Laguna 2, izpuh

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dunstar
Kraj: Brežice

Laguna 2, izpuh

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Včeraj sem opazil zelo črn madež okoli izpuha in na zadnjem odbijaču na moji laguni 2 (1,9 dci 2003 l.). Prej se to tako izrazito ni videlo, medtem ko je zadaj kr oreng črno. Res je da sem zadnji čas kr nekaj km naredil in sem tankal samo na petrolu...pred tem samo na OMV ju. Poraba mi je tudi zrasla malenkost. Kaj bi po vašem bil vzrok takšnega izpuha. Hvala.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Do določene mere je normalno - glede na to, da se gre za dizla. Mislim, pa da bo rešitev prečistit EGR ventil in ne bo kadilo in pacalo več ;)
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Mogoče je že v Petrolu problem (ne bom pa trdil), vem pa da so Renojci dci kr fajn občutljivi na kvaliteto goriva, katera je verjetno še vedno boljša na OMV ali pa Agipu kakor pa na Petrolu! :?
Uporabniški avatar
drhouse

Jst tankam stalno na OMW, občasno Agip in mogoče 1x na 3 mesece na Petrolu, če res ne gre dugače, pa kadi - sploh od 2500 -2750 obratov gor..
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

po dolgem času tankal spet na petrolu, pa verjetno nebom nikoli več, poraba višja za skoraj l., pa tko kot je omenil predhodnik kadi,ko kaka lokomotiva., erg ventil je bil očiščen pred 20k , tko da je vzrok samo v nafti
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

jaz odkar tankam pri omw-ju ali katerikoli drugi bencinski črpalki razen petrola imam po občutku manjšo porabo ter lepši tek motorja, (r19 1.816v) nima veze ker je bencinar se mi pa zdi da imajo druge črpalke boljše gorivo!
lp
renault112

Odgovor Napisal/-a renault112 »

Noben pa ne omeni da je goriva na bencinskih MOL, najkakovostnejše gorivo po oceni nemškega AutoBilda... :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

Glede MOL-a mi stalno tašča govori, da je dobro gorivo, pa ji nisem verjel. Kako je z dizlom na MOL-u?

Eno vprašanje, ko smo glih pri tem: kakšen je Agip? Včeraj sem tankal tam in danes imam v primerjavi s prejšnjimi dnevi (z OMV dizlom), z isto ali višjo hitrostjo na avtocesti, vsaj 3dcl nižjo porabo.
Uporabniški avatar
Zmaj

Pol se kar strinjam, v enem - da je Petrol nafta - strup za DCI mlinčke! :oops: :twisted:
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

renault112 napisal/-a:Noben pa ne omeni da je goriva na bencinskih MOL, najkakovostnejše gorivo po oceni nemškega AutoBilda... :wink:

sem zadnjič tankal pri molu, hvala za informacijo, ni daleč pumpa bom se nje držal :)
Zadnjič spremenil Gregc, dne 03 Mar 2011, 15:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Jaz sem vedno tankal molovo nafto in nikoli nobenih problemov z ničemer! pa je avto imel 134k prevozenih! Po podatkih bi bila naj zelo kvalitetna!

Jaz mam zelo dobre izkušnje , napram petrolovi katero sem prej tankal v prejšnji avto, ali so bile šobe zapacane ali je kak ventil odpovedal ali kaj podobnega! sta pa bila oba renault in dizel!
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Vozim po 50.000 km letno in tankam samo PETROL dizel in nisem imel nobenih problemov, nikoli. Avto ima pa trenutno 260k km.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

vozim z enim 10.000 na leto, z drugim 30.000 na leto in s tretjim 50.000 na leto. Foter vizi z enim 50.000, z drugim 30.000 na leto in vecno tankamo na petrolu. Nikoli nobenih problemov. Mislim, da je problem v glavah ljudi, ki ne tankajo na petrolu.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Zmaj

Bi blo prov zanimiv analizirat kvaliteto goriv telih naših ponudnikov, da bi pol vedl za zihr! :oops:
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

sej so že naredili teste, omw je imel veliko boljše gorivo kot petrol, s tem da je veliko odvisno koliko je stara pumpa, pri nas je imel petrol pumpo staro 20 let , ma so imeli vsi novejši dizli problem, crkavale dize, pumpe, velika poraba in vzrok , v citernah se je nabiral kondenz in v gorivu, je bila prevelika vsebnost vode. Pa kot sem tudi na zadnje napisal, trenutno imam porabo skoraj l. višjo, tankal na petrolu, po sili razmer, drugače mam porabo 5.6-5.8L\100km sedaj pa 6.6, tko da ni debate.:(
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Odgovori