Prostoročna kartica in odklepanje Clio III RS

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
fuegogt

Prostoročna kartica in odklepanje Clio III RS

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Zdravo,

Imam naslednji problem, zadnjič ko sem pral cliota, se mi avto na senzor ni odklenil. Imam prostoročno kartico. Po večkratnih poizkusih mi je uspelo. Ko sem ga hotel prižgati, je napisalo "card not detected"...potem sem odprl ključ in malo zasukal baterijo, pa je šlo... Danes, dva tedna kasneje, pa se mi je zgodilo, da avta preko senzorja na kljuki nisem mogel odpreti, tudi s kartico ni šlo, tako da sem moral odpreti na "suho" z onim ključem ki je v kartici. Enkrat vmes sem ga lahko odprl, vendar samo na sovoznikovi strani. Pri vžiganju pa je spet napisalo "card not detected". Pritisnil sem parkrat start, potem je pa vžgal. :? Opazil sem, da pod plastiko, kjer je stikalo za vse štiri smerokaze, včasih nekaj utripa. Preko kartice pa ni šlo ne zaklenat/odklenat, sem poiskusil z rezervno-nič. Avto je star dve leti (baterija tudi) Kakšna ideja? hvala vnaprej... 8)
Uporabniški avatar
belehar
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a belehar »

tudi meni se kdaj pa kdaj zgodi isto vendar samo pri vzigu avta.
mam pa kartico v zepu skos zraven pa kartice in potem sam mal premaknem kartico po zepu pa vzge ok .
Uporabniški avatar
fuegogt

Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil :lol: . Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel :) . A je sploh smisel, da jo občasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko časa dat v režo... Še poročam okoli kartice...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil :lol: . Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel :) . A je sploh smisel, da jo občasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko časa dat v režo... Še poročam okoli kartice...
Baterija od oka zdrži 2 leti, če pa menjaš leno te ne bo od stroška konec (CR 2025 stane med 1 in 2 EUR, samo ne na servisu...) Menjaj v obeh karticah. To kar si pisal, se je meni tudi zgodilo, strošek 2 EUR je rešil zadevo...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Mirjam

Odgovor Napisal/-a Mirjam »

fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Kljuè sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil :lol: . Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni nakluèje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel :) . A je sploh smisel, da jo obèasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko èasa dat v režo... Še poroèam okoli kartice...
Večkrat jo moraš dati v čitalec. Čitalec kartice ni tam brez veze oz.kar tako. Ko jo boš nekaj časa pustil notri med vožnjo, bo spet normalno delala.

če pa tudi po tem ne....potem pa je ziher napaka kje drugje :wink:
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Mirjam napisal/-a:
fuegogt napisal/-a:Evo, pravkar sem naredil amaterski test. Ključ sem dal na radiator, da je malo "napolnilo" baterijo in ko sem prišel do avta, se je odklenil skoraj prej, preden sem pritisnil :lol: . Pa tudi vžgal je takoj-upam, da ni naklučje...Jutri grem kupit novo baterijo... Po pravici povedano, mislil sem, da ta avto sploh nima reže za kartico, je tako nizko skrita, da sem jo komaj našel :) . A je sploh smisel, da jo občasno dam v režo?, ker so neke teme na foromu, ko opisujejo da je fajn vsake toliko časa dat v režo... Še poročam okoli kartice...
Večkrat jo moraš dati v čitalec. Čitalec kartice ni tam brez veze oz.kar tako. Ko jo boš nekaj časa pustil notri med vožnjo, bo spet normalno delala.

če pa tudi po tem ne....potem pa je ziher napaka kje drugje :wink:
Čitalec je tam zato, da ga uporabiš v primeru odpovedi prostoročnega delovanja. In nič drugače. Ter za dosego nekaterih funkcij.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
fuegogt

No, problem rešen z novo baterijo (6€), vse dela bp. Opozorila o prazni bateriji pa ni bilo...hvala vsem za info
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

fuegogt napisal/-a:No, problem rešen z novo baterijo (6€), vse dela bp. Opozorila o prazni bateriji pa ni bilo...hvala vsem za info
Bi pa vzdrževalce poklicu! :D
Slika
Uporabniški avatar
fuegogt

Skor me je kap, ker je avto bil čist mrtev, potem še pa rezervna ni delala :? , renojeve vzdrževalce ja...
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Odkleneš z ključem, ki je skrit v kartici, nato kartico vtakneš v režo in more brez problema delat...v teoriji od renoja...v praksi še pa nisem poizkusil :D

Drugače v teh karticah je res enostavno zamenjati baterijo, glede na starejše modele vozil, katere koli znamke :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Hehe... fajn to, torej se ni za bat.... :D
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori