meu take probleme na meganu in tudi lastnik pred mano na moji laguni
če pa nabija ko se pelje čez luknje pa so amortizerji
on je navedel AC, to pa se pojavi takrat ko zapelješ na stičišč/utor men voziščem in mostom, in če takrat avto zaplava amortizerji niso krivi ;)
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

jest pa zgleda dobil čez zimo čričke v podvozje svoje lagune, ko zapelješ čez grbino ,policaje, vse škriplje ,drgne, tko da nevem več kaj bi bilo ,sem preveril ležaj v sprednjih amortizerjih , vse ok , lufta v končnikih ni , tudi na zadnjem delu ni zaznati kakšnega lufta, vendar vse šklriplje kot bi se peljal s najslabšo kripco... ma kdo kakšno idejo?
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Doctor DJ

kaj pa stabilizator-palca , to je tista pokončna ki je dolga okol 30cm pri sprednjem koloteku na obeh straneh
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

brez lufta , mehanik reku da škriplje notranji volanski končnik, pa sem ga šel ošranfat pri kolesu ,ga mal premiku , pa ni nič zarustan , mi je pa en kolega omenil ,da je lahko plastika ki ščiti amortizerje,in ko se notri nabere svinarija pa drgne in škriplje. tko da to moram še preverit ? pol bomo pa videli...
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Jaz sem menjal tiste zadnje puše oz silent bloke na zadnji premi, pa je avto še vedno plaval. Menjati bi moral namreč še vse 4 amortizerje., ki so kar potrošni material na teh avtih. Cena pa 300 eur, info na www.amortizer.si
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

@Doctor DJ

počakajva, da se javi avtor teme, pa bomo potem videli :wink: :D
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Doctor DJ napisal/-a:če avto plava, so puše, mel meu take probleme na meganu in tudi lastnik pred mano na moji laguni
če pa nabija ko se pelje čez luknje pa so amortizerji
on je navedel AC, to pa se pojavi takrat ko zapelješ na stičišč/utor men voziščem in mostom, in če takrat avto zaplava amortizerji niso krivi ;)
Če poka so puše in ne amotizerji!
Uporabniški avatar
Doctor DJ

hja, dobr veš ko si mi menjaval puše :p
sam meni ni pokalo ampak samo plavalo
amortizerji pa so bili drugič ;)
Odgovori