1.9 dci in turbina
1.9 dci in turbina
Pozdravljeni,
ker se predvsem veliko govori o problemih s turbino na motorjih 1.9 dci, predvsem v lagunah in meganih, me zanima sledeče:
koliko kilometrov vam je zdržala turbina (obnovljena ali nova), v katerem avtu, kako dolgo vam je zdržala naslednja, skratka objektivno me zanima, kako dolgo zdržijo te zloglasne turbine, da izluščimo, ali je problem v motorju, načinu vožnje ali...
ker se predvsem veliko govori o problemih s turbino na motorjih 1.9 dci, predvsem v lagunah in meganih, me zanima sledeče:
koliko kilometrov vam je zdržala turbina (obnovljena ali nova), v katerem avtu, kako dolgo vam je zdržala naslednja, skratka objektivno me zanima, kako dolgo zdržijo te zloglasne turbine, da izluščimo, ali je problem v motorju, načinu vožnje ali...
-
bluerunner
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pri turbini pomaga dobro olje, redna menjava (pri veliko vožnje ne več kot do 15-20kkm, pri malo vožnje pa na vsaj enkrat na leto) in sintetika 100% 5W40, ob hladnem zagonu počakat minuto ali dve da zaokroži in podmaže hladno olje, nato do segretja terat največ do ene 2500 obratov, vročega ne ustaviti ob močnejšem vrtenju na več kot štantgas, da ne pride do poškodbe, ko se trubina še vrti, pa jo nobeden ne maže. Dodatek STP za olje, pol doze dodajam že vrsto let v vse motorje, vsaj občutek imam, da sem vse naredil, pa čeprav imam bencinarja F4R in Mitsubishi TD04 turbino. Za dizeljna pa še dodatek dvotaktola 2dcl na tank, za podmazovanje pumpe in diz. Če še vztrajnik na klasiko pravočasno predlaš, da preprečiš zbijanje ojničnih ležajev, je pa skoraj za zmeraj.
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
LGT napisal/-a:@zuzic22
lahko še napišeš kateri avto in motor (kW), na kakšen interval si delal servise ter kakšne relacije si imel?
hvala
laguna grandtour 1.9 dci 88kw, letnik 2003. lani novembra odšel od hiše. naslednji lastnik jo pili naprej. relacija služba-dom 42km 50% ac,50% regionalka.servis 1X letno oziroma 15-20k kilometrov. brez dvotaktolov pa nevem kaj sam tankat na omv ali mol ali agip in to je to.
vozim,ker peš nikamor ne prideš.