Menjava jermena
Menjava jermena
Zanima me na kolk tisoč se menja jermen...mam renault clio 2 letnik 98 avto mam sedaj dve leti pa ne vem kdaj je bil sploh menjan...ma pa 160000 prevoženih...
Hehe...kak komentar
Drugače pogledaš v servisno knjigico? Ali pa na račune, če ti jih je zraven dal pri nakupu? Drugače pa se zapelješ na en boljši sevis in jim poveš, naj ti pogledajo malo zadeve.
umlinar: Pač 400-800€ za velik servis ni malo in vpraša....drugače se nebi vozil z renojem...
Drugače pogledaš v servisno knjigico? Ali pa na račune, če ti jih je zraven dal pri nakupu? Drugače pa se zapelješ na en boljši sevis in jim poveš, naj ti pogledajo malo zadeve.
umlinar: Pač 400-800€ za velik servis ni malo in vpraša....drugače se nebi vozil z renojem...
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Re: Menjava jermena
120.000 km ali 5 let, kar nastopi preje. Tvoj voz bi moral imeti (glede na leta) že dve menjavi jermenov (velika servisa) opravljena zaradi starosti...simon24 napisal/-a:Zanima me na kolk tisoč se menja jermen...mam renault clio 2 letnik 98 avto mam sedaj dve leti pa ne vem kdaj je bil sploh menjan...ma pa 160000 prevoženih...
Za 1.2 8V ali 1.2 16V pride ta špas nekje 380 EUR pri spodobnem mehaniku (z garancijo na delo in dele).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Menjava jermena
Potem praviš da bo najboljš da gremo do mehanika pa mi stvar pogleda pa se potem vidi?ja sj jst sm tud neki takega mislo.velik servis pač ni glih pocen sj zato...
amm na twingotu sem ob nakupu mel 120.000 in vlki servis lihkar narejen (ker je bil avto kuplen na renault ljutomer, sedaj pa sem pri 190.000 ponovno menjal jermen, nisem dal gor originalnega od renoja, vodna pumpa še je bla zamenjana in olje pa filtri za olje pa sem plačal 160€. twingo pa je 96 letnik... mislim da ne bi smelo bit nekega vlkega odstopanja pri tvojem cliotu. tam ene 220 odivsno pač kolko ma mehanik uro.... če si kje iz primorske je pa seveda druga pesem 
Ti dve ceni sem napisal iz lastnih izkušenj. Material ni Renaul-brendan, je pa homologiran s strani Renault. Od tega mi je mehanik za delo vzel 125 EUR!gjural napisal/-a:amm na twingotu sem ob nakupu mel 120.000 in vlki servis lihkar narejen (ker je bil avto kuplen na renault ljutomer, sedaj pa sem pri 190.000 ponovno menjal jermen, nisem dal gor originalnega od renoja, vodna pumpa še je bla zamenjana in olje pa filtri za olje pa sem plačal 160€. twingo pa je 96 letnik... mislim da ne bi smelo bit nekega vlkega odstopanja pri tvojem cliotu. tam ene 220 odivsno pač kolko ma mehanik uro.... če si kje iz primorske je pa seveda druga pesem
Zamenjani pa vsi jermeni in mikrojermeni, napenjalci, vodna črpalka, filtri, hladilna tekočna, olje, sveče...
Re: Menjava jermena
Ne hodi na Renault. Tam so zlatarji za tak poseg. Predvsem pa moti, da te bodo za klasično menjavo olja (servis) še enkrat cepili...simon24 napisal/-a:Potem praviš da bo najboljš da gremo do mehanika pa mi stvar pogleda pa se potem vidi?ja sj jst sm tud neki takega mislo.velik servis pač ni glih pocen sj zato...
Kot sem rekel, takšna je cena v okolici Ljubljane, sam ti lahko dam kontakt svojega mehanika, pa še nekaj je dobrih na tej relaciji, poišči v polpreteklih temah.
380 EUR niti ni tak denar glede na škodo ki se lahko zgodi in odpravo posledic...