Čudno cviljenje motorčka pri kontaktu. Megane l98

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
BoskoX
Kraj: Bela krajina - Semič

Čudno cviljenje motorčka pri kontaktu. Megane l98

Odgovor Napisal/-a BoskoX »

Ko dam kontakt se čuje čudno cviljenje (jokanje) nekega motorčka ospredaj v mašini - točno neznam določit (morda kje okoli servota?) ..
ko vžgem avto je spet isti zvok.. včasih je tudi ko vgasnem mašino-do kontakta..
Avto je pa Renault megane l98 1.6rn

Skromen opis, ampak, je že kdo imel takšen problem ?

In še vprašanje.. po nakupu avtomobila sem opazil da je katalizator odstranjen iz kolektorja odpodaj in je naknadno dodan (univerzalni?) katalizator izza gibljive cevi. :shock:
Ker je kolektor prazen mam čuden kovinast zvok..
Kje bi najceneje lahko dal cev namesto tiste posode..
Novak računa 40€ :oops:

Hvala
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Lahko ti cvili jermen ali pa kak ležaj,po opisu sodeč težko ugotovt.
od Novaka ne kupij,ker ima za en **** robo,piskri ne zdržijo dveh let,da o ostalem ne govorim.
V Revozu kupujejo odpaden pleh in to štancajo v lonce,mene tam ne vidjo nikol več.Vse kar poceni kupiš na koncu preplačaš.
No še eno razmišljanje: Original avspuh zdrži vsaj 5 let,po mojih izkušnjah tud več.
Zakaj njihov samo dve leti ,pa mogoče še kak mesec?Kakšne izkušnje imate?
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

če ti ni daleč do Vrhnike, dela tu neki tip Caserman, naredi dobro, zmeniš se brez računa in je ceneje. Do sedaj nisem od nobenega slišal kakšnih pritožb.
Uporabniški avatar
BoskoX

to cvili ko dam kontakt oz ko ga prižgem, se pravi-se ne premikam..
cvili približno 5-8sekund - medtem ko čujem nek motorček.. in potem neha.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Verjetno se sliši motorček prostega teka. Če te moti ga lahko probaš odvit,očistit in namazat. Kje se nahaja in kako se sčisti, je že par tem odprtih,malo pobrskaj.

Glede izpuha, je pa v Slamni vasi nad Metliko en šlosar,ki poceni avspuhe popravlja. Je privat, samo nimam številke, niti ne vem kako se piše. Malo se pozanimej.

lp
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

dvihtelic napisal/-a:če ti ni daleč do Vrhnike, dela tu neki tip Caserman, naredi dobro, zmeniš se brez računa in je ceneje. Do sedaj nisem od nobenega slišal kakšnih pritožb.
jaz definitivno casermana priporočam, mi je sredinski lonec dol butnu in sva se brez računa zmenila, sem skoraj samo za material dal ;) povrh tega pa tip res dobr nrdi :)

sorry za offopic

motorček prostega teka ti najverjetneje piska, pri dost avtih piska recmo pri fotrovem tudi vendar ne glasno
Uporabniški avatar
BoskoX

To kaj je cvililo je bila loputa za zračnik za kabino.
Hvala Brokerju da je to odpravil :)
Uporabniški avatar
jobers2

Re: Čudno cviljenje motorčka pri kontaktu. Megane l98

Odgovor Napisal/-a jobers2 »

ja živjo jst bi nekaj vprašal .
mam cliota 2004 l 1.2 16V in me zanima k dam kontakt se sliši neko piskanje v mašini ampak to je v kabini neslišno če odprem haubo je pa slišat nekje na sredini pod vetrobranskim steklom in notr v kabini slišim da mi ne kaj poka sprva sem mislil da to dela v zvočniku vendar ne je pa to pokanje slišat na levi strani mašine pri klimi ko avto prižgem se to piskanje in tolčenje izničita.
pa še nekaj v knjigi sem pogledal kje se doliva olje za servo volan in na sliki kaže da je v zgornjem desnem kotu pri posodici za zavorno olje vendar ga tam ni a ve kdo kje bi bilo .
hvala
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

To ti verjetno piska tudi še nekaj časa ko avto ugasneš?to mislim da dela pri vseh teh mašinah.
Posodice za servo volan ne najdeš zato ker ima električni volan.
Uporabniški avatar
jobers2

Odgovor Napisal/-a jobers2 »

ne ne piska potem ko avto vgasnem. saj v bistvu me ne moti samo da nebi bilo kaj narobe
ja za elektro servo volan pa res prvič slišim
hvala
Odgovori