Imam naslednji problem, zadnjič ko sem pral cliota, se mi avto na senzor ni odklenil. Imam prostoročno kartico. Po večkratnih poizkusih mi je uspelo. Ko sem ga hotel prižgati, je napisalo "card not detected"...potem sem odprl ključ in malo zasukal baterijo, pa je šlo... Danes, dva tedna kasneje, pa se mi je zgodilo, da avta preko senzorja na kljuki nisem mogel odpreti, tudi s kartico ni šlo, tako da sem moral odpreti na "suho" z onim ključem ki je v kartici. Enkrat vmes sem ga lahko odprl, vendar samo na sovoznikovi strani. Pri vžiganju pa je spet napisalo "card not detected". Pritisnil sem parkrat start, potem je pa vžgal.
Prostoročna kartica in odklepanje Clio III RS
Prostoročna kartica in odklepanje Clio III RS
Zdravo,
Imam naslednji problem, zadnjič ko sem pral cliota, se mi avto na senzor ni odklenil. Imam prostoročno kartico. Po večkratnih poizkusih mi je uspelo. Ko sem ga hotel prižgati, je napisalo "card not detected"...potem sem odprl ključ in malo zasukal baterijo, pa je šlo... Danes, dva tedna kasneje, pa se mi je zgodilo, da avta preko senzorja na kljuki nisem mogel odpreti, tudi s kartico ni šlo, tako da sem moral odpreti na "suho" z onim ključem ki je v kartici. Enkrat vmes sem ga lahko odprl, vendar samo na sovoznikovi strani. Pri vžiganju pa je spet napisalo "card not detected". Pritisnil sem parkrat start, potem je pa vžgal.
Opazil sem, da pod plastiko, kjer je stikalo za vse štiri smerokaze, včasih nekaj utripa. Preko kartice pa ni šlo ne zaklenat/odklenat, sem poiskusil z rezervno-nič. Avto je star dve leti (baterija tudi) Kakšna ideja? hvala vnaprej... 
Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil
. Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel
. A je sploh smisel, da jo občasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko časa dat v režo... Še poročam okoli kartice...
Baterija od oka zdrži 2 leti, če pa menjaš leno te ne bo od stroška konec (CR 2025 stane med 1 in 2 EUR, samo ne na servisu...) Menjaj v obeh karticah. To kar si pisal, se je meni tudi zgodilo, strošek 2 EUR je rešil zadevo...fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil. Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel
. A je sploh smisel, da jo občasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko časa dat v režo... Še poročam okoli kartice...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Večkrat jo moraš dati v čitalec. Čitalec kartice ni tam brez veze oz.kar tako. Ko jo boš nekaj časa pustil notri med vožnjo, bo spet normalno delala.fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Kljuè sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil. Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni nakluèje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel
. A je sploh smisel, da jo obèasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko èasa dat v režo... Še poroèam okoli kartice...
če pa tudi po tem ne....potem pa je ziher napaka kje drugje
Čitalec je tam zato, da ga uporabiš v primeru odpovedi prostoročnega delovanja. In nič drugače. Ter za dosego nekaterih funkcij.Mirjam napisal/-a:Večkrat jo moraš dati v čitalec. Čitalec kartice ni tam brez veze oz.kar tako. Ko jo boš nekaj časa pustil notri med vožnjo, bo spet normalno delala.fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil. Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel
če pa tudi po tem ne....potem pa je ziher napaka kje drugje
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odkleneš z ključem, ki je skrit v kartici, nato kartico vtakneš v režo in more brez problema delat...v teoriji od renoja...v praksi še pa nisem poizkusil 
Drugače v teh karticah je res enostavno zamenjati baterijo, glede na starejše modele vozil, katere koli znamke
Drugače v teh karticah je res enostavno zamenjati baterijo, glede na starejše modele vozil, katere koli znamke
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010