Megane 3 RS 19" platišča - aftermarket

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Megane 3 RS 19" platišča - aftermarket

Odgovor Napisal/-a denisk »

Živjo,

že 2 tedna vneto iščem neoriginalna platišča za M3RS 19 inch.
Specifikacija originalnih: 235/35 ZR19 (91)Y. 8.25J ET65

Na netu najdem ogromno 18"platišč, ampak ker imam že 19" gume, ki sem jih dobil z avtom, bi rad imel še en set 19" platišč, seveda neoriginalnih. Moj favorit so OZ Ultraleggera, ampak po temeljitem brskanju sem ugotovil, da je to no go, saj sploh ne obstajajo za M3RS.
Sicer obstaja kar nekaj znamk in modelov za megana, ampak me pa skrbi ET. V najboljšem primeru sem našel ET 48 in 8.5J na 19". Malo me skrbi, da bi feltna preveč štrlela navzven, saj sem videl MOMO 18" 8.0J/ET42 na RSu 3 in je blo lih za lih vzporedno z zunanjim delom blatnika - torej v extremnih primerih lahko drsajo ob plastiko.

Torej, moje vprašanje, ima mogoče kdo kakšno idejo? Kakšen predlog, mogoče obstaja kakšno platišče?

V najslabšem primeru bom moral kupiti iste originalne...

Hvala za pomoč.

lp, denis
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Najbrž za kaka dirkanja iščeš? Kake dimenzije imaš pa zimske pnevmatike? Drugače bi jaz skoraj rajši vzel 18".

Konkretno lahko te moje pogledaš, kaj imam za zimo v moji temi:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 61&start=0

Momo Ten-S Black 18x8.0 5x114.3 ET38

Sicer je ET45 original, ampak bi malo ven štrlel, ta ET38 je pa čist kot original. Ravno prav je, pa še ta platišča so izredno poceni, glede na ostala malo bolj športna. Pri A3M si lahko ogledaš cene.

Drugače, kar koliko boš šel kupovat, boš mogel it fizično preverit zaradi ET-ja..ni druge variante...razen, če je že kdo preveril.

Ps.: Originalne so pa predrage in ne vem če se splo splača. Že 18" originalne ti pridejo 1000...za to ceno dobiš ultra športna platišča. Mi je že malo žal, da sem kupil vozilo z original 19". Mogoče pa na kakem odpadu najdeš kak par originalnih 19", ker če boš dirkal je tudi dovolj da samo prednje zamenjaš.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
denisk

MasTTer napisal/-a:Najbrž za kaka dirkanja iščeš? Kake dimenzije imaš pa zimske pnevmatike? Drugače bi jaz skoraj rajši vzel 18".

Konkretno lahko te moje pogledaš, kaj imam za zimo v moji temi:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 61&start=0

Momo Ten-S Black 18x8.0 5x114.3 ET38

Sicer je ET45 original, ampak bi malo ven štrlel, ta ET38 je pa čist kot original. Ravno prav je, pa še ta platišča so izredno poceni, glede na ostala malo bolj športna. Pri A3M si lahko ogledaš cene.

Drugače, kar koliko boš šel kupovat, boš mogel it fizično preverit zaradi ET-ja..ni druge variante...razen, če je že kdo preveril.

Ps.: Originalne so pa predrage in ne vem če se splo splača. Že 18" originalne ti pridejo 1000...za to ceno dobiš ultra športna platišča. Mi je že malo žal, da sem kupil vozilo z original 19". Mogoče pa na kakem odpadu najdeš kak par originalnih 19", ker če boš dirkal je tudi dovolj da samo prednje zamenjaš.
Ko sem kupil avto, sem vztrajal, da bi mi zamenjali z 18 col, ampak nobena avtohiša tega ni hotela storiti. Plus tega sem zraven dobil še nove 19" zimske gume michelin, ki jih imam namontirane na originalnih platiščih. Glede na to, da so letne 19 col gume še v zelo zelo dobrem stanju, vztrajam na 19 colskih platiščih.
Ti praviš, da imaš Momo Ten-S Black 18x8.0 5x114.3 ET38? Pa ti ne gleda guma izpod blatnik? zanimivo...
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
MasTTer

Uh, 19" zimske so pa extremno drage...

Ne, nič ne gleda. Z ET45 bi pa malo gledal ven, prav zato sem vzel rajši te, ki gledajo ven kot original 19". Lahko vzameš tudi manjši ET, seveda če zavorni mehanizem ni v napoto.
Uporabniški avatar
denisk

MasTTer napisal/-a:Uh, 19" zimske so pa extremno drage...

Ne, nič ne gleda. Z ET45 bi pa malo gledal ven, prav zato sem vzel rajši te, ki gledajo ven kot original 19". Lahko vzameš tudi manjši ET, seveda če zavorni mehanizem ni v napoto.
:) sam če imaš ET 38 pol štrlijo navzven še bolj kot če imaš ET45. Nižji je ET, bolj stojijo navzven.
Si siguren, da imaš ti ET38?
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
MasTTer

Ja, prav imaš nisem dobro kopiral, očitno sem tam napačno napisal...

Tole je pravilno: Platišča Momo Ten-S Black 18x7.5 5x114.3 ET45

ET38 so kao original, ampak ta ET45 je pravilen za ta platišča, ker so očitno malo bolj širša. :)
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@MasTTer: Pa si ti prepričan v to kar pišeš? Mogoče to kar ti pišeš velja za navadnega Megana 3, ampak ne za RS ;). Odkar Renault Sport uporablja svoj "Revo-Knuckle" (torej Megan 2&3 RS in Clio 3 RS) so vsi omenjeni avtomobili opremljeni z platišči, ki imajo ET okoli 68. Res ne vem za Megana 3, ampak če je denisk napisal, da ima ET65 je to daleč od tvojih priporočenih ET45 ali celo ET38 :).

@denisk: Pri Braidu so zelo fleksibilni kar se tiče platišč in se v večini da dogovoriti čisto po želji. Res pa nimajo na voljo prav veliko modelov in so vsa bolj "dirkalna".
ET si je ponavadi mogoče izbirati med -100 do +100. Tudi število vijakov in širino platišča si je mogoče precej zmišljevati. Za 5x114,3 in 19" sicer nisem preverjal, ampak 5x108 18" ET68 ni problem.

Če te zanimajo kakšna Braidova platišča (če so ti sploh všeč), ti lahko preverim, če jih lahko naredijo za Megana 3 RS.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
denisk

@schkorc: hvala za predlog. Sem malo pregledal oblike, ki jih ponujajo in na žalost niso po mojem okusu :(
našel sem sicer Oxigin 16 Graphite 19x8.5 5x114.3 ET48 72.6, ampak nekako se nagibam na OZ Superturismo GT 19x8.0x114.3 ET45. To je edino OZ 19" platišče, ki paše na megana 3. Seveda nobena izmed teh 2 platišč nima homologacije za RS-a 3. Kok imam sreče s policaji, bom zih nabasal na enga pametnjakoviča in mi bo težil :D

@masTTer: ti imaš homologacijo za svoja 18" platišča? Kako daleč stojijo navzven? Je zunanji rob vzporedno z blatnikom ali je še malo pomaknjen navznoter?
P.S.: Večina platišč ima homologacijo za Megana 3, ampak ne za RS-a. Tko da tudi to prosim preveri ;)

lp, denis
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Hehehe pajdaš :P

Ene originalne si še nabavi pa je :)
Et okoli 45 ziher nebo šlo gor , ker bo že vštric z blatnikom! Navaden ima 49 et!
Uporabniški avatar
denisk

UrosJ napisal/-a:Hehehe pajdaš :P

Ene originalne si še nabavi pa je :)
Et okoli 45 ziher nebo šlo gor , ker bo že vštric z blatnikom! Navaden ima 49 et!
hehe Uroš, I wont give up so quickly ;)

nebi rad mel 2 seta istih felten. :)
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
UrosJ

Itak ka ne! Kupiš neka ka se ti vidi, jaz bom tudi moral drugo leto za zimo ene kupit samo 2 coli manjše :P

lp
Uporabniški avatar
MasTTer

schkorc: A ti slika v avataru zgleda kot navaden megane 3? :D
Seveda govorim o Meganu RS in ker sem pretrpel ravno to, o čem zdaj sprašuje denisk, VEM daje to skoraj misija nemogoče...vse je treba probati, ker še zdaj se teško najdejo prava platišča, za katera bi rekel, ta so pa ista kot original, glede ET!

Zdaj kakšen ET imajo original res nisem šel preverjati, so mi pa vsi dali informacijo da je ET45 pravilen, tako od A3M dalje kot vsi ostali prodajalci in kolegi z renoja.

V bistvu ET sploh ne moreš gledat ker je lahko OZ X ET45 isti kot recimo pri Momo X ET38, zaradi oblike platišč.

Drugače jaz sem napisal za ta določen model Momo platišča ki 100% gredo gor na Megane RS. Ta platišča ti bo vsak prodajalec tudi ponudil..pokliči A3M in povej da bi rad platišča za megane 3 RS ;)

denisk: Ti danes še enkrat pogledam, pa tudi poslikam in boš točno videl kako izgleda, ok?

Drugače glede homologacije mi pa ni čisto jasno. Saj ima Megane RS že tovarniško napisano v navodilih platišča 18" in 19", torej jih ni potrebno homologirati?! Jaz imam iste pnevmatike 18" kot original RS...če so pnevmatike iste, platišča sploh ne igrajo vlogo, kolikor vem? Pa še pri širini je lahko do 5mm+/- odstopanje lahko pri pnevmatikah, brez homologacije.

Pa tudi Cup paket ima malo širše pnevmatike in to nikjer ni zapisano v homologaciji..torej je to vse dovoljeno. Če ne drugo, bo imel original reno sport katalog v avtu in pokazal če bo kdo zatežil :lol:
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@MasTTer: Brez skrbi, vem da imaš ti RSa ;)... Ne vem pa, če veš kaj o njem :D (malo se hecam, ne me preresno vzet ;):)).

Ti tudi verjamem (sem spremljal takrat forum), da si ti dal to že vse skozi, ampak sploh ni nujno da si izbral pravo oziroma najboljšo pot. Kot sem že omenil, nimate enake težave samo lastniki Meganov 3 RS, ampak tudi vsi z Meganom 2 RS in Cliom 3 RS, kar se tiče ETja. S tem da je pri Meganu 3 RS dodatno problem še v razmerju vijakov.

Tudi jaz nisem preverjal ETja za Megana 3 RS, ampak bi prej rekel in trdil, da bo mojih cca 65-68 bolj prav kot tvojih 45 ;). Kolikor razumem je denisk prepisal ET65 iz svojih platišč, tako da se očitno motiš. Ti pa verjamem, da so tebe ostali prepričali v nasprotno.

Ne razumem kaj misliš s tem, da ne moreš gledat ET različnih platišč? A veš kaj pomeni ET?

Zakaj misliš, da ti bo vsak prodajalec ponudil to kar so ponudili tebi? Ne obstaja samo A3M ;). Verjetno ti je pa jasno, da ti bo vsak od tistih, ki imajo samo to kar so ti ponudili, želel prodati tisto kar pač ima, a ne :lol:? Saj je bolje nekaj prodati kot pa nič :D.
Seveda tudi gredo takšna platišča na avto, ampak to ni isto, kot včasih ko si kupil prva ET35 platišča v trgovini, ker so itak vsi imeli ET tam nekje.
Res je tudi tvoj predlog ena izmed opcij, ampak ni pa edina.

Komaj čakam fotke tvojega RS od blizu, ker me res zanima kako izgleda.

Za primer na Cliu 3 RS

Original ET68:
Slika

ET51:
Slika

ET41:
Slika

BTW Omenjeni avtomobili imajo verjetno z nekim namenom tak ET.

@denisk: Upam da si gledal motosport platišča :)...

A takšne Winrace ti ne sedejo (glede na to, da so podobne OZ Superturismo)?
Slika

Slika
Ta platišča nimajo TUV :!:

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
denisk

Sem bil pri Španu, kjer smo stestirali feltno z 8.0x19 ET 45, in tkole štrli izpod blatnika. res da je avto dvignjen, ampak pri spuščenem kaj dost ne sede navznoter. Guma sicer še nebi štrlela izpod odbijača, ampak se bojim da ob večji naloženosti avta in kakih jamah, bi lahko udarjal ob rob razširitve blatnika.

P.S. Spredaj še za kak mm bolj štrli navzven kot zadaj. Vsaj tko se vidi.

@ schkorc: sorry, ampak mi ne sedejo, poleg tega gledam na njihovi strani in vidim samo do 18".

Zgleda da bo res treba original kupt...

Še 2 sliki:

Slika

Slika
Clio IV RS EDC 2015
Uporabniški avatar
UrosJ

Ufff ta je pa huda kak ven gleda! To pomoje ni niti fajn za pelat po "naših" cestah, pa še z kakšnimi policaji imaš lahko probleme!

Zanimivo no! Pa njemu pašejo takšne felne ?

lp
Odgovori